laps võõral maal 14.10.03 / Psühholoogia

Külastaja küsib:

Olen sõitmas välismaale ja võimaluse korral soovin seal ka tööd teha. Võtan kaasa oma poja, kes on 2,3 aastat vana. Siit minu küsimus. Kuidas laps kohaneb võõras keskkonnas? Paneksin ta kohalikku lasteaeda, kus räägitakse hispaania keelt. Laps ise on muidu väga hakkaja ja uudishimulik, võõraid eriti ei karda ja suhtlemises on tubli. Seda muidugi siin, Eestis. Mis barjääridega võib mul tegemist tulla teisel juhul. Kuidas toimib keeleline barjäär jms.

Arst vastas:

dr Irene Kalvet

Irene Kalveti Konsultatsioonid OÜ

Tere!
Selles vanuses lapsel suuri kohanemise raskusi keele pärast vaevalt on, sest kehakeel on olemas nende jaoks. Kohanemine võib ikka võtta aega, aga kuna iseloomustate teda hakkaja ja uudishimulikuna, arvan , et kõik läheb hästi. Harjutada võiks algul lühema päevaga ja alles siis jätta teda terveks päevaks lasteaeda.
Jõudu ja edu soovides!
Irene.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühholoogia

Suhtekriis

Tere

Olen siis 39 a. mees. Olude sunnil käin tööl Soomes. Juba kolmandat aastat. Esimesel aastal olin 10 kuud, teisel 4 kuud ja nüüd 7 kuud. Graafik umbes nii 4 nädalat tööl 1 kodus.
Naisega ...

Tõnu Ots

Vastas dr Tõnu Ots

Keskea kriis, abieluväsimus, pikast lahusolekust tingitud võõrdumine – kõiki neid väljendeid võiks kasutada kirjeldatud elusituatsiooni tekkimise seletusena. Aga tulevikku vaatamiseks ainult mineviku seletamisest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi