Määrimine. 09.12.08 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere.

Olen 22 aastane. Partner on olnud 4aastat ja tean kindlalt, et olen ta ainuke partner olnud. Kaitsevahendeid ei kasuta, laps oleks oodatud, kui rasestuksin. Viimane kuupuhastus oli 07.11.08. Sünnitanud ei ole. On olnud kirurgiline abort meditsiinilistel põhjustel(doxylan´i tabletid)11 rasedusnädalal(27.veb.2008). Päevad hakkasid ilusti 5 nädala pärast ning käisid korrapäraselt igal 4.dal reedel, kuni eelmise nädalani. Paar korda on esinenud määrimist perioodi välise ajal-2 nädalat ennem päevi hakkab ja lõppeb koos päevadega(juulis ja oktoobris). Määrasin arstile aja ja käisin seoses määrimisega arsti juures, oktoobri lõpus. Arst katsus ja ütles, et kõik korras. Tehti ka PAP-test, mis oli samuti korras(muid teste ei tehtud). Ka kõik eelnevad suguhaiguste testid on korras olnud. Aga vastust, millest see tekkis, ei saanudki teada.
Mure seisneb selles, et eelmine nädal esmaspäeval hakkas jälle määrima(vaevu märgatav pruunikas eritis), kuigi päevad pidid reedel hakkama. Ja reedel(5.12.08)algama pidanud puhastus jäi ära. Tegin eile(8.12.08) rasedustesti, mis oli negatiivne(uuel nädalal kordan testi). Kuigi olin peaaegu kindel, et olen rase. Viimasel ajal käib pea ringi, ninast tuli verd nuusates hommikuti ja ka kõhukinnisus vaevab....samad tunnused olid mul ka esimese raseduse ajal, ainult rinnad ei ole valusaks muutunud(tavaliselt mul selliseid probleeme ei ole). Viimasel ajal olen tundnud ka valusid munasarjades ning paremal pool alaseljas. Kuna test oli negatiivne, hakkasin muretsema-äkki on need hoopis märgid mõnest märkamata haigusest?
Tarvitan ka kalamaksa õlikapsleid ning Vitironi vitamiine.
Kiri sai küll pikk, aga loodan, et suudate tänu sellele paemini vastuse leida minu murele.

Ette tänades,
Neiu 22.

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere. Uriinitest väga väikest rasedust ei näita. sega korrake nädala pärast või paluge günekoloogil võtta analüüs verest. Suure tõenäosusega on teil rasedus. Kui rasedsut pole, sii võiks olla tsüklihäire ja . Ikkagi peate pöörduma günekoloogi poole.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Määrimine raseduse ajal

Tere!

Eelmisel nädalal kinnitati rasedus 8+3 ning 27.08. võeti tavapärased analüüsid. Sama päeva õhtul hakkas pruunikas määrimine, mis kestab siiani. Määrimine ei ole küll rohke, vaid pigem ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, Peale analüüsi võtmist võib tõesti pisut määrida, kuid see kestab väga lühiajaliselt. Raseduse esimestel kuudel võib ka pisut määrida oletetava menstruatsiooni ajal. Kui see klapiks , siis pole ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: