Antidepressant ESCITALOPRAM TEVA - 10mg - kas enam see ravi ei toimi? 22.11.17 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Tere
Alustasin antud rohu võtmist 3 kuud pärast lapse saamist ning tänaseks on ta 1 aastane ja 11 kuud.Algselt võtsin kenasti 6 kuud ära ja hakkasin võõrutama ja võõrutasin ligi 2 kuud kuid sümptomid tulid tagasi juba 3ndal kuul (ärevus , segaduse tunne , hirmud enda ees jne)Hakkasin siis perearsti soovitusel rohtu uuesti võtma ning sellel korral suunas ta mind ka psühhiaatri juurde kes koheselt tõstis ka annust 10mg pealt 15mg peale ja koheselt olid mul nii kohutavad mõtted , depressioon , jõuetus , ärevus , tunne , et olen vaimuhaige ,hirm enda ees , et keeran ära peast ning 2nädala möödudes oli tunne ikka sama seega läksin 10mg peale tagasi kuid nüüd käivad mu tujud niii ülesse alla , mõni päev ma olen depressioonis ja sügavas augus aga teisel päeval äärmiselt okei tujus ja jaksan toimetada ilma , et mu peas keerleksid mõtted. Olen ka täheldanud , et kui ma võtan rohtu õigetel kellaaegadel siis mul ongi tuju täitsa okei aga kui mul päeval läheb meelest ja võtan siis rohu õhtul lõpetan ma üldiselt haiglas , sest ärevus ja oksendamine ja kõhulahtisus jne on taas kohal. Kas sellel võib olla tõepõhi all või peaksin muutma rohtu ? Tahaks mainida ka seda , et kui hakkasin võtma taas antidepressanti augustis siis kuni tänaseni higistan öösel (ma isegi ei higista trenni tehes) , vägivaldsed unenäod , rahutu uni , korduvalt tõusen ja halbade emotsioonide ja värinaga, ärkan väga vara. Palun tagasisidet , sest sain alles arstile aja detsembri lõpus. Aitäh

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Ärevus, hirm, depressioon ja sellest tulenevad psüühilised ning kehalised kaebused on põhjustatud peaasjalikult kindlate (isiku suhtes väliste) situatsioonide või objektide poolt, mis tegelikult ei ole ohtlikud või mida ise ei oskagi põhjusena esile tuua.
Ravi:
a) psühhofarmakonid, et liigset ärevust kõrvaldada (antidepressant või veidi neuroleptikumi. Rohu abil 1/10 tervenemist, harjutused annavad 9/10.
b) psühho-harjutused lõõgastumiseks (neid hulgi, lihtne-toimiv on minu Palve esimene samm),
c) harjutused koos farmakoniga, et kujuneks toimiv rituaal-refleks (nö Pavlov-Enneti refleks-rituaal , et hästi meelde jääks ja seda praktiseeriksid! Kui teed, siis pane juba oma nimi). Toimib väga hästi. (vt otsinguga varasemad).
vt. varasemaid soovitusi ja praktiseeri.
Uni -( vt varasemaid).
Arstirohu saab psühhiaatri käest. Rohu võtmise vajadus ajateljel väheneb, väheneb vaid siis kui harjutuste osakaal ajateljel suureneb (vt varasem ristkülik diagonaaliga ning "uued prillid" raviprintsiip).
Kannatlikkust - anna aega atra seada ja
head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antidepressant Brintellix 10 mg

Tere!

Olen Teile varemgi siin portaalis kirjutanud, ikka antidepressantide teemal.
Nüüd lugu järgmine:

Umbes aasta ja paar kuud tagasi pöördusin ühe psühhiaatri poole, et ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kas antud ebameeldivad ärevushäired on praegu lihtsalt paljude ebameeldivate asjade kokkulangemine(lihtsalt seisund muutus halvemaks), et enesetunne nii vilets või on probleem ikkagi ravimis? Vastus - ...

Loe edasi

Antidepressantide lõpetamine

Tere,

Olen tarvitanud antidepressanti Escitalopram Teva 10mg 4 aastat. Tunnen end hästi ja tahan nendest loobuda. Perearst ütles, et peaksin hakkama ära jätma järk-järgult. Kuid mul on küsimus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paras on nädalased sammud. Ühest kuust peaks siis piisama.
Tervislikud eluviisid ja kehaline aktiivsus, pingete maandamise harjutsed (minu Palve).
Tabletid on abivahendid, eluviisi muutmine ...

Loe edasi

Millise haigusega võib tegemist olla?

Tere
Olen 21 aastane neiu.Sünnitasin 2 aastat tagasi ning siis avaldusid ka esimesed sümptomid (ärevushäired depressiooniga) lisandusid ka tikid. Vajasin korduvalt haiglaravi , sest igaöö olid meeletud ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Retsept on Enneti ristkülik (Enneti, et teile paremini meelde jääks, et tegutsema hakkaksite) diagonaaliga ja “uued prillid”.
Ristkülik diagonaaliga annab mõttemudeli ja ka tegutsemisjuhise. Diagonaal ...

Loe edasi

Antidepressandid ja kaalutõus

Tere!
Probleemiks ärevushäire ja keskmine depressioon. Lapsepõlve traumaatilisest elust ja edaspidisest raskustest järk-järgult hullemaks muutunud. Võtsin 4 aastat Escitalopram Teva 10 mg (perearstilt). ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD-d annavad jõudu ja energiat, et organism tervikuna paremini eluvõitluses toime tuleks. Evolutsiooniliselt (inimarenguliselt) on toimetulek aastatuhandeid sõltunud kehaliset aktiivsusest ja see kehaline ...

Loe edasi

antidepressandid ja rasedus

Tere.

Minul selline mure, et olen 4 nädalat rase. Kuskil pool aastat tagasi kirjutas mulle Soome psühhiaater välja antidepressandid , kuna mul olid ärevushäired. Ning mul mure ,et ei leia ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Täna, nüüd ja kohe see rohi kõrge kapi otsa, et keegi seda kätte ei saaks, s.o. rohtu enam ei võta.
2) Päeval jalatuskäigud (võimalusel 3...5 km) ja õhtul õigel ajal magama, et puhkus külladane ...

Loe edasi

Estsitalopraam

Tere!

Mulle määras perearsti täna depressiooni raviks Escitalopram Actavis 10mg (Estsitalopraam). Küsimus seisneb selles, et kuidas antud ravim mõjutab libiidot ja seksuaalseid võimed? Kas ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vt. eelnevaist. Kui ravimil kõrvaltoime ja toimib, siis see toime on ajutine ning peale ravimi võtmist kaob. Eelnevalt juba ütlesin, et seksuaalsust mõjutab palju enam põhihäire, mille puhul-tarbeks saigi ...

Loe edasi

Depressioon või miskit muud? Kuidas edasi elada?

Olin pikemajalises suhtes endast poole vanema inimesega. Kõik toimis hästi, kuni ühel hetkel enam ei toiminud ja suhe lõppes. Langesin sügavasse masendusse, kadus tahtejõud, eluisu, rõõm, maailm sai justkui ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Olen võtnud rahustit ka kolm korda päevas ja tarvitanud alkoholi.
= Xanax kohe ära jätta, veidi alkoholi vaid Esivanemate 75. juubeli puhul. AD jääb.
= harjutused, ja "uued prillid", vt varasemad ...

Loe edasi

Kas depressioon on möödunud?

2006.suri mu vanaema, peale seda mul tekkis mingi väike hirm, ärevus, hingamisraskused. Arstid arvasid, et ma lihtsalt lollitan jne, siis ma olin veel 13, siis mul oli ärevus jne, aga mitte tugev, siis ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1. 2006.suri mu vanaema...
= leina perioodil tulevad mitmed hingeelu-häired esile ja võivad anda (ei pruugi) põhjust ka mõnele hilisemale ajutisele terviserikkele. lein möödas ja see ei tohiks enam ...

Loe edasi

Antidepressandid pärsivad töövõimet?

Tere! Võtan kuu aega Escitalopram Teva 20mg tablette. Varem võtsin kuu Cipralexi 10mg tablette. Olen märganud, et tahtejõuetus ja töövõime olematus on suurenenud, kuid tekib uuesti südaööl, kus võin rahulikult ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Arstirohu annusega ja kellaajaga tuleb "mängida", leida endale sobilik rohuvõtmise režiim. Ergutav ja kergelt rahustav toime sobib päevaks, tugevalt pidurdav, und soodustav toime on aga näidustatud õhtul, ...

Loe edasi

Ärevus ja seks

Lgp.doktor,
mul oli 1993a peatrauma ja sellega ka ajukahjustuse nähud. Sellega hakkasid ärevus ja masendus. Selle leevendamiseks oli hea lõdvestus seks. Ma ei tea, kas see oli õige lahendus. Praegu ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

AD võtmine on vaid esimene samm. Olulised on harjutused ja siis uus hoiak e prioriteedid elus. (vt Tervisemaja soovitusi raamatust "Väljavalitu").
Nii Perearst kui ka psühhiaater kirjutagu potentsirohtu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: