Ovulatsioon 26.06.13 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Mul on suur mure. Kohalikule günekoloogile ei pääse niipea, seepärast püürdun Teie poole, et küsida, kas on põhjust muretsemiseks.
Pea aasta tagasi, kui planeerisin mehega last saada ja hakkasin ka ovulatsiooni teste tegema, selgus, et mul ei käi ovulatsioon regulaarselt. 3 kuud tester ilusasti näitas ja siis järgnevad kuud enam ei näidanud. Sain aru, et midagi on valesti ja pöördusin arstile. Sai suguhormoonide anallüüsid tehtud ja probleem selguski, et mu munasarjad talitlesid aeglasevõitu. Seda näitas mingi hormoon, mis ei olnud päris normi piires ( juba ei mäleta, mis hormoon seee täpsemalt oli). Arst määras mulle ravikuuri Lindynette 30 ja ütles, et kui teen kuuri läbi, peaks kõik taas normaliseeruma.Tegin siis 3kuise ravikuuri ja pöördusin taas arsti poole, et teha uued analüüsid. Need juba näitasid, et kõik on taas korras. Olin nii rõõmus mõttega, et saame jätkata raseduse plaane. Kohe järgmine kuu pärast analüüse tegin kindluse mõttes veel ovul. testi ja see tuvastas, et ovulatsioon taas on hakanud tööle. Olin rõõmus. Pärast seda algasid ka päevad väga õigel ajal, aga uue mure tekitas see, et kui 3 vererohket päeva sai läbi, määris 4 päeva takka pruuni voolust, kokku terve nädal. See pani mind taas muretsema, et kas on norm. selline päevadejärgne määrimine. Uskusin, et kõik on siiski korras, et see lihtsalt seisnud vana veri, mis ka välja tuleb ja pole põhjust muretseda, sest alles said ju analüüsid tehtud ja kõik oli vägagi normis, kuid... nüüd on jõudnud kätte ovulatsiooni aeg, aga ovulatsioon taas puudub. Mõtlesin isegi, et ei hakka enam iga kuu neid teste tegema, kuid kui märkasin, et mul isegi limane voolus puudub, mis alati on ovul. kaasas käinud, sundis mind ikkagi testi taas tegema ja kahjuks testid taas ei näita. Tupp on täiesti kuiv. Ma ei saa aru, mida see siis tähendab? Kas analüüsid võisid valetada või pärast Lindynette pille on see esialgu normaalne? Kas peaksin taas ennast järjekorda panema? Rase ma pole, tegin ka igaks juhuks testi.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

tere. Kindlasti peaks tegema hormoonid.Teie kirjast ei selgunud milised need tehtud olid ja mis oli muutustega. Võimalik,et vajate hoopis ovulatsiooni stimultasiooni. Kindlasti peab mees tegema sperma uuringu. Minge ikka tagasi oma arsti juurde ja täpsustage. Dr Kadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

kollaskeha tsüst

Tere!
Olen 30 aastane ja püüdnud rasestuda juba aasta jagu, kuid senini tulutult. Selle aasta veebruaris tegin ka kõik vajalikud põletiku uuringud, mis olid korras. Mul on olemas 2 aastane laps. ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kollaskeha tsüst taandareneb tavaliselt iseenesest ühe või paari tsükli jooksul ja selle aja jooksul toimuvad endiselt munasarjades tsüklilised muutused ning ovulatsioon on võimalik.

Loe edasi

duphaston

Tere! Vimased 2 kuud mul ei olnud ovulatsiooni ja progesteroni tase oli liiga madal teise tsüklifaasi jaoks. Arst määras raviks Duphaston 14 päevast -25 päevani. Aga lugesin saitist, et see ravim pärsib ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Eelnevalt oleks vaja määrata ovulatsioonitestidega m.tsükli 11-15 päevani hommikuses esimeses uriinis,mitmandal päeval siis ovulatsioon on.Kui 15.päevaks ei ole kahte triipu tekkinud,ostke veel üks ...

Loe edasi

ovulatsioon?

Tere!
Soov rasestuda üle aasta, vanus 27, tsükkel 28 päeva. Tegin eelmine kuu ovulatsioonitesti, alustades 11 päevast . Esimesel 4 päeval näitas test negatiivset tulemus, 5 (tsükli 15 päeval) päeval ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Tundub,et Teie m.tsükli teine faas on lühikene,mistõttu ei ole ka lootemunal võimalik korralikult pesastuda.Mina soovitaksin ovulatsiooni stimulaatorit Serophenet m.tsükli 3-7 päevani,sellega saaks ...

Loe edasi

Logest ja võimalik ovulatsioon?


Lp doktor!
Võtan juba pool aastat Logesti. Uue pakiga alustasin 30.jaanuaril. Veebruari esimesel nädalal külmetusin, haiguse ajal oli ka iiveldus ja oksendasin veidi (1x, paar tundi peale ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Murelik Piiga!
Diabeetikutel on sageli ettearvamatuid ravimreaktsioone.
On vähetõenäoline, et toimus ovulatsioon.
Jätkake pille skeemi 21+7 järgi. Enne järgmise tabletilehe ...

Loe edasi

Menstruatsioonihäire

Mul eemaldati hiljuti spiraal. Menstruatsioon pidanuks algama vähem kui kahe nädala pärast peale seda, aga nüüd on tähtajast möödas üle nädala. Tsüklit arvestades oleks ovulatsioon pidanud toimuma juba ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
ESV eemaldamine ei põhjusta tsükli nihkumist, soovitan teha rasedustesti.
K.Seemen

Loe edasi

tugevad kõhuvalud

tere.mul on pidevalt ala kehal kõhuvalud.rase ma ei saa kuidagi moodi olla.mul on olnud vesikasvaja aga see kadus ära.aga see valu mis praegu on see on kuidagi tugevam ja teistsugune.ma ei saa aru mis ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere! Kõhuvalu põhjusi on väga palju. Valu võib põhjustada seesmiste suguelundite põletik, tsüstid munasarjas, ovulatsioon jne. Pöördu kindlasti arsti poole, et põhjus kindlaks teha.
dr.K. Seemen

Loe edasi

valulik ovulatsioon

Tere,



Mul on mitu kuud ovulatsiooni ajal üpriski tugev valu alakõhus. Kas see viitab mingile haigusele või ei ole see haiguslik nähe?

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Tere!

Kui ovulatsiooni ajal esinev valu ei vähenda elukvaliteeti ja möödub 48 tunni jooksul, siis tõenäoliselt ei ole tegemist haigusega.

Kui Te olete töövõimetu ja vajate enam ...

Loe edasi

Basalttemperatuur

Tere!

Lugesin uhest targast ajakirjast artikli basalttemperatuurist. Tahaks teada, kas toesti rasedaks jaamine on peaaegu voimatu kui esimesel faasil t tousis uks kord korgem kui 36.6 (36,8)(mingeid ...

Vastas dr Aire Sekavin

Munarakk on tõepoolest peale ovulatsiooni viljastumisvõimeline 20 tundi, spermatosoidid viljastamisvõimelised 3-4 ööpäeva( mõnede autorite arvates ka kuni 5-6). Kui Teie basaaltemperatuuri mõõtes ei saa ...

Loe edasi

tere!

Kas antibeebipillid võivad hiljem põhjustada probleeme rasestumisega?

Ette tänades.

Vastas dr Aire Sekavin

Üldjuhul antibeebipillide kasutajatel ei ole hiljem rasestumisega probleeme. Küll võib (mõnikord) esimesel paaril kuul puududa ovulatsioon, mistõttu rasestumine ei ole võimalik.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi