Astma ravim ja Covid-19 17.03.20 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Lastele on diagnoositud astma (7-aastane, 9-aastane). Kroonilise põletikulise hingamisteede haiguse tõttu kuuluvad nad Covid-19 viiruse riskigruppi. Elame väljaspool Eestist suure haiguspuhanguga riigis ja siin on minuni jõudnud info, et ei soovitata Covid-19 haigestumisel võtta mittesteroidseid põletikuvastaseid ravimeid. Üks laps võtab regulaarselt Seretide ja teine Flixotide. Kas tegemist on steroidsete või mittesteroidsete ravimitega. Mis teie antud olukorras lastele soovitate?

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Astma ravimite näol on tegemist steroidsete preparaatidega ja muretsemiseks ei ole põhjust. Nii Seretide kui Flixotide sisaldavad flutikasooni (glükokortikosteroid). Astma ravimite kasutamist on vaja kindlasti jätkata. Lapsed reeglina põevad Covid-19 infektsiooni kergelt.
Mittesteroidsed preparaadid on kasutusel liigeshaiguste ravis ja palaviku alandamiseks (nt aspiriin, ibuprofeen jt). Palaviku alandamiseks sobiks paratsetamool.

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Lapse pidev köha

Tere! Lapsel pidev köha. Kuu aega jutti, siis ehk nädal vahet ja jälle. Käisime ka allergoloogil,aga testi käigus allergiaid ei tuvastatud. Kirjutati Symbicort Turbuhaler. Oleme seda andnud hommikul ja ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Symbicort on väga hea astma ravim, kuid kui sellest üldse abi ei ole, tuleks kaaluda teisi võimalusi. Seitsme aastasel lapsel saab teha juba hingamisfunktsiooni uuringuid ja on võimalus ...

Loe edasi

Õietolmu allergia ja astma

Tere. Mul on 3a tütar, kellel on diagnoositud astma. Kõige esimene allergia test, mis tehti, kui ta oli umbes aastane, näitas lambavilla allergiat. Tarvitasime siis Pulmicorti. Oli mingi aeg ravi ja see ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Teie kirjast selgub, et lapsel on allergiline astma. Allergiateste ikka korratakse, kuid enamasti mitte sagedamini kui aasta-paarise vahega Nii väikesele lapsele ei saa veel teha hingamise ...

Loe edasi

Astma 4-aastasel lapsel

Tere!
Minu 4-aastasel tütrel oli kuu aega tagasi seoses viirusinfektsiooniga selline hoog, kus ta ei saanud hingata ja vajas ka haiglaravi. Täna käisime allergoloogi juures, tal tuvastati tolmulesta ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Astma võib avalduda väga erineval kujul ja erinevas raskusastmes ning lähtuvalt sellest tehakse ka ravimi valik. Allergilise astma vallandajaks võib olla lisaks allergeenikontaktile viirusinfektsioon, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: