Brintellix ja HTP-5 23.04.18 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere . Kas antud ravimeid tohib koos tarvitada ?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Koostöö raviarstiga.
Raviarst pakub ravimid, annuse ja võtmise korrad.
Üks hea printsiip:
1) monoteraapia e üks ravim ainult võtta,
2) mitme ravi korral neid võtta eri aegadel, siis saab subjektiivselt nende toimet tunnetada,
3) osa ravimeid peabki koos võtma, aga seda dirigeerib ikkagi raviarst.
Brintellix on antidepressant ja HTP-5 ainevahetuse käigus tekib serotoniin (ka antidepressiivne toime) ning melatoniin (hea une tekitaja). Kasutaksin varianti 2) , siis hea tunnetada erineva aine toimeid.
NB vt varasemast ristkülik diagonaaliga raviprintsiip - otsinguga. Harjutused vajalikud!
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

ravimisõltuvus

Tere
Küsin nõu oma elukaaslase tervise suhtes, kuna minul endal on tekkinud mure tema pärast aga ta ise eitab kõike. Nimelt algas kõik eelmise aasta jaanuari kuus, kui tal tugevas alkoholi joobes ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tabletiravi on abivahend, harjutused on põhivahend tervenemisel.
Ravimite osakaal tervenemisel on 1/10, harjutustel 9/10.
Ainult ravimite võtmisega probleemi põhjalikult ei lahenda.
Koostöö ...

Loe edasi

Antidepressandid ja ärevus

Tere!
Olen kasutanud 2 kuud psühhiaatri poolt kirjutatud antidepressante Brintellix 10mg hommikul, ärevuse ja paanikahoogude raviks. Tunnen ennast paremini ja môtlen, kas ei võiks ravi varem lõpetada ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Depressiooni jaärevushäirete spektri korral on AD kasutamine (ka Brintellix) näidustatud.
Minu raviprintsiibid on:
1) ravimi osakaal on 1/10 ravivõimalsutest,
2) 9/10 saame harjtuste ...

Loe edasi

Valdoxan- ravimina

Kirjutasin küsimuse juba eespool- nüüd määrati ravim: Valdoxan 25mg. MIda arvate? Sest Brintellix mitme kuu jooksul tegi olukorra päris halvaks, depressioon ja väga halb enestunne. Kas saan loota Valdoxaile?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Raviarst teeb ikka otsuse - mida ja kuidas.
Minu nägemus ja arvamus sai eelnevalt kirja pandud.
Kõik on head rohud kui õigele inimesele ja õiges annuses. Selleks neid arstirohte nii mitmeid ...

Loe edasi

Brintellix ei sobi- vahetada tagasi?

Olen enne kirjutanud aga ma lihtsalt ei leia enda jaoks vastuseid ja hingerahu: no ei sobi mulle see Brintellix- annus 10 mg. Ei lähe ära ei paanikatunded, ärevustunded. Pandi mul Paroksetiini asemele. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kui haiglaravi võimalik - kindlasti minna.
Kui ravim ei sobi, siis a) annust muuta. Kui see ei aita, siis b) ravimit muuta.
Need kaks teile - praktika on näidanud - ei aita, eks siis tuleb ...

Loe edasi

Brintellix ja HAR

Tere!
Mul on hormoonasendusravi Femoston pillidega ning samas ka antidepressandina tarvitan Brintellixi 10 mg. Viimast umbes 1, 5 kuud võtnud.
Kas võin tablette võtta samaaegselt nt hommikul ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Soovitan koos mitte võtta, hea on kahe rohu vahe ca 1,5 tundi - siis üks rohi juba imendunud ja teisele rohule iseseisev imendumine võimalik.
Eraldi võtte saate jälgida ka enda subjektiivset tunnet ...

Loe edasi

HTP5 ja imetamine

Tere! Olen äsja emaks saanud (2,5 kuud) ning alates sünnitusest kimpus ärevuse/paanika/sundmõtetega jne. Käin ka raseduskriisi nõustamises. Otsisin erinevaid leebeid ja looduslikke vahendeid asja leevendamiseks, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

https://www.terveeluterve.ee - seal ka kirjas, et konsulteerige arstiga. Kuu-kahe möödudes teha paus.
Minu soovitus: neid praegu ei võta.
Serotoniini saab inimene seedetrakti kaudu, toitumise ...

Loe edasi

Kas mulle määrati õige ravim?

Tere!
Mul on depressioon ja ärevus, unehäired.
Perearst määras raviks Brintellix 5 mg, mida olen võtnud 4 päeva. Arvas, et kui parem ei hakka, võin ravimi annust tõsta 10mg peale. Seni pole ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ravimi annust ei suurendaks,
päevakorda ja tegevusplaani kindlasti võtta Harjutused. Tableti toime 1/10 - harjutuste toime 9/10.
Mida ja kuidas harjutada - vt varasemad.
Päevi appi ...

Loe edasi

5-HTP ja sertraliin

Tere!
Võtan juba mitu aastat ärevushäire tõttu sertraliini. Praegu 150mg hommikuti, annus on ka suurem olnud.
Kevadel küsisin psühhiaatri käest, kas ma tohin samal ajal (erinevatel põhjustel) ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ärevushäirete ravi on arstirohi vaid 1/10 tähtsusega, väga tähtis on ka ülejäänud 9/10 - sellest räägin juba aastakümneid. Ei piisa ainult tableti neelamises - harjutusi on vaja teha, eluviisi muuta, ennast ...

Loe edasi

5 htp

Tere!

Mul on küsimus, kas 5htp on kuidagi võrreldav antidepressantidega, nagu toote ttvustuses väidetakse? Kas see võib olla arvestatav alternatiiv arstide poolt kirjutatavatele antidepressantidele?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Ravimite toimed käivad üle kümnete retseptorite ja alati peab vaatama tervikpilti.
Mis on põhiprobleem, kaebused, toimetulek, hingevalu, mõttemuster, suhtlemine jne??? Sellest tuleneb üks või ...

Loe edasi

5-htp

Tere, mind huvitab kas 5-htp toidulisandit eestis ka kuskil puhtal kujul saada on?

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Küsige apteegist. On amiinohape ja serotoniini ainevahetuse üks osiseid. Psühhiaatrid kasutavad serotoniini ainevahetust mõjutavaid AD-te.
Tervislik toitumine annab Teile kõiki toitaineid õigetes ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: