Borrelia burgdorferi IgG QN tulemus on praegu 47,2 31.08.20 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Puuki nägin enda küljes 2019 september, täpselt aasta tagasi, ilma punase ringita. Oktoober 2019 oli IgM näit negatiivne.

Enamus borrelioosi sümptomid on mul juba 2019 oktoobrist, aga siis oli näit IgM negatiivne? Peamine vaegus peavalu 24/7(nagu vatti täis) ja pidev külmatunne, liigesed ilma turseta väga valusad...

Kas mul oleks variant katsetada veidikenegi enesetunde parandamiseks ka mingeid borrelioosi antibiootikume, (perearst ei ole mulle neid senini veel soovitanud) oleksin väga tänulik, kui saaks korrakski ennast mitte haigena tunda ???

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Saan teie kirjast aru, et teil on teatud kaebused, mida seostate toimunud puugiründega. Kuid mitte kõik teie raviarstid ei ole arvamusel, et teie kaebusi põhjustab borrelioos.
Borrelioosi diagnoosi ongi keerukas kinnitada või ümber lükata, kuna meie geograafilises piirkonnas on palju puuke ning suurel osal rahvastikust on Borrelia IgG positiivne. Number ei mängi siin mingit rolli ega oma seost haiguse avaldumise tõenäosusega. Paljud laborit väljastavad numbrit mugavuse pärast, kuid tegelikult saab teda kasutada ainult laborisiseselt uuringute dünaamika hindamiseks.

Teie puhul pole esinenud spetsiifilist nahanähtu ega olnud alates 2019.a. lõpust pos IgM leidu, mis toetaksid värske nakkuse teooriat ja oleksid aluseks antibiootikumravi läbiviimisele.

Te küsite, kas hoolimata tagasihoidlikust laboratoorsest leiust võiks teil olla abi antibakteriaalse ravi kuurist. Ega seda tegelikult välistada ei saa. Üks võimalik taktika oleks hoolimata tagasihoidlikust kliinilisest pildist ja laboratoorsest leiust antibiootikumkuur ära teha. Kui kaebused endiselt püsivad, siis oleks kindel põhjus puugiga seotud teema lõpetada ja keskenduda halvale enesetundele muude põhjuste otsimisele.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

puukborrelioos

Tere!
Mul oli umbes 12 aastat tagasi kubemes puuk ja paar nädalat hiljem oli seal suur punane ring. Tookord arvas arst, et vast olen end ära löönud. Nii jäi. Mõned aastad hiljem olin hädas põlvede ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie poolt kirjeldatud 12 aasta tagune puugiründe järgne nahamuutus võib viidata küll borrelioosi võimalusele, kuid sellekohane diagnostika oleks olnud kohane aastaid tagasi.
Meie ...

Loe edasi

toksoplasmoos

Kas peaks praegu selle pärast muretsema või midagi ette võtma? Kas see mõjutab mu tervist?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Toksoplasmoosi diagnoosimiseks kasutame antikehade põhist diagnostikat. Uuringu positiivne vastus ei tähenda mitte seda, et haigustekitaja on endiselt organismis, vaid seda, et organism ...

Loe edasi

Borrelioos entsefaliit

Tere,

Sooviks selgitust analüüsi tulemustele. Puukentsefaliidi näitaja on 0,9 aga norm 0,8. Kas siin oleks kordustest vajalik?
Kas borreliiosi näitajates on sisulist muutust?
Hetkel ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Olete väga põhjalikult kirjeldanud oma haiguse kulgu, minu tunnustus.
Lugedes läbi teie poolse haiguste kirjalduse ja vaadates analüüside tulemusi jääb mul mulje, et tegemist on isoleeritud ...

Loe edasi

Borrelia IgG ja IgM tulemuste tõlgendus

Tere
Sooviksin küsida Teie arvamust vereanalüüsi tulemuste osas (lisatud) seoses kahtlusega puukborrelioosi nakatumises.
Sain 15. augustil 2015 hammustada hüppeliigese piirkonnas tuvastama ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Puukborrelioosi diagnoos on tõesti keerukas ja ka teie juhtumi puhul võib olla tegelikult vastus nii jah kui ei.
Mis räägib võimaliku puukborrelioosi nakatumise poolt: hammustuskoha ...

Loe edasi

Uuringute vastused

Tere,
Kuna plaanin lapse saamist ja mul on kodus õue kass, lasin toksoplasmoosi antikehi veres vaadata. Tulemus oli Toxoplasma gondii IgG 8,94 IU/ml , ref väärtus väiksem kui 6,5 ja Toxoplasma gondii ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie mõte on õige, et hinnata rasedusaegset riski.
Toxoplasma gondii IgG ja Rubella IgG olemasolu annaksid teile kindlustunde, et olete nende haigustekitajatega varem kokku puutunud ...

Loe edasi

Antikehad veres

Tere!

Augustis tehtud vereproov näitas selliseid asju:

Chlamydia pneumonia IgA POS (14.204)
IgM neg (0.174)
...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Chlamydia ja mycoplasma pneumonia ning puukborrelioosi diagnostikas põhineb antikehade, mitte tekitajate määramisel. Antikehad tekivad organismi immuunvastusena kokkupuutele haigustekitajatega ...

Loe edasi

Rubella IgG test

Tere,
tegin hiljuti veretesti, et kindlaks teha, kas olen punetisi põdenud või mitte. Soovitati enne rasestumist kindel olla ja vajadusel vaktsineerida.

Sain vastusest aru, et norm ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Kui tegemist oli antikehade testiga ja IgG tüüpi antikehad olid positiivsed, siis olete kindlasti põdenud või vaktsineeritud.
Lugupidamisega
Jüri laasik

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: