Kõrge üld IgE ja Ascaris veretesti tulemus mõõdukas 31.08.22 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere

Lapsel (15-a) oli kõrge IgE väärtus (2000), seejärel tehtud Ascaris IgE testi tulemus on 1,17; selgub, et see on mõõdukalt positiivne. Palun öelge, mida nende tulemuste põhjal võiks arvata ja mida edasi teha. Kas 1,17 viitab solkmetele või võib viidata ka millelegi muule?

Aitäh.

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Ascarise IgE 1,17 kU/l on positiivne tulemus (negatiivne oleks alla 0,35 kU/l)
Oodake ära allergoloogi konsultatsioon, rääkige ka nendest testide tulemustest ja tema teeb siis raviotsuse

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Allergia?

IgE
Tulemus 759.00 kU/l <95

Tere!
Kuidas tõlgendada seda IgE antikehade suurust veres, kui on saadud selline tulemus vere uurimisel?

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Mõtleksin allergiale, aga põhjuseid on veelgi. Üld IgE kõrged väärtused, mis ei ole tingitud allergiast:

Soole parasiidid
Kandidoos
Respiratoorsed viirused
Pahaloomulised ...

Loe edasi

Eosinofiilid üle normi ja IgE kõrge

15a lapsel oli vereproovis eosinofiilide arv kõrge (peaaegu kaks korda normist kõrgem) ja IgE oli 2000. Palun öelge, kas nii kõrge näit viitab pigem mingi allergia olemasolule või parasiitidele. Mingeid ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kui allergianähte ei ole, siis on väga kõrge üldise IgE väärtuse ja suurenenud eosinofiilide arvu põhjuseks tavaliselt parasiidid. Naaskelsabad ei ole pigem põhjuseks, vaja oleks teha ...

Loe edasi

10 aastasel poisil tehtud analüüs 15.10.2020. IgE 262.0 ja eelmine analüps oli 352.0 Poisi pikkus 148cm ja kaal 58kg. On ülekaalus isu hea ja kuidagi ei saa kaalu korda. Laps on väga sportlik ja tegus.. Küsimus kas seotud kuidagi kaal ja need numbrid?

Kuidas peame edasi käituma ? Kas laps allergiline?
Kuidas kontrollida söömist , kui laps ise ka hädas sellega ja ajab isutama?
Kas need kaks asja kehakaal ja allergia on ka seotud kuidagi?

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Üld IgE väärtus ei ole seotud kehakaaluga. Lastel on normväärtused madalamad kui täiskasvanutel, kuid üle 100 kU/l väärtus on kõrge nii laste kui täiskasvanute jaoks. Üldine IgE väärtus ...

Loe edasi

Allergiatest

Tere.

Minu 1a 1kuu vanusel lapsel on atoopiline dermatiit, mis on viimastel nädalatel ägenenud. Perearst võttis veeniverest selle üldise allergiaproovi, IgE tulemus oli 4,6. Tema sõnul ei ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Üld IgE väärtus 4,6 ei ole kindlasti kõrge, see on tavapärasest madalam.
Kui on tehtud allergeenspetsiifiline IgE antikehade määramine, siis on küll 4,6 kU/l kõrge väärtus.
Loe edasi

Peapööritus ja tolmuallergia

Tere!

Mul on probleem peapöörituse ja iiveldusega, mis algab hooti ning võib kesta 1-2h kuni 15 tunnini. Probleem on kestnud juba umbes 4 aastat, olen kurtnud probleemi korduvalt perearstile, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Tolmulestaallergiaga ma neid kaebusi ei seostaks
.Ebameeldivat enesetunnet võib põhjustada ninakinnisus, selle raviks on ordineeritud ninahormoon.
Astma uuringud on korras ...

Loe edasi

Pole allergiat ega nohu kuid nina on kinni ja raske on hingata.

Tere!
Nina on pea aasta aega kinni, kuigi mul ei ole allergiat ega nohu

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Üld IgE väärtus on seotud allergiaga, parasiitidega. Ta võib prognoosida ka allergia kujunemist kui üksikute allergeenide testid momendil veel negatiivsed. Kui on parasiidid (solge ehk ...

Loe edasi

S-IgE kõrge

Umbes kuu aega tagasi läks mu enesetunne käest ära - vererõhu tõus, peas tulitav tunne, jäsemete tuimus, subfebriilne palavik 36.0-37.3 (1x 37.6), nõrkus, kiire väsimine, öised unehäired, higistamine, ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kirjeldatu hulgas ei ole allergiale iseloomulikke kaebusi. Ainult üld IgE kõrge väärtuse ja eosinofiilide suurenenud arvu põhjal on raske öelda kas üldse ja mis allergiaga on tegemist. ...

Loe edasi

Suu "põlemine"

Tere, üks päev hakkas ige sügelema, siis mõne päeva pärast keele ots lõpuks terve suu, huuled ja kurk tulitab hirmsasti. Tegin antibiootikumikuuri, see võttis põlevustunde suus ära, aga peale kuuri lõpu ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Kui Üld IgE väärtus on 98 kU/l. siis see pole oluliselt kõrgeneud väärtus. Normiks loetakse alla 85 kU/l ja kõrged väärtused on sadades, isegi tuhandetes.
Mitu nädalat kestvat põletustunnet suus ...

Loe edasi

Neiu(24) täpsustus.

Lisan veel,et tegin ka IgE,mille tulemus oli 464,perearst väitis,et täiskasvanul oleks normaalne 80,seega on minu näitaja 5 korda suurem.

Vastas dr Maire Vasar

IgE väärtus on teil tõesti mitmekordselt tõusnud. Soovitan teile endiselt lisauuringuid!

Dr. Maire Vasar

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: