ikka alkohol... 13.03.02 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Lp.Dr.Mumma, olen lugenud siin kõiki alkoholismi puudutavaid artikleid ja saan ka kõigest aru. Küsimus on nüüd selles, et 45 aastane mees on tsüklivälisel ajal isegi nõus minema kodeerima,aga mina tahaks teada kas Wismari haigla kodeermisel ja mõne X posija kodeerimisel on vahet või on see ühesugune meditatiivne tegevus. Nimelt on kuulutus mingilt Sankt-Peterburgi (?)imeravijalt kes nn kodeerimise eest küsib 2000.-EEK ja minu mehe sõber on seal käinud ning tema on juba üle poole aasta puhas. Usun ,et te ei eetilistel kaalutlustel ei saa ka tema tegevust õõnestada, aga kui tegevus on sama, siis miks maksta rohkem ? Ehk oskate anda soovitust. Lugupidamisega Katriin

Arst vastas:

dr Jaanus Mumma

Psühhiaater

Tallinna Wismari Haigla

Tere!

Väga erinevaid sugestiivse (sisendava) psühhoteraapia meetodeid on ravis kasutusel olnud.Kodeerimise võib samuti selle meetodi alla paigutada.See termin on suhteliselt uus ja kasutusele võeti just sõltlaste ravis.Sisendusjõu suurendamiseks kasutavad tegijad väga erinevaid võtteid ja rituaale.Tulemused on selle meetodi puhul muidugi väga erinevad.

Hea tulemuse eelduseks on eelkõige patsiendi tugev usk sellesse ja ka tema psüühika eripära.Kindlasti on olulised ka sugereerija võimed ja tema maine.

Eestis tegelevad selle tööga nii kohalikud kui ka külalisesinejad.Isiklikult neid ei tunne ja ka nende tehnikat ei ole põhjalikult jälginud.Sellega tegelevad nii meedikud,kuid ka muidu posijad.Ise Teile kedagi soovitada ei söenda.

Wismaris on meil köik arstid psühhiaatrid,kuid ainult kodeerimisele ei ole keegi pühendunud.kuid mõned kasutavad ka seda meetodit.

Üldiselt hind on ise ka küllaltki tugev psühholoogiline faktor selle asja juures.

Kokkuvõttes: teisi ei laida ja ise ennast ka ei puhu üles.

Lugupidamisega

Jaanus Mumma

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Alkohol ja narkootikum

Alkoholi probleem

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Tallinnas Wismari Haiglas statsionaar ja keegi ikka kohal. Täpsustage interneti kaudu.
Soomes väga palju Eestimaalt sinna läinud psühhiaatreid - usaldage neid ja saate Soomemaal juba abi.
Kannatlikkust ...

Loe edasi

mida teha?

Mu tüdrukul on depressioon,ja ta on ka minuga palju ükskõiksem,kas depressiooniga kaduvad ka tunded ära?enne oli ta väga armas mu vastu.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Meeleolu langusega alanevad ka tunded, väheneb töövõime, taganeb aktiivsus ja pealehakkamine. Kõik - nagu kana takus!
Kui sõber on rõõmsameelne, kaastundlik, abivalmis, toetav, teda jalutuskäigule ...

Loe edasi

Escitalopram, Alprazolam, Mirtazapin ja alkohol

Et siis küsimus selline, et kas tohib natuke alkoholi tarvitada, kui ma kasutan Escitalopram-Ratiopharrmi, Alprazolam-Grindeksit ja Mitrazapin Actavis't?
Tavaliselt joon alkoholi väga harva ja lahjemat ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol ja ravimid kokku ei sobi. Inimeselaps! Sul juba praegu poole apteegi jagu rohtusid! Kui nüüd alkoholi-siidrit ka võtta, siis see on soovitav ainult jobudele. Tark nii ei tee.
Ka praegusi ...

Loe edasi

Alkohol

Olen 42aastane mees, mul on naine ja kaks toredat poega, käin iga päev tööl ja kõik on justkui korras. Ainuke, mis mind vaevab, on sõltuvus alkoholist. Olen täisealiseks saamisest saadik rohkem või vähem ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Elus - järelikult on veel võimalik.
Psühhiaatri jutule, sest üksi ei vea välja. Pingete maandamiseks on teised vahendid, mitte alkohol. Kohusetunne laste eest viib õige mehe rajale tagasi. Eesti ...

Loe edasi

Alkohol ja vaimuhaigus

Tere! Olen 20 aastane.
Olen läbi elanud psühhootilise episoodi,ning pärast ravimite päeva pealt maha jätmist mania episoodi,mis vältas kokku 3-4 kuud.Pärast seda olen olnud rohuvaba.Diagnoosiks on ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Kiitus, et nüüd karskusrajal oled. Sellega oled paljudele eakaaslastele eeskujuks. See psühhootiline episood mõjutas olulisi aju toiminguid ja omajagu tegid seda ka arstirohud. Miks? Et alko nüüd ei maitse, ...

Loe edasi

antipsühootikumid

sain ravimiseks ZYPREXA 10 mg tablettid, kuidas te arvate kaua minu ravi võib aega võtma.Kas on mul lootust kunagi taastuda et enem ei vajaks rohud? kas on võimalus autoload taotleda? Kas alkoholi tarbimine ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Zyprexat võib määrata väga mitmete häirete korral. Raviga seonduvat ütleb psühhiaater.
Alkohol - ei, aga täpsemalt ikka oma raviarst. Seda ka sõidukilubade osas.
Sportlik eluviis alati kasulik. ...

Loe edasi

alkohol ja ärevushäired


Kas alkoholil võib ärevusäirete ravil olla ka positiivne toime? Ma ei mõtle
loomulikult iga päev tarbimist.
Aitäh

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alkohol on hea kompressi vajadusel. Väike annus alkoholi rahustab, alkohol on maitseaine, mitte kõhutäitmise (täispea tekitamise) aine. Arstiga konsulteerides ja tema soovitusel õiges koguses ja vajalikul ...

Loe edasi

alkohol

Tere! Kui pereisa on joomisega hädas 5.aastat, siis kas on targem teda aidata välja neist lõpututest tsüklitest või peaks laskma tal ise asjaga toime tulla,et
aru saada probleemi tõsidusest? Abi ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Ikka tuleb aidata - ei või iial teada, millal mõistus "koju tuleb." Soovitan peretohtriga koostööd teha, et muude tervisehädade kaudu asjale läheneda ja aidata. Osa alkohooliku jutte on ka "kaastunde" ...

Loe edasi

Pea on imelik otsas.

Tere, ma lõpetasin mingi nädal aega tagasi tsitalopraamtablettide ravi. Kõik oli nagu enam - vähem korras, kui paar päeva tagasi pruukisin alkoholi ja selest ajast peale on pea väga imelikuks muutunud. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Miks AD? Milline noorus? Alkoholi pits või toop? Mis veel tervisega?
Soovitan vestelda selle tohtriga, kes AD määras.
Põhimõtteliselt on pohmakas ikka päeva-kahega möödas.
Lugesin ...

Loe edasi

Ravimid ja alkohol

Tere

Arst (psühholoog) kirjutas mulle välja ravimi nimega" framex". Esialagu üks tablet igal hommikul (20 mg). Kahjuks unustasin küsida ühte detaili. Ravimi kasutusjuhendil on igat sorti võimalikud ...

Vastas dr Jaanus Mumma

Framexil (fluoxetin) otsest koostoimet ei ole alkoholiga ja väikeses
koguses ohtlik ei tohiks olla.Üksikutel juhtudel on mu praktikas tekitanud
ebameeldivaid aistinguid.Suurt pummeldamist ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: