Escitalopram, Alprazolam, Mirtazapin ja alkohol 11.03.12 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Et siis küsimus selline, et kas tohib natuke alkoholi tarvitada, kui ma kasutan Escitalopram-Ratiopharrmi, Alprazolam-Grindeksit ja Mitrazapin Actavis't?
Tavaliselt joon alkoholi väga harva ja lahjemat ikka. Aga kuna mul on rohud peal, siis ei tea kas ma seda natukestki võin tarvitada? Kas juhtub midagi hullu, kui joon ära ühe siidri (500 ml)?

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Alkohol ja ravimid kokku ei sobi. Inimeselaps! Sul juba praegu poole apteegi jagu rohtusid! Kui nüüd alkoholi-siidrit ka võtta, siis see on soovitav ainult jobudele. Tark nii ei tee.
Ka praegusi rohte on veidi liiast!!!. Ainult tableti-neelamisele ei tohi lootma jääda - harjutused, tervisik eluviis, sportlik tegevus, puhke-töörežiim jne on olulised ja VAJALIKUD. Alkohol ei ole vajalik. EI OLE!
Mõtle tuleviku peale!
Head harjutamist,
Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Antidepressantide vahetamine

Tere, kasutasin Mirtazapin depressanti umbes 5 kuud, sümptomid (ärevushäire, väike depressioon) kadusid nädalaga ja kõik oli hästi, kuni 5ndal kuul hakkasid sümptomid tagasi tulema. Arsti soovitusel alustasin

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

1) Rohi peab suhteliselt ruttu toimet avaldama, ei pea eelnevalt nädalate viisi vaevlema. Mina valin arstirohu selle printsiibi järgi.
2) Mirtazapin hakkab kohe toimima (teil see nii ka oli, toime ...

Loe edasi

Alprazolam ja Rivotril.

Kunagi kirjutati välja alprazolam tööstu tulenevate ärevushoogude taltsutamiseks. Veidi hiljem ka rivotril unehäire vastu. Lühidalt - olen nüüd 0.5mg alprazolami ja 1mg rivotriliga päevas elanud kaks aastat. ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Melatoniin apteegi vabamüügist on abiliseks. Lisaks perearst või psühhiaater kirjutab antidepressant-rahusti-une soodustaja - Espritali 15 kuni 30 mg öhtul. Praeguste ainete doosi alandada nädalas poole ...

Loe edasi

Antidepressantide lõpetamine

Tere,

Olen tarvitanud antidepressanti Escitalopram Teva 10mg 4 aastat. Tunnen end hästi ja tahan nendest loobuda. Perearst ütles, et peaksin hakkama ära jätma järk-järgult. Kuid mul on küsimus ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Paras on nädalased sammud. Ühest kuust peaks siis piisama.
Tervislikud eluviisid ja kehaline aktiivsus, pingete maandamise harjutsed (minu Palve).
Tabletid on abivahendid, eluviisi muutmine ...

Loe edasi

Voiko Virosta tilata nukahtamis/uni lääkkeitä Suomeen ilman reseptiä?

Olen kärsinyt unettomuudesta jo yli 20 vuotta.Suomen lääkärit eivät osaa auttaa asiaan.Nukanhtamilääkkeitäkin on hankala saada enää vaikka niiden avulla pystyn nukkumaan paljon paremmin.

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Väga hea on Esprital (Mirtazapin) 15 mg õhtul. Vajadusel võib võtta ka 30 mg õhtul üks tund enne und.
See rohi on ka hea antidepressant, on hea stressi maandaja ja annab kehalist ja vaimset voima. ...

Loe edasi

mirtasapiini kõrvalmõju

kas mirtasapiin avaldab ebasoovitavat mõju eesnäärmele, on krooniline põletik

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Korralik uni on kõigi haiguste oluline parandaja. Põiepõletikule mirtazapin kõrvaltoimet ei oma.
Vaja on leida õige annus, teile sobilik - julgelt suurenda/vähenda õhtul võetavat (tund-poolteist ...

Loe edasi

AD mõju rasestumisele

Tere! Võtsin terve eelmise aasta AD Escitalopram 1 tbl päevas, olin elukaaslasega kümneid kordi vahekorras ilma rasest.vastaseid vah. Kasutamata, kuid rasestumine ei õnnestunud mitte ühelgi korral. Selle ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Küsimuse lahendus algab naistearsti külastamisest ja meestearsti poolsest uuringust. Siis tulevad järgmised uuringud ja meetmed päevakorras esiplaanile.
AD rasestumisvastaste vahenditena veel kaustusel ...

Loe edasi

Ärevushäire ja ajateenistus

Tere, mul pool aastat tagasi algas ärevushäire. Nüüd koos rohtudega pole olnud 2 kuud. Küsimus Teile: tuleb veebruaris minna arstliku komisjoni. Kas mind üldse võetakse sõjaväkke selle haiguse pärast? ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Mirtazapin on OK. Harjutusi on vaja teha (kehalised, sotsiaalsed, psüühilised). vt. varasemais soovitusi.
Tegeled endaga ja oled kuu-pooleteise pärast heas vormis. Tegele jõukohaselt kehalisega! ...

Loe edasi

Ärevushäire tagasitulek raviajal.

Tere, olen võtnud 25 päeva antidepresante ainult hommikul võin võtta terve tablett (Elicea) 3 nädalaga tegi enesetunde heaks kõik oli nii nagu olem peab aga nüüd 3 päeva tagasi tunnen jälle rindkeres ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Häirest vabanemine käibki tihti laineliselt, tagasilöökidega. Ravimi ja selle annuse suhtes ikka koostõõ oma raviarstiga. Alprazolam on nn kiirabivahend ja vajadusel teda siis ka võtta.
NB! ei väsi ...

Loe edasi

Ärevushäire

Kas Te soovitate metatsiooni all raamatut? Ei ole enne kokku puutunud sellise asjaga, sellest ka küsimus. Kas 1 pudel õlut päevas võib tekitada ärevushäiret? Ma ei mõtle iga päev.1 aasta ei suitsetanud, ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Loe varasemaid ärevushäire vastuseid.
Iga päev pudel õlut on palju, tekib harjutmus ja pudelite arv hakkab kasvama. Alprazolam on nn kiirabivahend ja seda ei soovita regulaarselt võtta. Tervislikud ...

Loe edasi

Ärevushäire

Tere, mu pojal on ärevushäire. Pöördusime arsti poole, kus saime ka abi. Poeg on 21aastane. Kuidas tekib selline hoog ja mis seda põhjustab? Paluti pöörduda ka psühhiaatri juurde, aga kui meil ei ole võimalik ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Alprazolam on nn kiiraabivahend ja seda võetakse vaid äärmisel vajadusel. Psühhiaater kirjutab antidepressanti. Veelgi tähtsamad on tervislikud-sportlikud eluviisid, et liigsetest pingetest vabaneda. Alustuseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: