Kas nende näitajatega on vajalik pöörduda endokrinoloogi poole? 08.07.16 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Pöördusin perearsti poole seoses sellega,et mul reflukshaigus ja kõhukinnisus,kõht käib läbi 3-5 päeva tagant,ilmselt juba ka hemoroidid kuna verd on näha väljaheites.Sellega ei ole pöördunud arsti poole.Samuti käisin günkoloogi juures kuna kuus oli vaid umbes nädal puhast aega.Pidev väsimus, juba hommikul ülestõustes.Nahk väga kuiv,käed olid põletikus,käisin nahaarsti vastuvõtul.Sügisel tõusis kehakaal paari nädala jooksul umbes 3kg.See ei ole muidugi suur näitaja,aga minu jaoks tundus see liiga kiire. Selliseid juhtumeid on mul eelneva 15 aasta jooksul ka esinenud.Tegin endale statistikat, mu elus ongi nagu mingid perioodid, kus kehakaal järsku ja kiiresti tõuseb ning siis pean sellega paar aastat tegelema.Avastasin.et nendele kaalutõusudele on eelnenud mingi suur stress või üleelamine.15 aastat tagasi oli mul ka aneemia ja ma arvan,et ka see sai alguse stressist.
Olen käinud vahepeal hematoloogi vastuvõtul,seal avastati,et Vitamiin B12 ei imendu,tsöakliat ei leitud,kuid rauadepood olid tühjad.Hetkel on hemoglobiin korras,ferritiini proovi ei ole tehtud.
Vereproovid olid järgmised:
fT4 13.15 pmo/L
TPO IgG 869.9 kU/L
TSH 2.13 mlU/L
FSH 2 U/L
LH 0.41 U/L
kolesterool 7,2

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Endokrinoloogi poole esialgu pöörduda ei ole vaja. Kõrge TPO tiiter viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile, kuid kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras ja ravi Te ei vaja.
Küll on edaspidi soovitav kord aastas perearsti juures kilpnäärme talitlust kontrollida ja kui tõepoolest peaks kunagi tekkima kilpnäärme talitlushäire (üle- või alatalitlus), suunab perearst Teid ka endokrinoloogi juurde. Kilpnääre ei ole antud juhul "süüdi" ei kõhukinnisuses ega perioodilises kaalutõusus, samuti mitte tsüklihäiretes (põhjuse selgitab günekoloog).
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Pidev poomistunne kurgus ning tunne nagu toit/vedelik jääks kurku kinni.

Juba nädal aega kestnud pidev poomis ning tükitunne kurgus. Raskusi ka toidu/vedelikke neelamisel. Olenemata kas söön või joon, on tunda nagu jääks see toit/vedelik kurku kinni ning justkui läheks hingamisteedesse. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui tegemist on tõepoolest nädal tagasi tekkinud probleemiga, soovitan pöörduda EMO-sse (erakorralise maditsiini osakonda), kuhu võib pöörduda ilma saatekirjata põhimõtteliselt igaüks ägeda ...

Loe edasi

Hüperparatüreoidism ja operatsioon

Tere

Küsimus on, et milliste analüüside väärtuste juures on näidustus kõrvalkilpnäärme operatsiooniks?
Mui on aasta jooksul PTH olnud üle normi 9-12 pmol/l
Ca ja iCa on kõikunud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Teie kaltsiumi ja parathormooni väärtused lubavad esialgu lõikusest hoiduda. Loomulikult peate olema endokrinoloogi jälgimisel ja tegema analüüse vähemalt 2 korda aastas. Kui kaltsiumi tase on tulevikus ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus ja Gravesi tõbi.


Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

kilpnääre

Tere!

Mida tähendab vereanalüüsid P-T4-V on 16.3
P-TSH on 0.47

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja päike

Tere
Miks peab kilpnäärme ületalitluse ravi ajal hoiduma päikesevõtmisest.
Ette tänades,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Raseduse Diabeet

Tere käisin arsti juures GGT testi tegemas
Tühja kõhuga oli 5.7
Tund hiljem 5.3
2 h hiljem 5.4
Kas peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus?

Tere,
Sain kilpnäärmeanalüüsiga järgmised vastused:
Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kokkukukkumine

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

TSH

kui TSH on 0,11 mu/l, kas on muretsemiseks põhjust?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme talitus raseduse lõpus

Tere.
Kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: