Alaseljavalu, valu kiirgumiseg vasakusse jalga 06.05.24 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere, kannatan 2,5 a alaseljavalude ja kubeme piirkonna valusi. Novembris KT-uuring lülisamba nimmeosast natiivis. Lülikehad on normaalse kõrgusega, lülivahemikud ahenemiseta. Lülikehad on koldeleiuta. Spondülolisteesi ei esine. Fassettliigestes olulist artroosi ei visualiseeru. L4/L5 kõrgusel visualiseerub diski mõõdukas difuusne enam mediaalsele ulatuv protrusioon. L5/S1 tasemel on jälgitav diski vähene difuusne protrusioon. Lülisambakanal ja lülidevahemulgud olulise kitsenemiseta.
Hakkasin käima taasusravil. Basseinis käies läksid valud hullemks ja reumatoloog ütles, et on haiguse ägenemine. Tarvitasin paratsetamoli kodeiiniga. Läks paremaks.
Nüüd taastusravi võimlemisega on tekkinud vasaku jala tuimus ja talla alt kiirgub üles surisev tunne. Sipelgad jooksevad mööda jalga üles.
Kui küsisin reumatoloogilt, et äkki võiks neuroloogi poole pöörduda, siis vastuseks sain, et neuroloog ei saa aidata. Siin kliinik.ee lehel loen, et kiiremas korras peab EMOsse pöörduma või neuroloogile.
Mida teha? Täna on nii istumisel kui pikali olles, tuimus vasakus jalas ja rahutus tunne, sipelgad talla allt säärde.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui esineb ka labajala osaline nõrkus tuleks pöörduda EMOsse. Kui nõrkust ei ole, siis paranemise võimaldamiseks tuleb vältida liigutusi, asendeid ja harjutusi mis tekitavad valu ja sipelgaid sääres ja labajalas.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Seljavalu

Saatedgn: seljavalu kiirgumiseg vasakusse säärde
RG020313 Nimmelülide röntgenülesvõtted (lamades, otseülesvõte AP ja külgülesvõte)
Lülisamba nimmeosas füsioloogiline lordoos lamenenud. Lülikehade ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on nimmelülidevahelise diski kahjustus mis ärritab jalanärvi juurt põhjustades suremistunnet ja valu jalas. Asja täpsustamiseks tuleb minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

tugev alaseljavalu vasakul pool

järeldus röngeni pildist;Spondyloarhrosis et osteochondrosis def.thoracalis et lumbalis.Fassettliigestes artoosi leid.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alaseljavalu tavaliselt ajaga möödub. Tuleks vältida valu põhjustavaid liigutusi ja asendeid. Kui paremaks ei lähe tuleb konsulteerida ortopeediga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Alaseljavalu, mis kiirgub vasakusse tuharasse, jalga

Algas kõik alaseljavaluga, mis piirdas liikumist/selg oli väga kange. Nädal hiljem, kiirgas valu vasakusse tuharasse, nüüdseks on pidev valu kestnud ca 2 nädalat. Valu on ka vasakus jalas, jalg on tuim ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt vana nimmelülidevahelise diski vigastuse järgse osalise väljasopistusega mis komprimeerib jalanärvi juurt. Paranemise eelduseks on kõigi asendite ja toimingute vältimine mis põhjustavad ...

Loe edasi

Operatsiooni järgne valu

Käisin kaks kuud tagasi diski operatsioonil. Operatsioon ise läks edukalt ja konstantne valu kadus koheselt.

Samas nüüd peale kahe kuu möödumist ennast rohkem liigutades tunnen siiski teatud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

See valu ei ole kindlasti normaalne. Võimalik on uus diskiprolaps. Soovitan võtta ühendust opereerinud kirurgiga kes teab varasemat haiguslugu.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

alaselja valud

ala seljas tugevad valud ei lase ka öösitsi magada ning ei saa ennast öösiti enam ringi keerata sest valu nii tugev.hommikul ei saa voodist püsti .päris kaua läheb aega kui saad lõpuks selle soovitud asendi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Alaseljavalu selles eas on tavaline ja möödub harilikult mõne nädalaga kui vältida liigutusi ja asendeid mis tekitavad valu, vältida tõstmisi ja raskuste kandmist. Vajadusel valuvaigistid. Pööramisharjutusi ...

Loe edasi

Alaseljavalu

Alaseljavalu algas umbes nädal tagasi ning oli kannatatav.. Nüüd aga paar päeva tagasi hakkas tekkima vasakusse alakõhtu torkav valu, mis lööb vasakusse jalga. Kas selja- ja kõhuvalu on kuidagi omavahel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jalavalu on tõenäoliselt seoses närviärritusega kas lülisamba nimmeosas või vaagnalihaste vahel. Kõhuvalu ei ole seljaprobleemide korral iseloomulik. Oluline on spetsialisti läbivaatus.

Dr. ...

Loe edasi

Alaseljavalu

Tere.Mure selles et käidud hiljuti neuroloogil,kuid isegi ei kutsutud peale kompuutrit tagasi ega ka helistatud vastuse osas.Digilukku läks vastus krooniline seljavalu. ise olen veidi rohkem mures,kuna ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui valud mõlemas jalas, tuimus tuharates ja põiehäired on tegemist suhteliselt ohtliku olukorraga, mille on põhjustanud 5 nimmelüli ja 1 sabalüli vahelise kõhrketta nihkumine taha ja tinginud mõlema ...

Loe edasi

Selja- ja käevalud

Tere
2007a kukkusin õnnetult, mille tagajärjel tekkis parema jala külgmise õndlanärvi halvatus, mis siiani paranenud ei ole. Peale traumat hakkasid põlved ja selg liiga tegema.
Selg on uuritud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Puusast jalga kiirguv valu on ilmselt seoses diskimuutustega nimmelülide vahel. Küünarnukivalu aga seostaks kas liigeskapsli põletiku või küünarnärvi kompressiooniga. Asi selgub läbivaatuse käigus.
Loe edasi

neuroloogia

Tere, selline küsimus, et oli 5 juunil selja operatsioon, L4/5
enne operatsiooni oli seljas valu mis kandus edasi vasakusse jalga, ning peale operatsiooni sain tasstusraviks harjutusi neid tehes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õnnestunud operatsiooni järgselt ei tohiks jalavalusid esineda. Kui eelnev valuperiood oli pikk ja võimalik on tõsisem närvikahjustus, võib mõningane jalavalu esineda ja kiirelt hakkama taanduma.

Loe edasi

seljavalu

Abikaasal on juba kuu aega seljavalu, mis kord taandub ja siis tuleb uuesti. Eriti hommikuti on selg kange ja viimasel ajal lööb valu ka vasakusse jalga. Alustas ravi igasuguste spordigeelide, pipraplaastri ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Paluge perearstil teha röntgen pildid selgroolülidest ja tulge konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: