4.5 kuuse beebi areng 05.08.22 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Minu beebitüdruk muidu igati tubli ja arenenud kenasti. Praeguseks pöörab üle mõlema külje seljalt kõhuli, paneb varbaid suhu ja haarab mänguasju mõlema käega.
Küll aga on tekkinud selline asi, et kui teda sülle võtta maast siis vasak käsi kipub nö taha jääma kehateljest. Samuti eelistab vaadata pigem paremale poole. Olen muidugi kandnud teda ka enamasti oma paremal küljel. Kas sellest võib olla tekkinud? Olen proovinud panna nüüd rohkem ka teisele küljele, siis pigem ei siruta ennast nii hästi välja, vaatab veidi vasakule kuid siis keerab pea paremale, olgugi et nt peegel ja minu nägu teisel pool. Lisaks viimasel ajal tekkinud varvaste krõnksus hoidmine aeg ajalt.
Käime füsioteraapias ja ujumas. Viimati füsioterapeut ei näinud võimlemise ajal neid liigutusi, seega ta ei pööranud tähelepanu. Kodus aga need esinevad.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Lapsed kipuvad eelistama ühte poolt, mis on täiesti tavapärane. Piisab kui füsioterapeut sellele tähelepanu pöörab.Mida vanemaks laps saab, seda vähemaks läheb ühe kehapoole eelistamine. Varvaste rullimine selles vanuses on samuti tavapärane.
Tundke oma lapsest rõõmu.
Tervitades
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

7 kuuse beebi liigutused kätega

Tere!
7 kuune beebi ajab oma jalgu sirgu kramplikult või nö tugevalt ja teeb rusikatega kinni-lahti kui on ekstaasis või on tal ülim emotsioon või vastupidi pahane vms. Lisasin ka video. Kas see ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh küsimast! Tegemist on täiesti normaalsete liigutustega.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

4.kuuse beebi uni

Mure on sünnist saati beebi unes. Laps on 4 kuud ja nädal peale. Juba sünnist saati on nii öösiti kui päeva ajal lapse uned väga rahutud. Üldiselt mu laps nagu ei magakski. Päeval teeb kokku 4 und ja ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh küsimast!
Osa lapsi ongi esimestel eluaastatel nn halvasti magajad. Kui lapse vaimne ja füüsiline areng lähevad hästi, siis pole muretsemiseks põhjust. Katsuge oma elukaaslasega vaheldumisi ...

Loe edasi

5-kuuse beebi autistlikud tunnused

Tere!

Olen mures oma 5-kuuse poja pärast. Ta ei otsi ega taha eriti pilkkontakti, vahel õnnestub see temaga ehk 10sekundiks saavutada, kui rohkem näiteks naljakaid hääli teha, aga enamus aega ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast! Arvan, et muretsete üle ja lapse arengule hinnangu andmiseks on mul vajalik last näha. Ootan Teid vastuvõtule.
Lugupidamisega Anu Sööt

Loe edasi

7 kuuse beebi areng

Olen mures oma beebi käitumise pärast ja ei tea kas see on normaalne või on tal mingeid probleeme.
Asi siis selles, et mingitel hetkedel muutub ta üliaktiivseks, kõhuli keerutab siis ühele või teisele ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Arvan, et tegemist on täiesti tavapärase beebiga. Videod minuni ei jõudnud
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Beebi vaimne areng

Tere. Küsimus 7 kuuse piiga vaimse arengu ja oskuste kohta. Esiteks on mure et piiga on väga vaikne. Suuremosa ajast häält teeb siis nutt või nutujorin. Ei ole ta väga kooganud ega lalisenud. Kui mängib ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Tundub, et muretsete liigselt, aga perearstiga vestelda asjadest, mis Teile muret teevad, võiksite küll.
Edu Teile!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

10 ja poole kuuse beebi areng

Tere.
Mul peagi saava 11 kuuse poisslapse pärast mure.Nimelt minu poja ise ei taha istumisasendisse minna,vaid väga üksikutel juhtudel ta suudab end ise istuma ajada.Kui istuma paned ,siis istub ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Foto minuni pole jõudnud.
Teie kirjelduse alusel võib öelda, et lapse areng on veidi aeglane, aga nõuandeid saab siiski anda alles last nähes ning mõnikord on vajalikud ...

Loe edasi

Spastilisus

Mure 5 kuuse poja pärast.Sünnitus oli raske,peale sündi oli beebi mõned tunnid hapniku all ja sünnihinne oli 6-8.Siiani areng korralik ,keerab vabalt mõlemat pidi ,pöörleb ümber oma telje.Koogama hakkas ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Hapnikupuudus oli lühiajaline, lapse areng siiani normaalne. Ei näe põhjust muretsemiseks. Pea kasvamine on samuti toimunud normaalselt. Soovitan siiski lapsega võimlema ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: