Alaseljavalu 27.11.20 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.Mure selles et käidud hiljuti neuroloogil,kuid isegi ei kutsutud peale kompuutrit tagasi ega ka helistatud vastuse osas.Digilukku läks vastus krooniline seljavalu. ise olen veidi rohkem mures,kuna peale neuroloogi käiku vaevused süvenesid.Uuringu vastus, lordoos tavalisest lamedam,L4}L5,l5}S1 lülidevahemik kitsam kraniaalsemast ja samas diski difuusne, L5-S1 kõrgusel enam keskjoonel olev protutsioon,spinaalkanal lai ,vaba.Alaseljas rohkem nagu sabakondi juures valus.Ei saa istuda ega ka korralikult kõndida.Vasak jalg juba varasemast väga lombakas.Valu kiirgas vasakusse jalga ,ka oli jalg nõrk ja tallaalused ja paar varvast tuimad. Hiljuti ka hakkasid valud lööma rohkem ka paremasse jalga,seega mõlemad jalad alt surisevad ja mõlemasse tuharasse lööb valu ja tuimus. Samas ka vahepeal põiega probleemid.Uriini analüüsid korras. Ka selg paremalt poolt küljelt pidevalt kas torgib või muutub üldse tuimaks poolde selga,seda juba ka nii 4 kuud. Kõndida ka juba mitu nädalat väga vaevaline jalad all väga töntsakad,vahepeal ka tasakaaluhäired,on ette tulnud ka koperdamist.Kas olen lihtsalt üleliia mures?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui valud mõlemas jalas, tuimus tuharates ja põiehäired on tegemist suhteliselt ohtliku olukorraga, mille on põhjustanud 5 nimmelüli ja 1 sabalüli vahelise kõhrketta nihkumine taha ja tinginud mõlema jalanärvi juure ärrituse/kahjustuse. Võimalik on kontrolli kadumine labajalgade ja põie tegevuse üle, mistõttu vajalik on kiire neurokirurgi otsus kohese operatiivse ravi suhtes. Kui võimalik pöörduge PERHi või Tartu kliinikumi EMOsse kuna seal on võimalik neurokirurgi konsultatsioon. Kui ei õnnestu, helistge tel. 6748591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Alaseljavalu

Tere!Tekkisid alaseljavalud kuskil aasta tagasi,tekivad näiteks autot lükates või kauem kummargil olemisest,kummardada on valus,istudes lööb valu ka puusa või munanditesse,valu püsib kuskil nädal peale ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Külastage alguseks perearsti.

Dr. Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Alaseljavalu, mis lööb ka põlvist aegajalt nõrgaks

Mida teha või kuhu pöörduda seljavaluga, mis ei lase enam normaalselt elada? Alaseljavalu, kohati nii hull, et lööb jalust nõrgaks ja kukun põlvili. Kas kiropraktika aitaks, nö kontide ragistamine?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Krooniline valu selles eas nõuab alati põhjuse väljaselgitamist et määrata tõhus ravi. Kui seljauuringutel valu põhjust ei leia ja reumatoloogi määratud analüüsid olid korras, tuleks minna siiski neuroloogi ...

Loe edasi

Alaseljavalu

Tere.
Mul on dignoositud arsti sõnul "lülisamba kulumis haigus" Küsimus selline siis, et mis see tähendab ja kas seda on võimalik terveks ravida enda arstilt pole konkreetset vastust saanud ning ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui terveks ravimine tähendab noore inimese selgroo taastamist siis see ei ole võimalik. Uuringus toodud muutused võivad aga ei pruugi põhjustada selja vaevusi. Õige lahendus selgub neuroloogi või ortopeedi ...

Loe edasi

Äge alaseljavalu

Lisainfo eelmise ägeda seljavalu küsimuse kohta: paar korda öö jooksul tahavad parema jala varbad ära surra olenemata kumma külje peal lamada. Tavaliselt jalgade väljasuremist ei esine.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Väljasopistunud disk ärritab närvijuurt, mis põhjustabki valu ja suremistunnet jalas.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Alaseljavalu

Mida tähendab selline diagnoos?
Mida peaks antud olukorras edasi tegema?
Kuna alaseljavalud segavad igapäevast elu, siis milline oleks õigeim ravi antud olukorras.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjelduse järgi on tegemist alumiste nimmelülidevaheliste diskide algava kahjustusega, samuti kerge lülide nihkega üksteise suhtes. Leid viitab nimmevalude esinemise võimalikkusele aga võib esineda ka ...

Loe edasi

Alaseljavalu ja sipelgad jalas

Alaseljavalu vasakul ja sipelgad vasakus jalas
Neuroloogile vastuvõtu aja sain 18. oktoobriks. Mida ma peaks seni tegema, et vähendada sipelgaid ja valu jalas ja puusas. Kas see olukord on kuidagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusest tingitud jalanärvi ärrituse/kahjustusega. Asi võib süveneda ootamatu liigutuse või tõstmisega. Perearsti kaudu tuleks teha rö. ülesvõtted ...

Loe edasi

krooniline alaseljavalu

Kompuuteruuringu vastus:
KT nimmeosast natiivis: Kõik lülikehade vahemikud mõõdukalt kitsenenud, L4 diski osas vaakumdegeneratsiooni. L 2/3 diski mõõdukas protrusioon dorsaalsele enam vasakul mediolateraalsel. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pildi järgi on tegemist muutustega nimmelülides, liigestes ja diskides. Samas sarnased muutused esinevad vananedes ka inimestel, kellel ei ole seljavalusid. Kui jalavalusid ei ole ja selg on hommikuti ...

Loe edasi

Süvenev alaseljavalu

Tere! Juba 4 kuud on mul olnud alaseljavalu, mis alguses harjutuste abiga läks veidi paremaks, aga nüüd on valu süvenenud. Käisin ortopeedi juures, kes tegi röngtgeni seljast ning ütles, et sellega on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks vältida istumist ja teha paar ravikuuri. Helistage tel 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika.

Loe edasi

Alaseljavalu

Tere,
Olen hädas alaselja valudega. Kuna töötan ratastooli lastega on töö iseloom füüsiline ja palju on laste tõstmist ja on selja ülekoormus. Tavaliselt on seljavalud möödunud kuu aja jooksul, seekord ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Lülivahemiku kitsenemine tähendab lülidevahelise sidekoeketta kokkuvajumist, mille tõttu väljasopistuv osa võib ärritada jalanärvijuurt (tavaliselt ühe jala). Soodustab kindlasti küürus seljaga raskuste ...

Loe edasi

kas epilepsia või midagi muud?

tere,
Kas epilepsiaga võivad kaasneda alaseljavalu, pidev iiveldus ja nõrkus, kuumahood ja palavik kuni 37,7? Selline olukord ei kesta pidevalt vaid nii 5-7 päeva kuus. Muul ajal on temperatuur ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Epilepsia ei põhjusta pidevat nõrkust, iiveldust, palavikku ja alaseljavalu. Kuumatunne võib kaasuda hooga.
Eeltoodu alusel ei saa epilepsiat kinnitada ega ka eitada.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: