Põletiku ravi 08.03.17 / Ravimid

Külastaja küsib:

Tere!

Küsimus on puhtalt teoreetiline.
Oletame, et mul on mingi hingamisteede põletik. Ravimiseks kasutan ravimit Aspirin, mis peaks olema põletikuvastane ravim. Mida tähendab siin „põletikuvastane“? Siiamaani arvasin, et Aspirin aitab kuidagimoodi haiguse vastu võidelda, aga internetist artikleid lugedes jääb vägisi mulje, et Aspirin hoopis takistab haiguse vastu võidelda, kuna surub põletikulist protsessi maha? Põletik ise peaks ju igati kasulik olema, kui tahad haigusest lahti saada.
Milles see Aspirini idee siis seisneb?

Arst vastas:

Kalle Kurvits

dr Kalle Kurvits

Proviisor

Tartu Uus Apteek

Tere

Aspirin, atsetüülsaltsüülhape on valuvaigistava, palavikku alandava ja põletikuvastase
toimega. Aspirini tablette kasutatakse nõrga valu, palaviku ja reumaatiliste haiguste korral. Idee ongi haigusnähtude leevendamine.
See on käsimüügiravim ja kasutamine on vabatahtlik igal juhul.
Poleemikat igas keeles on internet täis, selle ümbertrükkimine siinkohal poleks mõistlik.
Suur osa haigusi lähe ise üle ja kui arvate, et põletiku nähte leevendama ei pea, on see teie vaba valik.
Aspirin valuvaigistava, palavikku alandava ja põletikuvastase ravimina on täna juba harva kasutusel, Atseüülsalitsüülhape väikestes doosides on populaarne tromboosivastane käsimüügiravim

Kalle Kurvits





Kalle Kurvits

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Ravimid

Näo põletus

Tere,
Põletasin reedel lõket tehes oma näo paremat poolt. Esimesel päeval niisutasin põletatud kohta aaloega. Täna käisin apteegis ja sain sealt soovituse , et niisutada ja puhastada kahjustatud ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Abi võiks olla Bunshield geelist.
Bepanten salv ei lase põletushaaval piisavalt jahtuda.
Kui olete mures siiski, pöörduge arsti poole, võib-olla tulnuks Emo-st alustada
Loe edasi

A-vitamiini ületarbimine raseduse ajal

Tere,
Olen 36-aastane naine ja 6. nädalat rase.
Lugesin, et raseduse ajal liigne A-vitamiini tarvitamine võib lootel põhjustada väärarenguid.
Kuna söön lisaks toidule multivitamiine ja ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Soovitan säilitada rahu. Kaugeltki kõik mis sisse sööme, ei omastata 100%-liselt.
Kui tunnete ennast hästi, käite regulaarselt arsti juures, pole vaja liigselt muretseda.
Arsti ...

Loe edasi

D-vitamiin

Tunnen muret tütre d-vitamiini taseme osas. Käisime 2018 a jaanuaris perearstil vereanalüüsi andmas ja sealt selgus, et d-vitamiini tase on 31. Enne seda arsti visiiti oli tütar tarbinud d-vitamiini 4000 ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Kui perearst ei näe probleemi, siis võib olla selle lahendamine eriarsti pädevuses.
Tahtmata sekkuda siinjuures arstide töömaile, arvan, et see mure võiks olla endokrinoloogi pädevuses.
Loe edasi

Bisacodyl

Tere!

Olen sõltuvuses lahtistitest,olen bisacotüüli kasutanud 16a järjest,päevas 10 tabletti,lihtsalt ei suuda olla ilma,soolikad peavad kogu aeg tühjad olema.Mis kõrvalnähud sellest võivad ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Kasutusjuhendis on kirjas:
Nagu teistegi lahtistite puhul, tuleks vältida Bisacodyl-Grindeks’i pikaajalist kasutamist, seetõttu ärge
kasutage Bisacodyl-Grindeks’it kauem kui ...

Loe edasi

Kahe erineva ravimi toime koos.

Viimasel ajal on tekkinud palju stressi rohkeid olukordi ja arst soovitas proovida Stress-Strongi. Uurisin ka netist ning tuleb välja, et kõikide rohtutega see jällegist ei sobi. Seega tekkiski küsimus, ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Jah, võib. Stress-Strong sisaldab naistepuna.
Yasminelle kasutusjuhendis on kirjas:
Mõned ravimid võivad:
- mõjutada Yasminelle sisaldust veres;
- muuta rasestumisvastase ...

Loe edasi

Kere pōletus lapsel

Tere! Lapsel on 2 astme kere pōletus. Juhtus 20.05.2018. Millega saab kasutada, et armid ei jää?
Praegu kasutasin panthenol ja bepanten. Pilt lisan juurde. Aitäh

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Esmalt soovitaks Bionecti kreemi ja seejärel Mepiform plaastrit mida peaks pidevalt peal kandma, see silendab, lamendab, helendab armkude.
Oluline on, et seda kasutaks vähemalt ...

Loe edasi

hemorroidid raseduse viimasel nädalal

Tere,
olen viimast nädalat lapseootel ning hädas hemorroidiga.

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Otsest keeldu Proctosedylil lühiajalise kasutamise korral rasedal pole, on kirjas:
Kui te olete rase, imetate või arvate end olevat rase või kavatsete rasestuda, pidage enne selle ...

Loe edasi

Reuma, kopsud

Soovin konsulteerida proviisor Kalle Kurvitsaga.
Küsimus selline, et kas ravimile IMURAN on ka asendajat ja mille vastu ma seda täpsemalt võtma pean? Mul on läheduses nii Koonga kui Pärnu-Jaagupi ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Imurani kasutamise üks näidustusi on reuma tõesti. Täpsemalt saab selgitada arst
Kogu info on kirjas lisatud eestikeelses kasutusjuhendis.
Odavam koopia on olemas, selle ...

Loe edasi

Verehüübimist pärssivad ravimid (antikoagulant) koostoimes piimhappebakteritega?

Millistele ohtudele võib viidata piimhappebaktereid ja C-vitamiini sisaldava toidulisandi pakendil järgmine hoiatus : "Konsulteerige arstiga juhul kui võtate verehüübimist pärssivaid ravimeid"? Kas ravim ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

Herz-ass on tõesti verehüübimist pärssiv ravim.
Herz-Ass-i kirjeldusest viiteid piimhappabakterite, C-vitamiini ja Herz-ASSi koosmõjule ei leia.
Kahjuks te ei täpsusta millisel ...

Loe edasi

Viviscal Maximum Strength tabletid

Tere!

Uurin toidulisandi Viviscal Maximum Strength kohta. Lisan kindluse mõttes koostisosad fotoga kaasa. Internetiavarustest jääb mulje, et tegu on usaldusväärse ja hea tootega. Samas, kui ...

Kalle Kurvits

Vastas dr Kalle Kurvits

Tere

toidulisandid ei ole kahjuks teema mida valdan piisavalt ja nendele küsimustele vastamist pole ka lubanud.

Kalle Kurvits

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: