5 kuud peale sapi koos kiviga eemaldatud, on 5 korda olnud maovalud.peale gastroskoopiat avastatud hulgaliselt maos sappi 25.07.22 / Üldkirurgia

Külastaja küsib:

Kuidas vabaneda maovaludest ja sapi sattumisest makku.
Olen iga kord võtnud 2 no-spad. Valu kaob u, poole tunni jooksul. iga kord valud erineva tugevusega, 2 korda palunud kiirabi abi,kuid ei taha neid väga tülitada, olnud tilgutite all.On laktoosi talumatus,gastroskoobi arst soovitas Maaloxit,kuid siis kõht lahti ja valud.

Arst vastas:

Jaan Tepp

dr Jaan Tepp

Üldkirurg

Põhja Eesti Regionaalhaigla

Kui no-spa leevendab valusid, siis maost need vaevused olla ei tohiks, Pigem sapiteede probleem - spasmid, kivid sapiteedes? Vajalikud täiendavad uuringud.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Üldkirurgia

5 kuud peale sapi koos kiviga eemaldatud, on 5 korda olnud maovalud.peale gastroskoopiat avastatud hulgaliselt maos sappi

Kuidas vabaneda maovaludest ja sapi sattumisest makku.
Olen iga kord võtnud 2 no-spad. Valu kaob u, poole tunni jooksul. iga kord valud erineva tugevusega, 2 korda palunud kiirabi abi,kuid ei taha ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Jah, tegemist on sapipõie eemaldamise järgse sündroomiga. Sapp, mis enne kogunes sapipõide nõriseb nüüd makku või soolde. Kui need ravimid ei aita, siis võiks olla abi psyllium preparaadist, ...

Loe edasi

Mis rikub Nisseni fundoplikatsiooniga tehtud muhvi?

Mulle tehti 3 kuud tagasi nisseni fundoplikatsioon. Kurk on jätkuvalt punane ja maos on sappi. Viimasel ajal on tekkinud ka pisut röhitsusi.
Kas jätkuvalt punane kurk, nüüd ka kerge kipitus ja kerged ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Nisseni fundoplikatsioon ei saagi vältida sapi sattumist makku - muhv on söögitoru ja mao vahel. Röhitiste esinemine võib küll tähendada loodud klapi mittefunktsioneerimist.

Loe edasi

Kaua kestnud iiveldus

Tere.
Mind on vaevanud iiveldus 2 kuud. Olen teinud vastavaid uuringuid. Ultraheli vastus: Maksa struktuur ühtlane, maksasisesed sapiteed ei ole laienenud. Sapipõie sein õhuke, sisaldis kajavaba. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie probleem võib olla põhjustatud psüühikast. Et seda väita, oleks vaja siiski somaatilised haigused välja lülitada - gastroskoopia oleks näidustatud. Pöörduma peaksite gastroenteroloogile.

Loe edasi

Sapipòis

Tere. Mul eemeldati sapipòis pea 2 aastat tagasi ( vanus20) ja nüüd on mul 4 kuud tervisega probleemid. Kòhtlahti juba 2,5 kuud käisin perearstil suunas gastroskoopiasse ja seal siis tuvastati et magu ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Teie häda ei ole mitte sapiprodukstiooni rohkuses, vaid selle liikumises ebaõiges suunas. Mao ärritus on ilmselt põhjustatud sapi poolt. Sapipõis, mis on eemaldatud, ei taastu. Peaksite pöörduma gastroenteroloogi ...

Loe edasi

Ülakõhuvalud

Viimased 3 nädalat on mul olnud meeletud ülakõhuvalud, mis nii pika perioodi möödudes endiselt ei ahene. Esimene valuhoog oli meeletu, ülakõht läks punni, tekkis meeletu valu, kaasnes iiveldus, kõhulahtisus ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Imearst ma ei ole. Kui arstid, kes Teid läbi vaatasid, ei saanud patoloogia jälile, siis ka mina vaevalt ainult kirjelduse järgi midagi tarka oskan öelda. Vajaksite uuringuid gastroenteroloogi juures. ...

Loe edasi

kivi sapipõies 11.a-sel poisil

Tere! Poeg kaebas kõhuvalu peale kahe kuu jooksul. Ja kõht oli lahtine. Samas märkasin, et valu tugevneb siis, kui kooli on vaja minna, õppimine tema jaoks on stressirohke. Valud algasid augusti lõpus. ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Sapikivi sellises eas on küllaltki ebatavaline. Kui ikkagi on vaevused, tuleks sapipõis koos kiviga eemaldada. Kaasajal see operatsioon ei ole raske, see tehakse laparoskoopiliselt.

Loe edasi

Refluks pärast moa kirurgilist eemaldamist?

Tervist

Oleks üks küsimus seoses võimaliku sapi refluksiga (bile reflux). Nimelt mu emal (s.1954) opereeriti kaks kuud tagasi magu seoses avastatud maovähiga (I faas), ja kui taastumine operatsioonist ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Olete asjast päris õieti aru saanud. Mao happe tekke pidurdamisest kasu olla ei saa, kuna mao hapet ei saagi tekkida. Söögitoru ei kannata ei hapet ega ka aluselist sappi. Praeguse häda põhjus on sapirefluksis. ...

Loe edasi

veresegune lima pärasoolest

Tere!
Pisut piinlik on oma muret kurta, aga häda ei anna häbeneda...
Olen 35-a naine. Mul on kaks kuud olnud väike palavik (36,9-37,2) ja õige õrn näriv valu ülakõhus veidi vasakul. Gastroenteroloog ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

kahjuks tõesti normaalsed kasvajamarkerid sajaprotsendiliselt kasvajat ei välista. Defekatsioonil vere ja lima eritumine on igal juhul näidustuseks, et jämesoolt uurida - teha koloskoopia. Sellist uuringut ...

Loe edasi

Peale sapi operatsiooni!!!

Tere!!!Mul on mure ma muidugi ei tea kas pördun õige arsti poole!!
Novembrikuus oli mul sapi operatsioon kus eemaldati kivid koos sapiga ...op oli 4 väikese auguga.10 päeva oli kõik nagu ok kuid ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Et maos sappi on, pole midagi väga erilist,kuigi seda seal olemaei peaks. Seedetrakt on mõeldud soolesisu ühesuunaliseks liikumiseks - suu poolt pärasoole sunnas. Sapp satub sooltrakti kaksteistsõrmiksooles, ...

Loe edasi

sapikivi

mul oli mitu kuud paha ja iiveldasjatuim valu.tehti ultraheli ja avastati sapi kivid 0,5 cm ja hulgaliselt ja gastrosk. avastati mao põletik punetas , haavantit ei leitud ,o li helikobakter3+. sain kolmik ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Kui inimesel on valu ülakõhus, siis öelda kas see on põhjustatud maost või sapikividest, on väga raske. Eriti veel siis, kui mõlemad on haiged. Loomulikult võib ka maopõletik tagasi tulla. Soovitan Teil ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi