Suguhaiguste levik 10.12.03 / Nahahaigused

Külastaja küsib:

Kas on võimalik nakatuda trihhomonoosi ja ureoplasmoosi ka ilma sugulist kontakti omamata? Kui tõenäoline on nakatuda saunas või ühiseid rätikuid kasutades? Kas on mingeid muid võimalusi?

Arst vastas:

Airi Põder

dr Airi Põder

Dermatoveneroloog

STD & J erapraksis

Trihhomonoos kuulub sugulisel teel levivate infektsioonide hulka ja see kuuluvus määrab ka üsna täpselt selle haigustekitaja leviku viisi.
Ureaplasoosi tekitajad võivad kuuluda organismi normaalse mikrofloora hulka, mistõttu nende esinemise ilma kaasneve põletikulise protsessita võib olla organismi jaoks täiesti loomulik olukord, mis ei nõua mitte mingisugust ravi.
Kui ureaplasmoosi tekitajad muutuvad aga patogeenseks ,siis võib osutuda vajalikuks mitte ainult patsiendi vaid ka tema partneri ravi.
Seega - lahendus on ureaplasmoosi puhul alati individualne.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Nahahaigused

suuseks ja suguhaigused

Kuidas täpselt toimub suguhaiguste levik suuseksi teel? Kas see osapool, kes suuga tegutseb, saab ka partnerile mõnda suguhaigust edasi anda? Tean, et herpes levib niimoodi, aga kuidas on teiste haigustega?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Kui sugulisel teel leviv infektsioon lokaliseerub suu/huulte/kurgukaarte piirkonnas, siis on võimalik ka selle infektsiooni edasikandumine oraalseksi ajal.Kõige sagedamini võivad esineda suus/huultel/kurgukaartel ...

Loe edasi

Suguhaiguste test

Kui soovin uuringut, kas mul on mõni suguhaigus, siis mida selleks peaksin tegema?

Vastas dr Heli Raudsepp

Peaksite tulema naha-ja suguhaiguste arsti vastuvõtule ja kui olete juhul meespatsient, ei tohiks eelneva ~3 tunni jooksul tualetis käia.

Loe edasi

trihhomonoosi levik

Minu elukaaslasel diagnoositi trihomonoos. Mõlemad eitavad suhtevälist vahekorda. Kas on võimalik nakatuda muul, kui sugulisel teel?

Airi Põder

Vastas dr Airi Põder

Trihhomomoos kuulub sugulisel teel levivate haiguste hulka.
Kui kumbki partner eitab suhteväliseid vahekordi, siis on tegelikult kolm võimalust:
1. üks partneritest eelistab mitte kõigest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi