Lapse pidev köha 07.06.17 / Allergoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Lapsel pidev köha. Kuu aega jutti, siis ehk nädal vahet ja jälle. Käisime ka allergoloogil,aga testi käigus allergiaid ei tuvastatud. Kirjutati Symbicort Turbuhaler. Oleme seda andnud hommikul ja õhtul alates jaanuarist, aga ei märka köha suhtes muutusi. Perearst kirjutab koguaeg ab, aga ei taha neid enam anda. Ei saa aru,et neid eriti kasu oleks. Ise ta juba nõrk ja kehva olla. Kas aitaks rohu vahetus või mida tegema peaks?

Arst vastas:

Kaja Julge

dr Kaja Julge

Pediaater

SA Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere,

Symbicort on väga hea astma ravim, kuid kui sellest üldse abi ei ole, tuleks kaaluda teisi võimalusi. Seitsme aastasel lapsel saab teha juba hingamisfunktsiooni uuringuid ja on võimalus ka teha täpsustavaid allergia uuringuid. Võimalik, et tegemist on lihtsalt korduvate viirusinfektsioonidega ja siis ei ole antibakteriaalsest ravist olulist abi ja astma ravi mõju on ka suhteliselt vähene. Uus allergoloogi konsultatsioon oleks vajalik, et teha edasiseks raviplaan,

Heade soovidega,
Kjulge

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Allergoloogia

Laps kakab tihti

Tere. Olen mures oma 4-ja aastase poja pärast.
Tundub, et ta kakab väga tihti. Nii 4-5 korda päevas. Igakord tuleb 1-2 (pigem 1) peenikest junni. Konsinstents ja värvus on tavapärased. See on kestnud ...

Vanda Kristjan

Vastas dr Vanda Kristjan

Tere!

Normaalseks loetav roojamise sagedus on väga erinev. Sagedus sõltub toiduvalikust. Kui lapsel ei esine teisi haigusnähtusi, siis tõenäoliselt muretsemiseks ei ole põhjust.
Seedimine ...

Loe edasi

Jalgadel lööve tulin eile reisilt Kreetale

Selline mure et naasesin reisilt käisin Kreetal ja kaks päeva enne reisi lõpu tekkisid sellised punnid jalgadele

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Meenutab putukapisteid. Käsimüügist leiate apteekri juhatusel sobiva ravimi. Kui vaevus püsib või lisandub uusi nähte- siis perearsti vastuvõtule.

Head tervist soovides,
Madis ...

Loe edasi

Villid lapsel jalgadel.

Tere, poiss lapsel villid jalgadel, tekkis juba paarkuud tagasi ja nüüd juba neid juurde tulnud. Algul arvasin et on hõõrund jalanõudega kuidagi kanna lähedale ja siis vaatasin et neid juurde tulnud. Perearst ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Diagnoosi võimalusi on mitmeid ja ainult sellise nahaleiu kirjelduse alusel ei ole kahjuks võimalik nõu anda.

Heade soovidega,
Kjulge

Loe edasi

Rinnad

Tere,
Mu mõlemal rinnal on üks valus koht nagu mingi muna ja mu rinna nahad sügelevad koguaeg. Kunagi tulid ka sealt vett/verd. Mis asi see on?

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kõige enne peaks pöörduma perearsti vastuvõtule, kes suunab edasi eriarsti vastuvõtule (günekoloog - pole saatekirja vaja, endokrinoloog - on vaja saatekirja).

Kjulge

Loe edasi

Allergia lapsel

Tere! Lapsel on kehal allergia, mis algusel oli väike laik kõhul ja seljal, aga nüüd tundub laienevat. Kodus on kassid, aga laps pole nendega nüüd enam 4-5 päeva kokku puutunud. Üle keha on veel näha väikesei ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Atoopilise dermatiidi lööve võib avalduda erinevalt ja erinevates keha piirkondades. Imikul on see tavaliselt näol, kehatüvel, jäsemete sirutuspindadel, suurematel enam jäsemete painutuspindadel, ...

Loe edasi

Lööve beebi nahal

Tere!

Avastasin pea poole aastaseks saaval beebil lööbe nahal. (Lisasin pildi ka)
Millega võib tegu olla ja mis seda võib põhjustada?
Toitub minul piimasegust Aptamil Comfort ning ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Pilti ei ole.
Kui varem löövet ei olnud, siis vaevalt piimasegu põhjuseks.
Püreede andmisega võite ise katsetada so kas konkreetse püree vältimisel lööve taandub ja selle uuesti ...

Loe edasi

lapsel neutrofiilide protsents

Mida võib tähendada selline verepilt lapsel. Hiljuti põetud põletikuline haigus (lisan ka sellesegse vereproovi pildi)
Muret teeb neut% arvs veres.

(Punaste täppidega vereanalüüs on ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,
Selle analüüsi pärast ei ole põhjust muretsemiseks.

Kjulge

Loe edasi

Punnid käel

Tere!

Rohkem kui nädal aega tagasi tekkisid mu mõlemale käevarrele punnid, mis pole kordagi sügelenud aga kuna nad on päris pikalt käel olnud ning hullemaks läinud siis sooviksin vastuseid. ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Kui varem pole selliseid lööbeid olnud ja ka praegu keha teistes piirkondades löövet ei ole, siis toiduga seos on vähetõenäoline. Kui ei sügele, siis ei ole põhjust ka antihistamiini ...

Loe edasi

Kas tegemist vōib olla tuulerōugetega ?

Tere,

Küsimus kas tegemist vōib olla tuulerōugetega ? Lisada sai kahjuks ühe pildi, kuid algselt olid punnid sellised villilised ümbert punetavad ja kuivasid lōpuks selliseks kōvaks mädaseks ...

Kaja Julge

Vastas dr Kaja Julge

Tere,

Pildil on papuloosse ehk sõlmelise nõgeslööbe elemendid.
Selle põhjuseks on tavaliselt kas putuka hammustus või toit. Viirusinfektsioonide puhul võib olla nõgeslööve, kuid see ...

Loe edasi

Mis põhjustab urtikaariat?

Tervist. Olen 38 a.meeste rahvas. Mure on selles,et mul tekkisid naha värvi punnid mis sügelevad ja ajasid mingit imelikku vedelikku välja kui puudutan lööbe kohta.. Puhastasin vesiniku lahusega ja võtsin ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Hea koostöö oma perearsti, nahaarsti ja allergoloogiga.

Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: