POOLETEISTAASTASELE PRILLID? 12.04.06 / Silmahaigused

Külastaja küsib:

Tere!

Avastasin oma lapsel, et ta vaatab parema silmaga natukene halvast ehk kõõrdi. Probleemiga pöördusin silmaasti poole. seal selgus et lapsel on mõlemad silmad haiged + parem +5 ja vasak +4. Lapsele kirjutati prillid.
Kas on ka mingeid muid võimalusi kuidas silmi ravida? Kui nii väiksele lapsele prillid antakse, kas see ei või silmi päris ära rikkuda!

Arst vastas:

dr Tiia Jugaste

Oftalmoloog

Silmakeskus Laservisioon

Lapse silmad ei ole haiged - see on tema silma ehituse eripära, silm on veel väike ja vajab seetõttu +prilli.Peaaegu kõik lapsed sünnivad + nägemisega, mõnel on see väiksem ,teie lapsel suurem pluss ja seetõttu hakkab ta ka kõõrdi vaatama.
Prillid lapse silmi ei riku - vastupidi, need on raviprillid ja antakse just sellepärast, et lapse silm õigesti areneks ja ei tekiks nn.laisk silm -kõõrdi vaatav silm jääb sageli nõrgemaks kui teine, otse vaatav silm.
Teil on vedanud, et nii varakult selle lapse eripära avastasite ja arsti juurde läksite - mida varem selline laps prille kandma hakkab ,seda parema nägemise ta saab. Võib kasutada ka kontaktläätsi, aga sellisel juhul peate teie need silma panema ja ära võtma, puhastama. Kui soovite proovida,konsulteerige dr.Talliga Tallinna silmakliinikus Ravi 18

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Silmahaigused

1 silm +, teine -

Tere

Töötan arvutiga, õhtuks on silmad tihti väsinud, eriti parem. Tean juba aastaid, et mul parem silm hästi ei näe kaugele. Nüüd otsustasin teha prillid. Prillipoe müüja kontrollis mu nägemist ...

Vastas dr Tiia Jugaste

On küll võimalik saada prille erinevate klaasidega,aga kui tehakse tööprill -klaasiga, võib see silma veel rohkem väsitada.Lisaks ei pruugi väga erinevate klaaside puhul silmade koostöö säilida, mis tekitab ...

Loe edasi

Epi lasik

Tere
Käisin 6. oktoobril laseroperatsioonil. Minu prillide tugevus oli -1.25. Nüüd on poolteist kuud möödas aga nägemine ainult natukene parem kui enne operatsiooni. Endiste prillidega näen palju ...

Vastas dr Tiia Jugaste

6.oktoobrist ei ole küll poolteist kuud möödas .
Epilasiku ja LASEKi järgne paranemine võtab aega.Hormoontilgad (maxidex,dexa) oleksid vajalikud , aga kui silmarõhk tõuseb nende tagajärjel,siis peaks ...

Loe edasi

Udune nägemine

Tere!

Mul on probleeme kaugele nägemisega, samuti hämaras ning poodides eredas valguses nägemisega. Sain kahe nädala eest prillid (-0,5), aga paranes ainult kaugele nägemine. Prillidega vaatamine ...

Vastas dr Tiia Jugaste

Hämaras nägemise raskus võib olla seotud lühinägelikkusega, aga tavaliselt on siis miinus suurem.Võib - olla kirjutati teile esimesed prillid nõrgemad kui tegelikult vaja ? Seda vahest tehakse, et prillidega ...

Loe edasi

Silmad

Tere! Olen 25a naine ja kannatanud kuskil aasta oma silmade pärast.Nimelt kisuvad nad vahepeal uduseks ,siis jälle kipitavad ja siis veel nagu kiirgaks. Ma isegi ei saa enam aru,mida nad päris teevad? ...

Vastas dr Leo Schotter

Kuigi üks silm näeb hästi ja mõlema silmaga on nägemine korras, siis selliste vaevuste esinemisel võiks veelkord kontrollida nägemist ja võib-olla ka otsustada prillide kasuks. Samal ajal sellised vaevused ...

Loe edasi

Pluss prillid lapsel

Tere!

Lapse (7 a.) korralisel koolieelsel läbivaatusel selgus silmaarsti juures, et ta ei näinud kõiki alumise rea tähti. Arst arvas, et tal on vaja hakata prille kandma ja need oleksid +1,5 ...

Vastas dr Leo Schotter

Ilmselt on tegemist päriliku laadi kaugnägevusega. Kui esimesed prillid määrati + 1,5, siis võib arvata, et lapsel on sellest tegelikult suurem kaugnägevus. Kasvueas, kui silmamuna intensiivselt kasvab, ...

Loe edasi

lühinägelikkus

Tere! Mina olen 30.aastane ja mind on ära tüüdanud prillide kandmine .Minu prillid on -5 ja olen neid kandnud terve oma teadliku elu.Kontaktläätsed tekitavad allergiat .Kas minu lühinägelikkust on võimalik ...

Vastas dr Leo Schotter

Lühinägevuse korral on tõesti prillidele ja kontaktläätsedele alternatiiviks kirurgiline korrektsioon. Taolised silmaoperatsioonid on mikrokirurgilised ja neile ei kaasne silmale nähtavaid arme. Kogu täpsema ...

Loe edasi

Kontaktlääts ühte silma.

Minu 15-aastasel pojal on silmanägemine selline, et üks silm on täiesti korras, kuid teine silm on -0,5. Küsimus selline - kas ta võiks kanda ühte läätse või pole see üldse soovitav? Tänan!

Vastas dr Leo Schotter

Tihti lühinägevus pole mõlemal silmal võrdne, eriti kujunemisjärgus. Antud juhul, kui üks silm näeb täielikult ja teisel on väga väike lühinägevus, pole pidev prillide kandmine vajalik, sest see ei muuda ...

Loe edasi

silmahaiguste ravi

Juba raseduse ajal hakkasid mu silmad väsima ja nägin uduselt. Nüüd 2 aastat hiljem kordub sama asi. Kahtlustan endal lühinägelikkust, kas võib see nii olla? Loen praegu AVI programmi raamatust Paranda ...

Vastas dr Leo Schotter

Raseduse ajal väga paljudel inimestel muutub nägemine ebastabiilseks ja kõikuvaks, peale sünnitust mõne kuu pärast taastub endine nägemine. Kas on tegemist just lühinägevuse või mõne muu refraktsioonihäirega, ...

Loe edasi

prillid

Käisin silmaarsti juures. Kirjutas lugemisprillid (1,5). Kahjuks saan nende prillidega lugeda ainult mõne minuti, siis läheb süda pahaks ja pea hakkab valutama. Pean oma ameti tõttu palju lugema. Mida ...

Vastas dr Leo Schotter

Nende prillidega on vist midagi väga mäda, kas ei sobi prilliklaasi number või on silmavahe väga paigast ära. Prillid tuleb kaasa võtta ja minna ikka selle sama arsti juurde, kes kontrollib prillide sobivust ...

Loe edasi

lühinägevuse kirurgia

Tervist

Olen 30 a. meesterahvas. Kannan prille -2,0 ca 15 aastat.(nägemine ei ole paranenud ega halvenenud) Kuna töötan ehitusel(tolmune töö läätsed on tekitanud probleeme) ja samuti tegelen ...

Vastas dr Leo Schotter

Lühinägevuse kirurgiline korrektsioon on kindlasti heaks alternatiiviks prillidele ja kontaktläätsedele. Selline suhteliselt väike ja stabiilne lühinägevus on hästi korrigeeritav ja prillidest vabanemine ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi