Laps ei taha ja kardab pissida juba 4ndat päeva 08.09.20 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere! Olen mures 3aastasel lapsel algasid valud pissides 4 päeva tagasi, 2 x küsis pissile tundis valu ning ei pissinud enam vabatahtlikult käisime emos mitu korda, selgus et fimoos et eesnahk kitsas, surgiti teda seal ja peale seda oli veel valusam et pissis aga karjus ,pissiproov oli korras, saadeti koju et kummeli vanni teha ,teeme seda juba 3x päevas ja geeli peale panema, lõpuks keeldus pissimast, ning põis sai täis et läksime tagasi emosse ja tehti kateetriga põis tühjaks , ise sel päeval ei pissinud, sai peale antibiootikumid 2x päevas ning valuvaigistid mida võtab 3-4 x päevas, pissimisest keeldub, ütleb et on valus on või et pole pissi häda, oleme täna saanud pissima nii et vägisi kinni hoides potil pissis 1x ja 2 x natukene vanni minnes , muidu ise pissimis soovi pole juba 3 päeva ning kui ka pissi tungib siis karjub ja nutab et valus ja jätab pissimise pooleli ehk pissib väga vähe , muidu on röömus ja mängib ja mürab aga pissida ei taha, ei tea mida teha,arstid on ka siin nõutud, valuvaigistid on sees aga kurdab et valus, kas peale noku surkimist on tekkinud selline hirm ja asi psüühikas ja stressist või tõesti noku surkimisest sees haavad mis veel valutavad .. oleme üritanud igate pidi pissile teda saada aga ei pissi vabatahtlikult.. kas tegu võib olla fimoosist ning peaksime kiiremas korras operatsiooni tegema et asja korda saada, ei tahaks temaga jäädagi käima arstil kateetriga põit tühjendamas, tahaksime et kiiresti asi korda saaks .ei taha et laps enam piinlema peaks ..

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Pärast valu tundmist võivad lapsed tõesti mingi aeg keelduda pissimisest (psüühika). Kateeter ei tekita noku sisse haavasid.
Fimoosi üldreeglina ei opereerita, see möödub kasvades ise. Kui aga fimoos takistab pissimist, võib osutuda operatsioon vajalikuks ja sellekohase otsuse teevad lastekirurgid.
Kui laps keeldub pissimast, siis võib aidata soojas vannis istumine, mis lõõgastab ja võtab ka valu ära ning laps pissib seal iseeneslikult.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Probleemid pissil käimisega.

Tere.
Meil on mure 4-aastase tütarlapsega. Nimelt siis laupäeval hakkas laps tihedalt pissipoti peal käima ...pühapäeval istus terve päev põhimõtteliselt poti peal ja kaebas, et tal pissi/kaka häda ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kindlasti peab tegema pissiproovi, et välistada kuseteede põletik, mis võib anda ka ärritustunde ja sagedase pissimise. Ka vaadake, ega häbemepiirkond ei ole punetav, ka siis võib väike ...

Loe edasi

Valus pissimine

Pojal algasid eelmisel kolmapäeval probleemid pissimisega. Käib siiani korralikult potil, öösiti vahepeal mähe all. Kolmapäeval pärast päevast magamist hakkas pissimise ajal nutma, ütles, et nokul on valus. ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Vahel aitab valuhirmust üle saada, kui pissida sooja vette. Tehke lapsele soe istevann (kummeli või kaaliumpermanganaadiga) ja las ta proovib soojas vannis istudes pissida. Laps võiks iga paari- kolme ...

Loe edasi

Mähkmes veri

Tere!
Juba teist hommikut märkasin poja mähkme sees pisikest vere laiku. Seda verd pole üldse palju (u pöidlapea suurune ). Päeva peale pole ka rohkem märganud, et siis just hommikul ja teist päeva.

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Tehke perearsti juures uriinianalüüs ja vaadake ega tal ei ole päraku ümbruses lõhesid (ragaade), millest võiks olla väike veritsus.
Palun minge perearsti vastuvõtule!

Loe edasi

Lapsel paanikahood???

Tegu siis 6 aastase poisiga, väga tundliku ja natuke sellise hüperaktiivse närvikavaga laps.

Esimene "hoog" oli vana-aasta õhtul, muidugi päeva oli ka väga tihe, küllasõit, ilutulestik, palju-kära ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Soovitan pöörduda murega lastepsühholoogi või närviarsti poole.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Loe edasi

5a poisil kaka verine ja nokust tuli tilk verd

Tere,
Mure on seoses 5-aastase pojaga. Aegajalt tuleb tal koos kakaga verd ja pühkides on pepu verine. Samas kõht käib tal korralikult läbi ja väljaheide on pehme, isegi vedelapoolne. Alguses ta ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kõhukinnisus on sagedaseim põhjus, miks leitakse roojalt värsket verd. Kui laps kakamise alguses siiski punnitab, võib see olla märk kõhukinnisusest. Kõhukinnisuse ravis on olulisel ...

Loe edasi

püksipissimine

minu 7a. tütar pissib püksi.See juhtub päeval,öösel on voodi kuiv. Kui küsin miks püksid märjad,siis leiab ta igasuguseid põhjuseid.Mis võib-olla selle põhjuseks.

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Pükste märgamise põhjus võib olla põie kontrolli puudumine, mis omakorda võivad olla tingitud kas "laisast" või "närvilisest" põiest.
Nö "laisa" põie korral täitub põis ülemäära, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: