Määrimine raseduse ajal 01.09.21 / Rasedus ja sünnitus

Külastaja küsib:

Tere!

Eelmisel nädalal kinnitati rasedus 8+3 ning 27.08. võeti tavapärased analüüsid. Sama päeva õhtul hakkas pruunikas määrimine, mis kestab siiani. Määrimine ei ole küll rohke, vaid pigem voolusega umb. 2x päevas ning mõnikord WC-s käies on paberil pruunikas voolus. Esineb ka kerge alakõhu valu keskelt, mida enne ei olnud. Saan aru, et pärast analüüside võtmist võibki määrimist esineda, kuid kas määrimine ka 6.-ndal päeval on normaalne või peaks siiski end arstile näitama? Kas samal ajal avastatud pea 5 cm follikulaarne tsüst võib mingit osa selles mängida?

Ette tänades!

Arst vastas:

Ülle Kadastik

dr Ülle Kadastik

Günekoloog

Tartu Ülikooli Kliinikumi Naistekliinik, Elite Erakliinik

Tere, Peale analüüsi võtmist võib tõesti pisut määrida, kuid see kestab väga lühiajaliselt. Raseduse esimestel kuudel võib ka pisut määrida oletetava menstruatsiooni ajal. Kui see klapiks , siis pole probleemi.Kui ikkagi olukord häirib, soovitan pöörduda naistearstile.
DrKadastik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Rasedus ja sünnitus

Alakõhuvalu ja kerge määrimine

Tere!
Eelmine nädal 15.07 sain teada, et olen rase, ja praegu käimas raseduse 5. nädal. Alatest testi tegemisest on alakõhus olnud pakitsustunne ja õrn valu nagu päevade ajal (mitte pisteline ja ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, vàhene valu ja justkui menstruatsiooni algamise tunne on sageli raseduse algusjàrgus. Ka váhene máàrimine voib olla. Samas ei válistaks raseduse katkemise ohtu. Seksist parem hoiduda ja ka suuremast ...

Loe edasi

10 nädalal määrimine

Tere,

Ma olen 10+1 nädalat rase. Eile vetsus käies määris natuke helepunaselt ja lisaks oksendasin mitu korda välja kogu päeva jooksul söödud toidu. Helistasin erakorralisse ning sealt öeldi,et ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere, kui võimalik ikka võiks korraks günekoloog üle vaadata ja ultraheli uuringu teha. Erakliinikutes saab reeglina kiirelt visiidile minna. Kui olete Tartus, siis soovitan Elite kliinikut. Kui Tallinnas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: