seksuaalelu 23.10.06 / Seksuaalnõustaja

Külastaja küsib:

Tere, mul on suur mure.
Olen 19 aasatane. Olen elanud seksuaalelu juba u 3 aastat. Naudin ka seda. Aga minu probleem on selles, et ma ei oska voodis midagi teha. Koguaeg olen kasutanud misjonäri ja koerapoosi. Ja see on ka kõik. Tahan väga mehe peal olla aga ma ei oska seda ja ma kardan ka seda. Olen lugenud palju kamasuutra raamatuid, et kuidas seda teha aga nad ei anna ju täpseid juhised. Alustan praegu uut suhet ja tahan temaga väga vahekorda astuda aga ma ei julge. Sest mehed ju ootavad et ka naine peal oleks - mina aga ei oska. Kardan talle jubedalt pettumust valmistada. Kas ma peaksin talle sellest rääkima? Kuidas seda teha?
Teine probleem on kõige suurem. Minu bikiinipiirkond on nagu mets. Olen üritanud seda raseerida aga see on väga valulik olnud ja punetab hiljem hirmsasti. Olen ka pintsettidega proovinud ja siis umbes nädala ilus aga siis läheb väga valulikuks ja punetab jubedalt, karvad kasvavad sisse ja on põletikus. Selle pärast ei ole julgenud ka meestega seksida. Kas ma peaksin seda oma partnerile rääkima. See on nii piinlik asi ja äkki see peletab ta eemale. Ilusalongides käimiseks mul aga raha pole.
Aga ma tahan elada terviklikku seksuaalelu, ilma et peaksin koguaeg põdema. Palun aidake mind.
Ette tänades

Arst vastas:

Lemme Haldre

dr Lemme Haldre

Psühholoog-psühhoterapeut, kliiniline seksuoloog

Erakliinik Elite

Tere
Millepärast mõtlete ainult meestele, mis neile meeldib? Mis Teile endale meeldib? Mulle tundub kirja põhjal, et Teie peas on mitmeid müüte selle kohta, mida mehed tahavad...
Ainukene, mida ma Teile soovitada saan on see, et katsuge ennast lõdvaks lasta ja vähem kontrollida. Ilmselt vajate aega uue partneriga harjumiseks. Rääkige partneriga oma soovidest ja kuulake ära tema omad. See on ainukene võti teada saada, mida kumbki ootab. Kui saate oma partneriga rohkem tuttavaks, siis tõenäoliselt kaob ka võõristus ja pinge. Ja veel..
Kui rääkida partneriga on raske, siis kirjutage kiri.
Bikiinipiirkonnaga raseerimisega on nii, et hiljem nahk harjub ja valulikkus kaob. Kirjutate, et bikiinipiirkonnas on põletik. Äkki tasuks seda üle lasta vaada Noorte Nõustamisekeskuses arsti poolt? Piirkonda tuleb peale raseerimsit hoida puhtana ja kasutada desinfitseerivat salvi. Sellegi kohta saate soovitust nõustamiskabinetist.
Tervitan L. Haldre

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Seksuaalnõustaja

Tupelihaste treening

Kas on kuidagi võimalik tupelihaseid treenida tugevamaks ja kuidas? Kas see parandab ka seksuaalelu?

Lemme Haldre

Vastas dr Lemme Haldre

Tere! On võimalik. Soovitan Pilatese treeningut, millega tuleks tegeleda regulaarselt. Veel on olemas spetsiaalsed tupekuulidega (saab osta seksikaupade poest) harjutused. Abistab ka Kegeli harjutus- ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: