Punane laik suulaes,millega tegu võib olla? 12.08.16 / Perearst

Külastaja küsib:

Tere. Avastasin 3 nädalat tagasi suulaes sellise punaka laigu. Õhtuks see veidi nagu kipitaks,kui ma söön midagi või joon näiteks apelsinimahla. Varasemalt 2 kuud tagasi jäi mul kurk haigeks. Käisin perearstile kurku näitamas, tema arvas,et juba on mööduv kurgupunetus. Suulae kohta ei öelnud ta midagi..ei märganud seda siis ka veel ise. Peale seda käisin kahel korral LOR arstidele oma kurku näitamas, nemad arvasid,et kurk korras. Pataoloogiaid ei esine. Et kuna suve aeg,siis see,et kurk pidevalt haigeks jääb on, kas auto konditsioneeri viga või,et mul võib olla refluks. Anti ka antibiootikumide kuur ja refluksi vastu rohud. Need ei aidanud. Vereanalüüsid korras. Selle kahe kuu jooksul on tihti kurk haige olnud,aga olengi seda enamasti konditsioneeriga seostama hakanud. 3 nãdalat tagasi avastasin sellise punase laigu. Näitasin seda hambaarstile ja tema arvas,et mind edasi pole vaja saata kuhugi,et jälgime seda. Minu arvates see vaikselt suureneb. Soovin südame rahustustuseks teie vastust,et ega tegemist pole mingi halva patoloogiaga? Mida peaksin tegema veel?

Ette tänades

Arst vastas:

Madis Veskimägi

dr Madis Veskimägi

Perearst

Tõstamaa Tervisekeskus

Tere !
Tänan usalduse eest. Olete teinud oma haiguskoldest hea pildi, tunnen selle alusel ära haiguse nimega suulimaskesta lame lihhen. Haigus kipub olema krooniline, ägenemiste ja vaibumistega kulgev. Raviga möödub limaskesta muutus kiiresti, selleks kasutatakse limaskesta raviks steroidgeele ja salve. Haigus ei ole pahaloomuline ja levi kehas. Lisan lingi Mayo kliiniku kodulehele, kus saab täpsemalt sellest lugeda, kui link ei ole aktiivne, saate selle kopeerida webibrauseri otsinguaknasse. http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/oral-lichen-planus/home/ovc-20196706.
Pildi alusel ravi ei söenda määrata, selle haigusega eestis tegelevad asjatundlikud nahaarstid. Nahaarsti vastuvõtule pöördumiseks saatekirja ei ole vaja.
Head tervist soovides,
Madis Veskimägi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Perearst

Parasiidid

Tere.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Mure sinusiidiga pärast hamba eemaldamist

Tere,


Aprilli lõpus eemaldati mul parempoolne esimene ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Linaluuuss ehk naaskelsaba.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi

Kas põhjust nahaarsti vastuvõtuks

Tere


Mõlema suure varba küünel on must plekk ning ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Vererõhk erinevatelt kätelt mõõtes

Tere!
Küsimus vererõhu kohta.

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Hellicobakter


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !

Loe edasi

Pea käib ringi

Tere,

Nimelt, käib mul pea ringi kui ma hommikul ärgates ...

Le Vallikivi

Vastas dr Le Vallikivi

Tere

Loe edasi

Kopsuröntgeni vastus

Ma sain röntgenist vastused ...

Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere,
Lugupidamisega
Kristi Otsmaa
Perearst

Loe edasi

Tromboos kopsudes


Kristi Otsmaa

Vastas dr Kristi Otsmaa

Tere!


Loe edasi

Kõrge vererõhk.


Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tervist !

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: