Ärevushäire! 12.04.04 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!

Minul on olnud kuskil kuu aega paanika või siis ärevushäire, mis sai alguses sellest,
jäin haigeks 2kuud tagasi. Enne kui ükskord analüüsidega lõpuni jõudsin, tekkis mul hirm, et
põen mingit ravimatut haigust. Hiljem selgus aga, et asi nii hull ei ole. Kuid pabistada
jõudsin üsna kõvasti kuu aega - tuju kadus ja söögiisu ka. Arst tahab mulle antidepressante kirjutada, kuid
mina neid ei tahaks. Olen kuulnud, et Fluanxol pidi olema üks hea ravim nii hinna-
klassilt kui ka hea meeleolutõstja. Ütlege palun, kas ma peaksin veel lisaks Fluanxolile
võtma ka antidepressanti (et ravida ärevust) või on Fluanxolil ka see omadus olemas.
See paanikahoog mis tekkis oli kole taluda küll, kuid nüüd juba 2 nädalat ei ole seda
enam nii täheldanud. Arst aga arvab, et pean võtma antidepressante kuskil 4 kuud,
sest muidu pidi see paanikahoog korduma. On siis asi tõesti nii hull?
Palun nõu!

Õnnetu Signe

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Raviarst teab täpselt, et mis teil oli ja mida kaebasite, mida analüüsid näitasid või ei näidanud. Ta on Teid ka näinud ja antidepressandi mõte on ka õige. Kas nüüd neli kuud või mingi muu aeg, seda näitab tervise paranemine. Fluanxol (Flupentixolum) on ka hea antidepressiivse toimega, jõudu ning energiat andva toimega. Seega - las ravi määrab ravitohter.
Ikka ja jälle rõhutan, et muud üldtervislikud võtted, harjutused ja vahendid on olulised, kohati olulisemadki kui arstirohi.
Saate kõik korda!
Tervitades,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Kas keeran ära lõpuks?

Tere!

Kas see kui ma eraelus (oma sisemuses, tegelik mina) olen üks aga töökeskkonnas esitlen ennast inimestele hoopis vastupidiselt (lisaks mõtlen ka, et olen hoopis see vastupidine variant) ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kehvad lood tööl ja eraelus on põhjuseks ja a) need põhjused kõrvaldada, b) või nendesse tetraalse üleolekuga suhtuda - MÄNG on selline
Pingete maandamiseks palju võtteid - alustada korralikust unest, ...

Loe edasi

Ärevushäired?

Tere,
Olen 22 aastane neiu. Kas neelamisraskused võivad olla psüühilise põhjusega? Need tekivad erinevatel aegadel, eriti enne magama jäämist on selline tunne, nagu ei oskaks enam isegi enda sülge ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alustuseks kaks harjutust.
1) Kureistamine toasooja veega. Lonks vett suhu, pea kukla suunal, et kuristada saate. Kuristada - rahuliult välja hinngamine kuristamise kaudu. Lõetuseks pea kallutus ...

Loe edasi

Õhtune väike palavik

Tere! Kas ärevushärest või stressist võib tõusta kehatemperatuur kuni 37,3. Hommikul on temperatuur korras, kuskil kella 18.00 ajal saavutab oma maksimumi, siis hakkab jällegi langema. Mul on diagnoositud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soojad joogid - neelamine rahustab.
Nädalapäevad juua kuuma veega Goldrex´i. 1/3 pakki Goldrexi poole klaasi veega 2 (vajadusel 3) korda päevas. Nädalapäevad. Enesetunde järgi, rõõmsameelselt. ...

Loe edasi

Hüpohondria

Tere!

Olen aastaid kimpus ärevuse ja paanikaga. Eriti just tervist puudutavatel teemadel. Ei oska leida algset põhjust, miks see alguse on saanud. Lapsepõlves olen kogenud terrorit purjus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Eluteele on jäänud palju stressi, tõkkeid, okkaid, tervisprobleeme. Minevikku muuta ei saa aga olevikku küll.
Senised raskused olete üle elanud - nüüd tuleb uue hoiakuga, optimismiga edasi minna. ...

Loe edasi

Ebareaalsustunne

Tere, mul algasid mdea täpselt aasta tagasi umbes mõnikord ebareaalsustunde hood ja see on nii hirmus koolis ei saanud sellepärast käia et tuli selline ebareaalne tunne tundide ajal väga imelik ja hirmus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

vt eelmise vastus.
J.E.

Loe edasi

Ebareaalsustunne

Tere, mul algasid mdea täpselt aasta tagasi umbes mõnikord ebareaalsustunde hood ja see on nii hirmus koolis ei saanud sellepärast käia et tuli selline ebareaalne tunne tundide ajal väga imelik ja hirmus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Räägi oma murest Emale või mõnele teisele Lähedasele, et siis psühhiaatri konsultatsioonile minna. Nooruses on tihti neid eba-tundeid ja nendest saab vabaneda.
2) korralik öine uni, puhkus. Puhkus ...

Loe edasi

Haiglane õppimine

Tere, olen 33 aastase tütre isa ja mure on järgmine.Umbes aasta aega tagasi algas tal stress või oli depressioon, mis väljendus selles, et sulgus endasse enam ei käinud väljas,ei hoolitsenud enda eest ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

ADOS uuring on vaid osa olukorra täpsustamisel - tähtis on terviklik kliiniline pilt.
Peale autismispektri peab kaaluma ka sundmõtete (obsessiivsed mõtted) spektrit, ülekaalukaid mõtteid.
Üks ...

Loe edasi

Antidepressandid ja ärevus

Tere!
Olen kasutanud 2 kuud psühhiaatri poolt kirjutatud antidepressante Brintellix 10mg hommikul, ärevuse ja paanikahoogude raviks. Tunnen ennast paremini ja môtlen, kas ei võiks ravi varem lõpetada ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressiooni jaärevushäirete spektri korral on AD kasutamine (ka Brintellix) näidustatud.
Minu raviprintsiibid on:
1) ravimi osakaal on 1/10 ravivõimalsutest,
2) 9/10 saame harjtuste ...

Loe edasi

Tere. Kas Teie kaudu on ka võimalik torpeedo süsti teha

Soovin torpeedo süsti.
On olnud kuskil 3 a tagasi

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Wismari Haigla - seal oma ala spetsialistid.

Minul ambulatoorseid vastuvõtte käesolevalt ei ole.
Kõik tervisele kasulikud elumuudatused on kasulikud!
Parimate soovidega,
Loe edasi

Miks on raske hingata?

Tere,tahtsin küsida miks on raske hingata?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Emotsionaalsetel inimestel tekivad teatud närvilisuse korral ikka siseorganite poolt võõraid tundeid-kaebusi. Seda ka südame piirkonna valulikkus.
Kõik rahulikustavad tegemised on kasulikud: rahustav ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: