Kõhuvalu pärast konisatsiooni 14.05.09 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Kas on normaalne kerge kõhuvalu ja pakitsus pärast emakakaela konisatsiooni.Eile tehti ja täna terve päeva kerge valu.Millal peaks arsti juurde pöörduma ja kas võib võtta käsimüügis olevaid valuvaigisteid?

Arst vastas:

Maie Väli

dr Maie Väli

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik,Tähe ja Elite Erakliinik

Tere! Jah,see valu peale emakakaela konisatsiooni on loomulik ja võib tarvitada apteegi käsimüügist saadavaid valuvaigisteid.Edu soovides,Maie Väli

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

HPV kõrge riski tüvede kordumine

Tere,kas on võimalik et ka pärast konisatsiooni on suur risk et kõrge riski HPV võib korduda ja nii aina uuesti uusi rakulisi muutusi põhjustada ? Millised on tüsistused või kahjustused konisatsiooni järgses ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Risk emakakaela konisatsiooni järgselt HPV poolt põhjustatud düsplaasia taastekkeks on olemas. Risk raske düsplaasia ( CIN 3) kordumiseks peale konisatsiooni on kuni 15-20%. Et HPVga nakatumist ...

Loe edasi

6 kuud konisatsioonist ja tulemused

Tere! Mulle tehti 6 kuud tagasi kolposkoopia ja tulemus: PHD: Valdavalt CIN1 ja väike ala CIN3. Kohati CIN1 struktuurid koaguleeritud lõikepiiril.

Ja nüüd käisin kontrollis. Tulemustest selgub, ...

Urve Pappa

Vastas dr Urve Pappa

Tere

See analüüs kahjuks päris korras ei ole ja emakakaelas on endiselt HPV t 56. Konisatsiooni lõikepiirid ei ole päris puhtad olnud ja see võib mõjutada emakakaela seisundit konisatsiooni ...

Loe edasi

Konisatsiooni tulemused

Tere!

Sooviks teie tagasisidet emakakaela konisatsiooni vastusele:

Emakakaelast pikliku kujuga koetükk mõõtmetega 3,8 x 1,5 x 0,8 cm. Materjal kokku 6 plokis. Histoloogiliselt ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Konisaadi koeproovi vastus kinnitab, et tegemist on raske düsplaasiaga ( CIN3). Lõikepiirid on puhtad. See. et düsplastilised muutused on ka pindmisttes näärmetes, ei oma antud juhul tähtsust, ...

Loe edasi

HPV 31 ja muutused rakus

Tere!

Mul avastati 8 aastat tagasi 2013 aastal hpv 31 ja kerged rakumuutused CIN 1. Enne seda sain ma elukaasaselt klamüüdia 2008 aastal ehk siis 13 aastat tagasi ja ehk siis ka selle viiruse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Teil on PAP analüüsis kahtlus mõõdukale või raskele emakakaela düsplaasiale (CIN2-3), mille on põhjustanud HPV 31. Kui biopsia vastus on kerge düsplaasia ( CIN 1), siis peate jääma jälgimisele ...

Loe edasi

Konisatsiooni vastus

Tere! Palun aidake selgitada.
Emakakaela konisaat mõõtmetega 2 x 2 x 1,4 cm. 5 kassetti. Mikroskoopia: sügaval transformatsioonitsoonis ja laial alal endotservikaalsel katab pinda düsplastiline lameepiteel, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Teile on tehtud emakakaela konisatsiooni ja konisaadi vastus on raske düsplaasia ehk CIN 3. Raske düsplaasia puhul on kogu pinnaepiteel haaratud, kuid protsess ei lähe sügavamale ning tegemist ...

Loe edasi

Menstruatsiooni väline voolus

Tere Dr. Katrin.

Minu lugu on järgmine:
Olen 22 aastane naine, menstruatsioon on alati olnud minu jaoks väga valulik ( va siis kui võtsin pille, mille võtmise lõpetasin umbes 2,5 aastat ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Ma ei näe praegu põhjust muretsemiseks, kuna olete just kolposkoopilisel uuringul käinud. PAP analüüsi peaks kordama aasta pärast. Konisatsiooni järgselt võib aeg-ajalt esineda määrimisi, eriti ...

Loe edasi

Emakakaelavähi vaktsiin

Tere.
PAP-testi tulemusena määras arst kolposkoopiale mineku (CIN3). Kolposkoopias otsustas, et on vajalik kindlasti konisatsioon (kolposkoopia vastuseid ei hakanud ära ootama, nähtavasti on asi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Emakakaela rasket düsplaasiat ( CIN3) põhjustab kõrge riski HPV, mille tüvedest on HPV 16 ja 18 kõige sagedasemad (70%). Soovitan alati peale konisatsiooni teha HPV vaktsiin. Juba vahetult ...

Loe edasi

Konisatsiooni vastus - normaalne kude

Hea doktor. Kirjutan Teile uuesti seoses mulle hiljuti tehtud konisatsiooniga. Eellugu on lühidalt järgmine. Alustuseks mainin, et elan välismaal. Novembris 2011 tehtud PAP-proov näitas kergeid rakumuutusi, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pole põhjust kahelda biopsia ehk koeproovi vastuses. Kolposkoopia kontrolli all võetakse biopsia just emakakaela düsplaasiale iseloomulikust piirkonnast. Düsplastiliste muutustega ala võib ...

Loe edasi

HPV vaktsiin konisatsiooni järel

Tere. Olen 38-aastane naine. Olen juba aastaid käinud kord aastas günekoloogilisel kontrollil, alati on võetud PAP-proov, mis siiani on korras olnud. 2011. a novembris võetud proov näitas aga kergeid rakumuutusi, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
tänan vajaliku küsimuse eest. Samasugune küsimus tekib väga paljudel naistel peale konisatsiooni.
Emakakaela konisatsiooni järgselt on 80% tõenäosus, et HPV ja sellest tingitud emakakaela ...

Loe edasi

Konisatsioon

Tere!

Mul diagnoositi mõõdukas emakakaela düsplaasia. Kolposkoopia näidustus:LSIL;HPV 51,59 pos. ning 28.09 teostati konisatsioon. Saan aru, et konisatsiooni käigus eemaldatud tükk saadetakse ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
konisatsiooni käigus eemaldatud emakakaela osa koeproovi vastus näitab keskmise raskusega e. mõõdukat düsplaasiat. (CIN 2). Tegemist on healoomuliste muutustega, vähirakke ei ole. Emakakaela ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi