Lapsel hääl ära 05.05.22 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Aprilli kuu alguses põdes laps ( 3a, poiss) kerget ,, külmetushaigust'' ehk kerge köha ja nohu, möödusid kiiresti. Alates sellest ajast on lapsel hääl ära. Muid vaevusid ei ole. Ühe korra selle aja jooksul on olnud veel mädane nohu, mis kestis 1 päeva .

Lapsel on ka diagnoositud bronhiaalastma ( igap. Flyxolite).

Mure ongi hääle pärast, mis kuidagi taastuda ei taha, kohati läheb hullemaks.
Kas põhjuseks võib olla seos astmaga või põdetud viirusega?
Perearstiga räägitud, soovitus sall kaela ja imemiskommid, last näha ei soovinud.
Ikkagi jääb mure ja kahtlus, et häälepaelad saavad kahjustada, kuna kähedus juba kuu aega kestnud.

Kas oleks ikkagi vajalik läbivaatus?

Tänan!

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,
Hääle kähedusel võib olla mitu põhjust. Hea oleks lasta kontrollida kurguarstil. Välistada ei saa Flixotide kõrvaltoimet. Selleks peaks ravis vahet pidama, et hinnata, kas siis hääle kähedus taandub.
Heade soovidega, Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Lapsel hääl ära

Tere,

Aprilli esimesel nädalal oli laps ( 3a, poiss), kergelt haige, köha -nohu, mis möödusid kiiresti, palavikku ei olnud. Alates sellest ajast on lapsel hääl ära, muid vaevusid ei esine. ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Hääle kähedusel võib olla mitu põhjust. Hea oleks lasta kontrollida kurguarstil. Välistada ei saa Flixotide kõrvaltoimet. Selleks peaks ravis vahet pidama, et hinnata, kas siis hääle kähedus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: