Valud südame piirkonnas 19.09.17 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere,
Olen 36.aastane naine.
Mul on viimasel ajal tekkinud vasakul pool südame piirkonnas imelikud torked (kohati nagu pool päeva täiesti stabiilne valu, mille vahele viskab iga mõne sek. tagant natuke tugevamat valuhoogu). Olen aastaid tagasi käinud ka südame ultraheli tegemas, kus minu mäletamist mööda selgus, et üks klapp hästi ei sulgu ja laseb verd läbi aga perearsti sõnul pidi see olema väga paljudel ja igapäevast elu ei sega ega midagi ohtlikku ei ole.
Mõned kuud tagasi pöördusin uuesti perearstile murega, et vasaku külje peal üldse magada ei saa, sest tunnen vastu voodit tugevalt südamelööke (mitte et need kiirelt peksaksid vaid lihtsalt lööke kui selliseid). Samuti istun töölaua taga ja täiesti rahulikus olekus äkki süda teeb kiiremaid lööke, puperdab ja nagu tahaks rinnust välja hüpata (selline tunne, et kui vaataks rindkere, siis oleks need löögid täitsa näha)...siis hingan hästi sügavalt sisse ja asi möödub suht kiiresti aga hetkeks tekib hirm, et mis nüüd. Arstil tehti ka EKG aga kuna sel ajal mul seda hoogu ei tulnud, siis oli ka EKG näitajad korras.
Või siis näiteks sõidan autoga ja äkki tunnen, et no natuke veel ja minestan, pilt käiks nagu murdosa sekundiks ära või korraks virvendaks, õhupuudus tekib (teen akna lahti või panen jahedat õhku puhuma ja see möödub ka õige pea).
Olen küll jah viimasel ajal ärevam, kui on tööl pinge, siis elan seda väga üle, õhtuti ei tule und ja koguaeg suur mure, et kuidas korda saab jne aga kas see on tõesti seotud siis mingi ärevushäirega ja muudmoodi ravida ei saa, kui arst kohe nõus kirjutama rahustid aga neid ma ju esimese võimalusena ei soovi. Sõna "rahustid" on minu jaoks nii libe tee, et pärast jääd veel sõltuvusse või mine tea.
Arsti sõnul oleme teinud ka põhjalikud vereproovid, mis kõik korras...
Minu küsimus, et kas need torked südame piirkonnas ei vaja tõesti mingeid muid lisauuringuid, et mind sinna üldse ei taheta saadeta...vastused vaid, et puhata vaja, mitte muretseda jne.
Vastust ootama jäädes,

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Kõik viitab ärevushäirele. Kuid see on diagnoos väljalülitamisega, st orgaaniliste haiguste välistamisega. Igal arstil on veidi isemoodi lähenemine. Ise püüan patsiente veenda, tehes põhilised uuringud, koormusEKG, 24 tunni EKG, vererõhu 24 tunni jälgimine, kilpnäärmetestid, täisvereproov, röntgen rindkerest. Koos patsiendiga arutame kõik uuringutulemused läbi ja see ongi kõige suurema rahustava toimega. Edasi on vaid ärevushoo korral eneseabi, lõõgastumine, jooga, hingamisharjutused. Rahusteid ma ei poolda, kuigi see oleks kõige lihtsam.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

lihaskramp südame piirkonnas

Olen 26 a naine. Vahel täiesti ootamatult on valutorked südame piirkonnas, aga need nagu lihaskrambid. Sel ajal ei saa sügavalt hingata ega liigutada, siis on valu teravam. Selline kaebus juba ca 15 aastat. ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Usaldage oma perearsti. Ka mina arvan nii. Südamepiirkonnas olevaid vaevusi on väga sageli, kuid harva on nende taga tõeline südamehaigus, eriti 26 a naisel keda on ka põhjalikult uuritud.
Loe edasi

valud südamepiirkonnas

mina enam ei tea mida teha.olen korduvalt käinud sama murega perearstil.juba 7 kuud iga päev on mul südames või südamepiirkonnas valud, aru ma ei saa millest?? uuringud ja proovid kõik ok.röntgen tehtud,mandleid ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
usume neid uuringuid ja usume ka Teie arste. Arvan ka ise, et tegemist on psühhosomaatilise häirega. Kehaliste vaevuste teke ilma orgaanilise haiguseta.
Soovitan pöörduda psühhiaatri ...

Loe edasi

päevalillekübar

Ostsin päevakübara tablette ja seal oli infolehel kirjutatud vastunäidustuste kohale reumaatilised sidekoehaigused. Mis need on? Kas südamelihasepõletik ( tekkinud kroonilise kurgupõletiku tagajärjel) ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere
Arvan, et õiges annuses võttes ei saa see preparaat Teile kahju tuua.
Madis Veskimägi

Loe edasi

syda

tere !

Kui sydame piirkonnas on ysna tihti valud ja pistab aga ... sydamefilmi tehes oeldi,et koik on korras ja sydamel pole hada midagi, miks siis need valud on ?
Ykspaev oli mehel ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere Elen
Südamepiirkonna valud on ühed segast laadi vaevused. See võib olla tõesti südamehaigusest. Need jagunevad kahte suurde rühma. Esiteks südame veresoonte ahenemine, sellele on iseloomulik ...

Loe edasi

selg

mul on selg üpris kover, üks lüli on sissepoole. mul valutab pea päevad läbi-valu on tuim ja südame lähedale löövad ka valud- vahel tuimad vahel korraks terav valu.küsimus on selles, et kas see voib olla ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist
Kahjhuks olete jätnud mainimata oma soo ja vanuse. Arvan siiski, et Teie torked südame piirkonnas ei ole tingitud südmaehaigusest. Arvan ka seda, et lülisamba muutused on kroonilise valu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: