Pidev väsimus. 29.05.02 / Psühhiaatria

Külastaja küsib:

Olen 19-ne aastane neiu.
Pidev väsimus on praegu minu jaoks kõige aktuaalsem teema, sest on sessiaeg.Tohutult raske on ennast sundida õppima või kodus midagi tegema.Teisalt toetab seda tüdimus ja mitte hoolimine, kuigi vahel harva see nii ei ole, nagu praegu.Mulle tundub, et ükskord ei suuda ma üldse midagi teha.
Kodus on küllaltki raske majanduslik olukord, millele lisandub veel äsjane vanemate lahkuminek.Kuid selline pingeline seis on kestnud juba aastaid, mingis mõttes olen sellega harjunud, kuid seda häirivamalt tulevad probleemid aegajalt esile.Peaaegu kogu aeg mõtlen surmale, kuigi ka see häirib mind.
Eelminsel aastal käisin ka arsti juures, kuid ravi jäi jällegi ükskõiksuse ja arstiga mitteklappimise tõttu pooleli.

Arst vastas:

Jüri Ennet

dr Jüri Ennet

Psühhiaater

Erapsühhiaater

Kui olete Tallinnas või saate siia tulla, siis tulge vastuvõtule. Ülemäärane väsimus ning töövõime langus (pingeline õpitöö, vanemate lahutus, muud probleemid) on põhjustanud depressiooni. Seda murekoormat annab alandada, töövõimet annab tõsta, meeleolu parandada. Kooliperioodil on enamikul tudengitel tüdimust ja ebakindlust olnud, aktiivsuse alanemist esinenud. Oli ka minul. Mida teha? 1) Une arvelt ei tundigi, korralik puhkus on vajalik. 2) Tehke nn spikker - õpetab olulist esile tooma, annab taskus olles enesekindlust. 3) Isa-Ema lahutus oli ilmselt neile vajalik, Teile jäävad nad vanemateks ikkagi edasi. 4) Majanduslikku raskust esineb paljudel, aga peamine rikkus on Teis eneses: elu, tervis, mõistus, noorus. Helistage, aitan! Jüri O.-M. Ennet

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Psühhiaatria

Väsimus

Mul on pidev väsimus. Peale korralikult magatud ööd, kui olen umbes 3 tundi üleval olnud, tunnen ennast väsinuna ja hakkan haigutama. Käin hommikuti jõusaalis, aga peale lõunasööki haigutan ja õhtul kuskile ...

Jüri Ennet

Vastas dr Jüri Ennet

Vererõhk? kui madal, siis ka väsimus. Veresuhkru kontroll. Vere üldanalüüs. Õige puhkerežiim, treeningutel ületrenni vältimine. Need oleksid esimesed sammud.
Apteegi käsimüügist saab toonikume - ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: