Paanikahoog/ärevushäire 19.10.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere olen 16 aastane poiss nii siis tegin 3 kuud kanepit nädalas paar korda aga siis kui viimast korda tegin siis hakkasid paanikahood pihta ma alguses ei saanud aru mis toimub südas hakkas peksma ja ma kartsin .et süda jääb seisma ja ma pole ule 1 kuu teinud kanepit aga igapäev tekkib selline tunne kas ebarealsuse tunne või .et süda jääb seisma
Minu küsimjs oleks kas paanikahoos võib saada surma või on see eluohtlik
Tahaks vana elu tagasi:(ja kas selles on võimalik vabaneda?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Paanikahoog surma ei too. Õppetund käes.
Ainetele raudne ei, tervislikud eluviisid.
Panikahoogude vallas soovitusi hulgi - vt otsingua varasems.
Harjutused ja kõik saab korda.
Järjekindlat harjutamist.
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ärevushäire/ Paanikahoog

Tere!

Selline küsimus, et kas ärevushaire või paanikahoog võib tekitada südameinfarkti, tervel ja noorel inimsel ?
Lugesin ühte artiklit internetist ning seal kirjutas ,et ärevus võib ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Kas ärevushaire või paanikahoog võib tekitada südameinfarkti?
# südameinfarkti tekke probleemid teised. Ärevushäire seda omaette ei saa tekitada ja ei tekita.
2) Üleüldse muretsen liiga ...

Loe edasi

Pidev pea uimasus - kas psühholoogiline probleem?

Olen 22 aastane noormees, kes on narkootilistest ainestest kokku puutunud vaid kanepiga. Paar kuud tagasi kogesin kanepi suitsetamise tagajärjel väga ebameeldivat enesetunnet - ilmselt tõmbasin nö üle. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kanepi taustal tekkis ärevushäire ja see siis praegu "kollitab".

vt ärevushäire (paanikahoog) valdkonna soovitusi ja rakenda neid igapäevaelus.
Probleem on harjutustega kõrvaldatav. ...

Loe edasi

Ärevushäire ja skisofreenia

Tere!
Jaanuaris 2014 oli esimest korda elus paanikahoog, peale mida tekkis ärevushäire. Nüüdseks ei ole see siiani üle läinud - kardan erinevaid haiguseid. Kui ühe haiguse hirmust saan üle, siis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ülikoolis õppides kõigil arstiteaduskonna üliõpilastel on sellist haigustekartust e väikest foobia-häiret olnud.
Miks? Üldised sümptomid (näiteks veidi ärevust, veidi depressiooni, veidi uinumishäiret ...

Loe edasi

Ärevushäire

Sai umbes pool aastat tagasi ecstasy tabletti proovitud ööklubis. Natukese ajapärast muutus pilt ebareaalseks ja tekkis tugev hirmutunne. Inimesed liikusid väga kiiresti ja kõik jõllitasid mind. Mingi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Oli psühhootiline episood.
Kui "jobuks" jääda ei taha, siis ei tilkagi alkoholi ja ei mingit narkotsi.
Psüühika on ülitundlik ja te ei ole "puupea" e tuima närvisüsteemiga.
Kerged ...

Loe edasi

Paanikahoog

Tere, mul selline küsimus. Tekkisid paar päeva tagasi rasked hingamisraskused, vahepeal lööb täitsa hinge kinni, rinnus pitsitab kogu aeg. Sümptomid pole siiani üle läinud, kogu aeg tulevad tagasi ja läheb ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paanikahäire on ärevus-hoog. Tekib äkki ja on ette prognoosimatu. Kaebusi on tavalisest ärevusest-pingest kuni surmahirmuni, ka hingamisega seotud kaebusi. See on hoog, ei ole päevi püsiv.
Hoogude ...

Loe edasi

Paanikahood

Tere, tahan küsida paanikahoogude kohta. On paanikahood ja tekkisid peale südamelihase põletikku, olin kaua haige ja algul ei teadnud keegi, mis mul viga on. Haigus kestis kaua, olid tasakaaluhäired, nõrkus, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt. raviprintsiipi - ristkülik diagonaaliga ja "uued prillid" raamatust "Väljavlitu" või siis varasemaid soovitusi ärevushäire vallast.
Rohu tähtsus ajateljel väheneb, harjutuste osa (füüsilised, ...

Loe edasi

Kas paanikahoog või asi muus?!

Tere, pöördun teie poole murega, kuna ise sellest jagu enam ei saa!Nimelt paar kuud tagasi tabas mind nagu mingi hoog, tekkis südamekloppimine, hakkas paha, tuimustunne, tunne nagu läheksin hulluks, ei ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Psühhiaater aitab, suure tõenäosusega ärevushäire. Täpsustusi teeb raviarst.
Minu harjutus igal juhul kasulik - vabastab liigsest pingest, viib psühhoregulatsiooni valdamise radadele.
Ärevushäire ...

Loe edasi

Ärevus

Tere!
Olen keskealine naune ja palju aastaid tagasi peale lähedase inimese kaotust diagnoositi mul ärevushäire. Sain sellest pikapeale üle tänu headele arstidele ja psühholoogile. Muidu suhtlen ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Veidi AD, siis harjutused (viis rühma) ja siis need "uued prillid" e. uus hoiak.
vt. varasemaid soovitusi.
Ärevushäire on kõrvaldatav. Psühhiaater aitab.
Igast murest saab üle!
Loe edasi

teadmatus.

Tere!
2 kuud tagasi reisil olles tabas mind haigus, mis kestis kolm päeva. Palavik tõusis 40 kraadini ja taandus kolm päeva hiljem. Kolmanda päeva õhtul kodus tabas mind paanikahoog. Ma ei saanud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Sportlikku koormust 1/3 maha, puhkust (uni ja päevane) suurendada. Kui antibiootikumid võetud, siis harjutused (psühhoregulatsioon) ja AD. Kui ikkagi "kripeldab", siis psühhiaatri jutule.
Puhkust, ...

Loe edasi

Ärevushäire!

Tere!

Minul on olnud kuskil kuu aega paanika või siis ärevushäire, mis sai alguses sellest,
jäin haigeks 2kuud tagasi. Enne kui ükskord analüüsidega lõpuni jõudsin, tekkis mul hirm, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raviarst teab täpselt, et mis teil oli ja mida kaebasite, mida analüüsid näitasid või ei näidanud. Ta on Teid ka näinud ja antidepressandi mõte on ka õige. Kas nüüd neli kuud või mingi muu aeg, seda näitab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: