Kõrva juures lõualuu liigeste kohas valulik muna. 03.01.16 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Tere,


Mul on suus taga eelviimane hammas valulik ja katki ja mõtlen, et kas tänu sellele on tekkinud lõualuu liigese kohta valulik muna oimukohast natuke all pool, samal pool kus on valulik hammas. Seal ju ei tohiks lümfisõlmesid olla ega midagi, ehk oskate nõuaanda milles asi? Perearstile aeg kirjas juba.


Lugupidamisega

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kirjelduse järgi ei saa päris täpselt kirjeldatud kohast aru aga lümfisõlme olemasolu seal ei saa ikkagi välistada. Ka mädanik võib väljenduda väljavõlvuvusena/munana.
Katkise hambaga soovitaksin Teil pöörduda hambaarsti, mitte perearsti poole. See muna on pigem katkise hamba tagajärg ja ainult tagajärje ravi kui algpõhjus jääb likvideerimata, ei ole reeglina tulemuslik.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

Lümfisõlm kõrva taga

Tere,
Olen juba pool aastat jooksnud arstide vahet kuna lümfisõlmed on püsinud ja pole alla läinud. Lõpuks suunati mind LOR arsti juures , kes ütles et mul on krooniline mandlipõletik, et põhjus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Igasune põletik võib lümfisõlmede suurenemist ja valulikkust põhjustada. Kurgumandel on ka olemuselt lümfisõlm, mida käsitletakse eraldi organina.

Loe edasi

Muna kõrva taga

Tere, umbes kaks kuud tagasi tegi mu lõualuu kraksu. Kõrva tagant, lõualuul on naha-all paista väike muna, see kaob vahest ja tuleb tagasi, ja siis kui ta on jälle suuremaks läinud, siis sõrmega katsudes ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ilma nägemata/katsumata ei oska midagi arvata. . Kõigepealt peaksite näitama perearstile, kes siis otsustab, kas Teie probleemi saab lahendada üldkirurg või vajate kitsama spetsialisti- näo-ja lõualuu ...

Loe edasi

Muna naha all

Tere! Pöördun teie poole murega, mul on nina peal paremal poolel üsna silma juures väiksem muna naha all millega sain diagnoosiks hea loomulinr kasvaja. Nüüd avastasin ka kõrva sees samasuguse aga palju ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sellised moodustised nahas on reeglina tsüstkasvajad. Ainuke nende oht võib olla muutumine põletikuliseks mädanikuks. Hahaloomulisust nende puhul üldreeglina ei esine.

Loe edasi

Söömisest tekkiv paistetus

Söömisest (eriti hapude asjade söömisel) tekib paistetus vasakul lõualuu liigese ja kõrva vahelisel alal. Katsudes on koht veidi valulik. Peale söömist paistetus kaob poole tunni jooksul. Kuhu peaksin ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Peaksite pöörduma näo-ja lõualuu kirurgi vastuvõtule. Sellised spetsialistid on olemas ainult Põhja Eesti Regionaalhaiglas ja Tartu Ülikooli Kliinikumis.

Loe edasi

"muna" huules

Tere,

Minu mure on siis järgmine, nimelt mul on huulte liitumis kohas (kahjuks ei oska seda paremini nimetada) seespool suur tükk, mis segab mul normaalselt söömist ja rääkimist, kuna jääb ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ise pöördudes tuleb maksta konsultatsiooni eest omast taskust - muidu oleks see haigekassa mure. Peaksite pöörduma näo- ja lõualuu kirurgi vastuvõtule. Sellised spetsialistid on olemas Põhja Eesti Regionaalhaiglas ...

Loe edasi

Valulik muna kaenla all

Jaanuaris tekkis vahetult enne Eestist äraminekut kaenla alla valulik muna. Pidasin seda närvide ja stressiga seonduvaks lümfiturseks ja kolme-nelja päevaga see taandus. Nädal tagasi läksin taas Eestist ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Pildi järgi võiks olla tegu mädase hidradeniiduga ehk iginäärme päletikuga. (analoogia furunkli või karbunkliga, mis spetsiifilises kohas kuid seisneb nahaaluskoes paiknevate näärmete põletikus). Ravi ...

Loe edasi

mitteliikuv muna

paar päeva tagasi avastasin lõualuu ja kõrva ühenduskohast väikese muna mis käega katsudes on kuskil justkui kinni. valu see ei tee muidu ei sega,kuid millega võiks tegu olla?kas võib olla mingit laadi ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Ainult kirjelduse järgi ma ei usu, et oskan Teile konkreetsemat vastust anda kui Teid läbi vaadanud arst. Võib olla süljenäärme ummistus (peaks olema siiski kuigipalju valus), süljenäärme kasvaja, lümfisõlm, ...

Loe edasi

Sünnimärk

Ei tea,kas küsin õiges kohas,aga küsin siiski! Mul on parema silma all väike punn,see on arvatavasti sünnimärk,on olnud juba aastaid,kuid mind ennast see häirib,kuna sees on ka must täpp ja arvan et vanusega ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Eemaldada saab kindlasti, kas seda aga vaja on , on teine küsimus. Kui täpp jääb lau peale kuuluks saa silmaarsti kompetentsi, kui mujal näo peal siis näo ja lõualuu kirurgi oma, aga ka üldkirurg saab ...

Loe edasi

lõualuu

Tere, minu probleemiks on juba pikemat aega lõualuu kinnisus. Suu ei avane korralikult, närides on vasakpoolne liiges valulik. Veidi aega tagasi toimus see kõik parema liigesega, nyyd kandus üle vasakusse. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui Teile ei ole mingit süsteemset liigestehaigust (reumalaadsed haigused), siis peaksite pöörduma näo ja lõualuu kirurgi vastuvõtule.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: