jalgade paistetus 18.03.07 / Toitumine ja ülekaalulisus

Külastaja küsib:

tunnistan ausalt,et olen ülekaaluline.Seni olen seda suutnud suhtelislt rõõmsameelselt taluda aga nüüd nädal aega juba häirivad mind paistes labajalad,just hüppeliiges eriti.Kas selle nähtuse põhjus võib üheselt olla suur kehakaal või on veel mõni muu põhjus?

Arst vastas:

Kristel Ehala-Aleksejev

dr Kristel Ehala-Aleksejev

Arst-toitumisterapeut

Tartu Ülikooli Kliinikum

Tere.
Teie probleemi põhjus võib ilmselt olla ülekaal. Selleks et välistada muud kaasuvad põhjused tuleks siiski arsti vastuvõtule pöörduda.
Heade soovidega,
Kristel Ehala-Aleksejev

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Toitumine ja ülekaalulisus

seedimine

kaalun 60 kg. Ei suitseta ega tarvita alkohol.Toitun tervislikult. Alates 2005 kasutan vererõhuravimeid ja rõhk praegu korras.Kaks aastat tagasi haigestusin Müasteniasse ja 1,5 a. tarvitan igapäevaselt ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Siin ei saa kirja teel vastust anda. Soovitan Teil rääkida probleemist perearstiga, kes saab vajadusel teha vastavad analüüsid.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

PCOS sündroom ja toitumine

Tere
Sain hiljuti PCOS diagnoosi. Samuti soovitas arst toitumist reguleerida ning olen teinud iseseisvalt uurimistööd selles osas. Erinevate allikate põhjal olen teinud enda jaoks kokkuvõtte, et ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
PCOS puhused uuringud piimatoodetega on piiratud, et nende põhjal väga kindlaid soovitusi anda. Täielikuks välistamiseks ilmselt põhjust pole. Süsivesikute osas on tõepoolest soovitus nende ...

Loe edasi

Inuliin

Tere,
ravin hoolega organismis vohavat pärmseent. Kuid kas probiiotikumi kapslid võivad sisaldada inuliini?
Ma võin eksida,aga olen kuulnud, et inuliin ei tee pärmseenele head. Sellepärast ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Tooteinfo selle kohta, milliseid komponente on kasutatud on toodud toote pakendil ja siin ei oska mina Teid aidata.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

Kõhulahtisus

Tere!
Kogu elu on minul olnud probleeme kõhuvaludega ja puhitusega. Pidevalt oli ka kõht kinni. Lõpuks tehti minule vereproov, et uurida laktoositalumatust. Täpsem proov oli kaasasündinud hüpolaktaasia ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Soovitan kõhulahtisuse püsimisel siiski konsulteerida arstiga. Laktoosivabad tooted ei tohiks antud probleemiga seotud olla. Soovitan pidada toidupäevikut ja jälgida, millised toidud, kui üldse, ...

Loe edasi

Pole söögi isu.

Tere, mure selline, et pole peaaegu nädal aega süüa tahtnud eriti. Poale lihtsalt isu, sama ka vee joomisega. Peaks kuhugi või kellegi juurde pöörduma?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kui taoline seisund püsib, siis tasub küll arsti poole pöörduda.
Parimatega, dr. Ehala

Loe edasi

ÜLEKAAL

Tere.Mida peaksin tegema et saada Tartusse Kirurgile.Et saada arsti suunatud mao vähendus operatsioonile.Mu kaal on 85 olen 158cm pikk.Põlved tänu kaalule läbi ja valutavad,vererõhk tõusis elan vererõhutablettidega,Liigutades ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Kirurgi konsultatsioonile minekuks vajate siiski saatekirja ning selle saab anda teile perearst või mõni muu spetsialist, kelle juures ravil käite. Maovähendusoperatsioonile on kindlad ettekirjutused ...

Loe edasi

Candida

Tere. Sattusin kuulama veebinari toitumisest ning tundsin ära paljud oma mured. Periooditi (korra-paar aastas) tekib mul nagu ajuvaheaeg. Mälu on ülivilets, pea on nagu muus maailmas. Mingi aeg läheb see ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.

Kirjas toodud sümptomid on väga üldised ja kindlasti ei saa panna nende alusel mingit diagnoosi ega anda soovitusi.
Soovitan teil terviseprobleemide osas pidada nõu perearstiga. ...

Loe edasi

Viljakus, kõhulahtisti

Tere! Kas liigne kõhulahtistite (Guttalax) võtmine võib viljatuks teha? Kui palju on liigne kõhulahtistite võtmine?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Saatsite kirja kaks korda, seega on vastus eelnevale kirjale olemas.

Loe edasi

Viljakus, kõhulahtisti

Tere! Kas liigne kõhulahtistite (Guttalax) võtmine võib viljatuks teha? Kui palju on liigne kõhulahtistite võtmine?

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Minu küsimus on, et miks on vaja kõhulahtisteid kasutada? Lahtistid on mõeldud enamjaolt siiski lühiajaliseks kasutamiseks ning viljatust sellega ei kaasne. Pikaajalisel lahtistite kasutamisel ...

Loe edasi

Toidulisandi tarbimine imetamise ajal

Tere,
Kas imetav ema võib tarbida Flexit drink Nutrend (liigeste liikuvuse hõlbustamise) toidulisandit?

Beebid saamas 8-kuuseks ja saavad lisaks rinnapiimale ka lisatoitu.

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Jään siin vastuse võlgu. Soovitan uurida toote kohta proviisorilt või tootjalt.
Parimatega,
dr. Ehala

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi