Millistele probleemidele võib viidata madal leukotsüütide arv, neutrofiilide suhtarvu langus ning lümfotsüüdide suhtearvu kasv 29.11.18 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!
Millistele terviseprobleemidele võib viidata (samaaegselt):
a) madal leukotsüütide arv: 2017 detsember oli see 3,3, praegu 3,8.
b) neutrofiilide suhtarvu vähenemine, praegu 26,9%
c) lümfotsüütide suhtarvu kasv, praegu 59,0%.
Vereanalüüsi tänase seisu lisan pildina.

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Leukotsüütide arv on tõesti individuaalne, nagu perearst püüdis teile ilmselt selgitada. Teil on madalamapoolne väärtus püsinud pikemat aega, samas see ei lange. Selline leid vastab enamasti individuaalsele eripärale, mis ei ole haiguslik. Lümfotsüütide absoluutarv on teil normis, seega viidet verehaigusele ei ole. Suhtar on arvutuslik parameeter. Kui see on paigast ära, siis esimesena vaadatakse absoluutarvu. Kui see on korras, siis on tegemist normaalse leiuga.
Aga minu tähelepanu äratab teie vereproovis madalavõitu MCV ja MCH, mis viitab sellele, et punaverelibled on väikesevõitu, mis omakorda võib viidata rauapuudusele. Aneemiat teil veel ei ole, Hgb on korras.

Soovitaksin määrata ferritiini väärtuse, mis näitab rauadepoode täitumist. Kui see on madal, siis oleks soovitav võtta juurde rauapreparaate. Unetus ja südamekloppimine ei ole rauavaeguse sagedased sümptomid, kuid koos rahustiga võiks rauahulga korrigeerimine ehk viia selleni, et teie kaebused vähenevad.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereproov

Tere,
Pöördusin mōned päevad tagasi küsimusega täppverevalumite kohta kätel ja mujal kehapiirkondades. Lisan nüüd digiloost saadud vereproovi tulemused(tehtud 07.12.16). Kas nende järgi saab hinnata ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Täppverevalumitele ei oska selle põhjul eraldi seletust leida. Ka vereanalüüs on normis. Kuid teie kaebused rabedatele küüntele ja väsimusele võivad viidata arenevale rauapuudusele, mis ...

Loe edasi

vereanalüüsi vastus

Tere!
Käisin andsin 5 osalise hemogrammi ja mõned näidud on normist väljas ja olen väga mures. Saadan teile oma näidud .
hemoglobiin 125/gl ref väärtus 118-155
hematokrit 36,7 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teile murettegevate näitajate kohta võiks öelda järgmist: hematokritt on normi alumisel piiril, hemoglobiin aga normis. See tähendab, et aneemiat teil diagnoosida ei saa. Ka on teie erütrotsütaarsed ...

Loe edasi

Hemotoloogilised uuringud_näitajad paigast ära

Tere,

Pöördusin ootamatu alaseljavaluga (nimmepiirkond, sabakont ja tuharad), mis ka alakõhtu ning hiljem vasakusse jalga kiirgas, arsti poole. Arst tegi vereproovi ning eile mainis tulemuste ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil on hemoglobiin alla referentspiiri (nn.normi), samuti on madalam MCV, MCH ja MCHC, mis koos viitavad rauapuudusest tingitud aneemiale, kus punaverelibled on väikesed ja sisaldavad ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere,
sooviks seletust vereanalüüsi tulemustele. Vereanalüüsi lasin teha ilma mingi põhjuseta, lihtsalt kontrolliks. Kõik teised näitajad on korras, aga natuke referentsidest väljas olid järgmised ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Suhtarvud (%-des) on arvutuslikud ja Teie omad nii minimaalselt referentspiiridest väljas, et seda ei saa seostada kindlalt mingi organismi seisundi muutusega, sellised suhtarvud võivad ...

Loe edasi

Hemogramm

Tere

Palun vaadake üle vereanalüüs. Kas on viiteid verehaigustele, mis selgitaksid tekkinud nahaprobleeme- kapillaaride laienemine ja värvi muutumine lillakaspunaseks, veenilaiendite ja verevalumite ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie hematoloogilise uuringu parameetrid on normi piirides ja põhjust kahtlustada hematoloogilist haigust selle analüüsi alusel ei ole.
Kui teie kaebuseks on verevalumid ja kapillaarsed ...

Loe edasi

Neutrofiilide arv veres

Tere
Mida tähendab, kui neutrofiilide arv veres on kasvanud? Ei ole üle 2. juuni 2013 oli neutrofiilide arv 2.6 ja 20 detsembril võetud vereproov näitas 5.3. Ülejäänud verenäidud olid väga sarnased ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Ainult sellise numbri põhjal on tegelikult raske otsustada, oleks vaja näha ka mõõtühikuid ja vastava labori referentspiire.
Aga neid teadmata tundub, et mõlemad tulemused on referntspiirides ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: