haavand ja turse jalal 25.02.19 / Veresoontekirurgia

Külastaja küsib:

Vasaku jala kederluu all haavandid, jalg läheb tursesse
Perearsti poole alates nov. 2018
2017 oli veenipõletik ja haavand sama jala siseküljel ja sai edukalt välja
ravitud.

Arst vastas:

Veronika Palmiste-Kallion

dr Veronika Palmiste-Kallion

Kardiovaskulaarkirurg

Tere!

Soovitan pöörduda täpsemaks ülevaatuseks haavaõe vastuvõtule. Kui valite Ida-Tallinna Keskhaigla, siis haavaõel Jaanika Oraval on omaette vastuvõtt, kus selliste patsientidega tegeleme.


Veronika Palmiste

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Veresoontekirurgia

Tumedad laigud hüppeliigese piirkonnas

Tere,

Umb. 10a tagasi sain spordivigastuse, mille tõttu tekkis jalas peaveeni põletik. Hiljem on olnud kergemaid veenipõletikke samal jalal. 3-4 aastat tagasi märkasin jalal tumedamaid laike. ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Kirjelduse järgi võiks olla tegemist posttrombootilise sündroomiga - juhul kui on varem olnud tegemist süvaveeni tromboosiga. Reeglina jääb tromboosist süvaveenisüsteemi alati jälg - ...

Loe edasi

Veenilaiendid ja jala turse

Tere,

Mul on selline küsimus, mul on vasemal jalal veenilaiendid ja sellega seoses ka on jalg turses. Arst kirjeldas seda kui "minimaalne turse". Käisin selle jalaga perearstil ja ka kirurgil ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

Veenilaiendiga seotud turse on eelkõige turse hüppeliigese piirkonnas. Kui jalg on turses ka mujalt, siis ei pruugi see olla seotud veenilaienditega. Kindlasti on ka oluline, kui kaua ...

Loe edasi

Troofiline haavand.

Mul on veenilaiendid juba rohkem kui 30 aastad. Kaks korda oli tehtud veenide eemaldamine, 1-ne kord kui olin 21 aastane (oli eemaldatud ühel jalal) ja teine operatsioon oli umbes 15 aastad tagasi (eemaldati ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!


Selleks, et midagi arvata, peaksin Teid nägema. Kõige lihtsam moodus oleks kokku saada Ida-Tallinna Keskhaiglas Silmapolikliinikus haavaõe Jaanika Orava juures. Selleks palun ...

Loe edasi

Alajäsemete vaariksid haavandi või põletikuta

Tere!
Sooviksin küsida, kas varikektoomia safenektoomiaga operatsiooni määramine on õigustatud ainult kerge välise vaatamise põhjal, ilma veresoonte ultraheliuuringule saatmata? Kusjuures pole ...

Veronika Palmiste-Kallion

Vastas dr Veronika Palmiste-Kallion

Tere!

1. Kas lõikusele minna või mitte, otsustate ainult Teie kui patsient. Tegemist ei ole kindlasti mitte olukorraga, kus operatsioonist loobumine põhjustaks Teie puhul jäsemest ilma jäämise
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: