Kas koos fluoksetiiniga tohib võtta xanaxit? 07.09.20 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on tekkinud seoses pingelise tööõhkkonna ja üleminekueast tingitud muutustega tugevad ärevushäired ja ilmselt ka depressioon (perearsti hinnang). Kõigepealt hakkasin võtma fluoksetiini (viies päev) ja täna kirjutas perearst juurde ka xanaxit. Ravimi infolehelt lugesin, et neid justkui ei soovitata koos võtta?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Xanax on sümptomaatiline ravim, Antidepressant on põhjussuunal toimiv ravim. Vajalik on õige ravim ja õige annus - kõrvaltoimeid vaja ei ole.
Ravimi tähtsus - 1/10, harjutused - 9/10.
Xanax - võtta nagu kiirabivahendit,
AD võtmine on vastavalt raviskeemile.
Põhimõtteliselt võib koos võtta kui sellel hetkel nagu kiirabirohtu vaja on!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Ravimid

Ärevushäirete raviks määrati Escitalopramid 20mg ja nüüd jäin haigeks ja kirjutati ospamox 500mg. 3x päevas. Kas neid koos tohib üldse võtta?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Antibiootikumi võtmise ajal ma antidepressanti ei võtaks - kogu organismi energia mikroobiga võitlemiseks.
Kui antibiootikumi kuur läbi, siis rõõmuga jätkate AD-ga.
Parimate tervitustega, ...

Loe edasi

Väga tugevad ravimi kõrvaltoimed

Probleem on järgnev: alustasin pärast väikest pausi antidepressantidest fluoksetiiniga 10 mg 10 päeva tagasi ravi (üldistunud ärevushäire + paanikahäire). Kolmandal päeval tekkis iiveldus ja palavik (arvasin, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Kui seostate neid halbu tundeid arstirohu kõrvaltoimega, siis - kohe ära jätta. Siis saate palju selgust.
2) AD-repertuaar lai ja millega asendada - vaja teada teist rohkem - seda teab teie raviarst ...

Loe edasi

Cesradystone kapslid

Psühhiaater soovitas kasutada ärevuse maandamiseks Cesradystone (Naistepuna) tablette, samuti soovitas võtta vitamiine B, Mg, Zn. Küsimus oleks, kas neid vitamiine tohib võtta koos naistepuna kapslitega?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Hea on pooletunnine vahe, tohib ikka võtta.
Hingamise korrigeerimiseks on hea nn kuristamisharjutus: lonks vett suhu ja siis kuristada ja samal ajal sisendada-endale kujutleda, et mured-vaevad-pinged ...

Loe edasi

Sertaline teva 50mg

Tere, mulle kirjutati sellist ravimit nagu Sertaline teva 50mg, kuid tahaks teada, et kas selliste ravimitega võib võtta koos sellist ravimit nagu Meto zok? Ma arsti käest küll küsisin ja tema üttles, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tohib, ainult eri ravimite võtmise vahel olgu ca 1tunniline vahe.
AD on hea, aga harjutused on olulised. Ainult Sertralini võttes jääb palju ravivõimalusi kasutamata. vt. varasemaid, harjutused, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: