Munasarjatsüst 13.04.11 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere.

Mul lõhkes poolteist kuud tagasi munasarjatsüst (kollaskeha hematoom, vähene vaba veri). Käisin kõhuvaluga erakorralises. Mingit ravi seal ei antud, öeldi, et tuleb minna oma günekoloogile näitama. Kahe nädala pärast saingi uuesti arstile, kes tegi ultraheli ning määras raviks vähemalt kaks kuud antibeebipillide kasutamist. Nüüd arstilkäigust kuu aega hiljem alustasin nende võtmisega. Kuid kuna mul on varem olnud pillidega halvad kogemused (depressioon, kogu aeg iiveldus jm), siis ei tahaks neid üldse enam võtta. Siit küsimus - kas lõhkenud tsüsti raviks tuleb kindlasti beebipille kasutada? Mis saab siis, kui ei tee seda kahekuulist tabletikuuri? Kuna ma ei kavatse pikemalt pille võtma jääda, siis kas on mõte sellel lühikesel võtmisel - pärast ju taastub jälle algne olukord ja tsüstid võivad uuesti tekkida? Hetkel olen juba esimese tabletilehega alustanud, kuid mõtlen, kas jätta võtmine siiski pooleli.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Reeglina ravi on küll pillidega ja just lühiajaline 2-3 kuud. Kui te ei soovi pille võtta, siis vähemalt ühte kuud ärge pooleli jätke, uut karpi ärga avage. Vastasel juhul tekib veritsus ja uuesti võivad tekkida tsüstid. Võimalus on ,et tsükkle reguleerub ise ja polegi muud vaja. Kindluse mõttes muidugi oleks hea vähemalt 2 kuud pille siiski võtta, samas vastutahtmist neid pille võtma ei pea. Ülle Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Kilpnäärmeoperatsioon

Mul on endokrinoloogi soovitus kilpnäärme operatsioonile põhjuseks ,et see on suurenenud ja hääl kähe. Kilpnäärme funktsioonid on alati olnud korras,vaevusi pole.
2014.a. andmed - parem sagar 21x26x49,13,4 ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Pärnus on praegu väga tubli endokrinoloog ja ilmselt soovitas ta Teile operatiivset tänu suurele kilpnäärme mahule,mis surub hingetorule.Kuna siin on uuringud tehtud,mis näitavad kilpnäärme normaalset ...

Loe edasi

piinav valu

Tere, umbes aasta või isegi rohkem juba on mul valud tupes, vahekord mehega on talumatu, koheselt on valus kui siseneb(nagu koik oleks katki seest) selline tulitav tunne on koguaeg ja tihtipeale on ka ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Esimene mõte on, et teil tupp liiga kuiv. Vajalik sel juhul kasutada libesteid vahekorra ajal. Arusaamatuks jääb, kas olete varem ka sünnitanud ja probleem tekkis peale seda või ei. Võimalik on, ...

Loe edasi

Ibumaxi ja Harmoneti koosmõju.

Tere!

Antibeebipillide Harmonet infolehes oli kirjas, et teatud valuvaigistid võivad vähendada pillide toimet. Kas ibumax(400 mg) kuulub nende hulka? (vahel pean võtma ka kuurina liigeshaiguse ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Inumax ei vàhenda pillide toimet, mistôttu ei pea lisakontratseptsiooni kasutama. Dr Kadastik

Loe edasi

Ebaregulaarne menstruatsioon

Tere! olen 24-aastane naine.Olen kindlas suhtes olnud 4.5 aastat ning ei ole eal kasutanud mingeid tablette raseduse vastu,
et kui tuleb siis tuleb , aga siiani ei ole õnnestunud ja nüüd tegeleme ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 24-aastane.

Viljakust vähendavad kindlasti alakaal, s.o. kaal hommikul enne sööki peale sooletühjendust alla 50 kg ka menstruaaltsükli häired, ...

Loe edasi

mükoplasmoos

Tere! olen sama partneriga elanud 7 aastat, nüüd avastati mul mükoplasmoos hominis. Kas on võimalik, et see oli mul enne juba või sai partner selle kelleltki teiselt?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 44-aastane.

Mycoplasma hominis ei kuulu klassikaliste suguhaiguste hulka ja enamasti ravi ei vaja. Teatud juhtudel on vaja uurida viljatu ...

Loe edasi

Tupeseene sümptomid?

Tere, olen korduvalt vaevelnud tupeseene käes. Sünnitasin 4 kuud tagasi ja sellest ajast kordub see 1-2korda kuus. Oma günekoloogi juures käisin, kirjutas küünlad ja võtan probiootikume lisaks. Küünalde ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Tegemsit on genitaalherpesega. Tekitajaks on viirus ( HSV) ja tüüpiline on just villide teke, millega kaasneb sügelus ja valu. .Kõigepeale tekib sügelus ja seejärel tekivad villid, mis purunevad, ...

Loe edasi

Antibeebipillid

Tere!
Kasutan pille Yaz. Mu arst arvas,et võiks need vahetada Harmoneti vastu. Yaz-s 28 tbl ja Harmonetis 21. Arst ütles, et võtaksin Yaz-i toimeainega tabletid lõpuni, siis 7 päeva vahet ja 8-dal ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere ! Ühelt tabletilt teisele tabletile üleminekul tuleks eelistada peale toimeainet sisaldava tableti võtmisele järgneval päeval või järgmisel päeval peale toimeaineta tableti võtmist.Kui on pikem vahe,tuleks ...

Loe edasi

veritsus

Tere!
Hakkasin umbes 3 kuud tagasi võtma Yaz pille, hetkel olen kolmanda lehe teise rea lõpus ja kaks päeva tagasi tekkis veritsus(üsna korralik), veritsus kestab siiamaani. Varem sellist asja pole ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastane.

Iga veritsusega peavad olema välistatud vähemalt rasedus ja sugulisel teel levivad infektsioonid. Saate ise teha rasedustesti ...

Loe edasi

Rasedus ja klamüüdia

Minul on selline mure,et olen 4 nädalat rase ja mul avastati klamüüdia. Arst soovitas samuti peale 3ndat kuud ravima hakata. Olen väga mures, sooviksin raviga nii kiirelt alustada kui võimalik. Olen kuulnud ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastane.

Urogenitaalne klamüdioos on klassikaline suguhaigus ja seda tuleb hakata ravima koheselt. Rasedatele tuleb ordineerida rasedatele ...

Loe edasi

Endomeetrisoosi järgsed liited ja müüomid ?

Tere!
Käisin 02.07.2015 la.operatsioonil saadan kokkuvõtte :
Kõhukoopas vähesel hulgal tumedat verd .Emakas retroversioonis ,emaka tagaseinal -funduses müoomisõlm läbimõõduga 4cm .Emaka eesseinal ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Endometrioos põhjustab sageli liiteid, kuna endometrioosi kolded tsükliliselt veritsevad. Endometrioos on ka üks sagedastest kroonilise valu põhjustest. Endometrioosi puhul pole abi vaid operatiivsest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi