Laps ei keera 05.05.18 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.mul 1.2 aastane laps,kes ei keera seljalt kõhule.varem ta keeras.nüüd umbes 3 kuud ei ole keeranud.kui panen selili maha ja näiteks lähen teise tuppa,et laps järgi tuleks,siis laps hoopis nutab aga ei keera kõhuli et käputades järgi tulla.ja kui ise üritan teda aidata keerama,siis ka hakkab kõvasti nutma ja ounnib vastu.ei taha keerata.kas see notmaalne?lüike muid asju teeb ilusti nagu varem.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere!
Aitäh küsimast! Kahjuks ei saa Teie kirjale vastata kuna Te ei kirjelda ühtegi asja, mida ta teeb. Eeldades, et ta käputab ja kõnnib tugede najal või iseseisvalt, ei peaks muretsema.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

6,5-kuune beebi ei keera seljalt kõhule

Tere!

Mure oma 6,5-kuuse beebi pärast. Beebi keerab end kõhult seljale üle vasaku õla, kuid ei keera end üldse seljalt kõhule. Üleüldiselt ei naudi kõhuli olemist. Mõned minutid on, haarab ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Arvan, et muretsemiseks pole põhjust. Füsioterapeutilist massaazi oleks küll lapsele vaja.
Edu!
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

2-kuuse areng

Tere!
Ei tea, kas peaksin muretsema oma kahekuuse lapse arengu pärast...

Pilkkontakti on temaga raske saavutada (vaatab siis otsa, kui tema vaatevälja end sättida, hääle peale ta pead ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Teie jutu järgi tundub, et muretsemiseks pole põhjust. Täpsema vastuse saamiseks tuleks siiski neuroloogi külastada.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Spastilisus

Mure on kohe 7,5-kuuseks saavate kaksikute poistega, kellel on diagnoositud spastilisuse 2. aste.
Sündisid 5 nädalat enneaegsena, esimese poisi Apgar 8/8 ja teisel 7/7 (ei hakanud kohe hingama, epikriisi ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
tänan küsimast. Teie kirja alusel kommenteeriksin olukorda järgmiselt. Preeklampsia võib põhjustada hapnikupuudust, kuid laste Apgari hinded sellele ei viita. Apgar 8 on täiesti normaalne, ...

Loe edasi

Tere!

TERE,TAHTSIN KÜSIDA SELLIST ASJA ,MUL LAPS 6,5 KUUD AGA ERITI EI KEERA KÕHULI VÄGA HARVA KUI TAHAB ÜLDISELT ON SELILI JA MÄNGIB LELUDEGA AGA KUI ON SELILI ÜRITAB PEAD MAAST LAHTI AJADA JA JALGADEGA TÕUKAB ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Soovitan lapsega minna lasteneuroloogi vastuvõtule.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi

tere...

tere mu 7kuusel pojal on nabasong!!!kas sellest võib olla tingitud et ta ei keera end kõhuli vaid küljele???perearst käsib õhukese teki maha panna ja harjutada teda keerama!!!kõhuli olles hakkab ta 5minuti ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Arvan, et need asjad pole seotud. Lapsega soovitan aga pöörduda lasteneuroloogi vastuvõtule.
Edu Teile!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi

mikrotsefaalia

Emal herpes.8kuune ei keera, ei rooma,kaal 7800,pikkus 70,peaümbermõõt 42.Olen lugenud, et selle diagnoosiga on arenguhäired.Aju-uuring tehtud,korras.Kas võib olla see haigus ja kuidas,kus seda kindlaks ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
soovitan pöörduda Tartu Ülikooli lastekliinikusse neuroloogi vastuvõtule.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi

keeramine

Tere
Minu tütar sündis 36+6 ndl, alakaalulisena(1857g). Praegu 6,5 kuune.Kaalus juurde võttis ilusti. Esimesed 2 elukuud magas ja sõi, ärkvel max 1tund korraga. Hea magaja on siiani.Käisime müni ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Ilma last nägemata on raske hinnangut anda, kuid kuna lapsel on juba praegu uusi edusamme, siis ei tohiks asi väga tõsine olla. Tehke kodus ka ise lapsega samu harjutusi, mida ...

Loe edasi

lapse areng

Tere!Mul on selline mure,et 5-kuune laps ei keera veel.Prrovib küll aga vist ei jõua.Olen kuulnud,et mõni laps keerab juba 3-kuuselt.Kas on põhjust muretsemiseks`?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Kui laps ei keera 6 kuu vanuses, siis peaksite lasteneuroloogiga konsulteerima. Kui ta aktiivselt püüab pöörata mõlemale poole, aga see ei õnnestu, siis peaksite konsulteerima ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: