Surinad jne 04.07.22 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere minu probleemiks on surinad jalgades just pikali olles jalad surisevad ,sipelga tunne jne ,eriti häriv ongi jalatalla alt jne olen ka pikali rohkem kas see võib sellest olla? Samuti on mul ka POTS sündroom ,tehtud on mrt ,kompuuter ja närviuuuring aga siis seda surinat veel ei olnud pool aastat tagasi oli muud nôrkus jne jne midagi ei leitud peale POTSi olen ka muidugi alakaalus ,aga mis see olla vôiks varasemalt käisin pearinglusye jne neoroloogil pool aastat tagasi viimati

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui piltuuringud ja ENMG uuring olid korras, on võimalik ka ärevushäire. Asja selgitamiseks tuleb uuesti minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Surinad jalalabades ja käelabades!

Tere! Aasta 2020 lõpp tekkis kilpnäärme ületalitlus koos türeotoksikoosiga! Peale seda terve keha surises, tuksles , sisemine värin jne...Kilpnäärme antikeha oli siis 1300...
Nüüd on aega mööda läinud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Uuringutes närvisüsteemi kahjustusi ei esine.Kilpnäärme osas tuleb aga pöörduda endokrinoloogi poole.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Lihastes "sipelgad"

Tere!

Peale cov19 läbipõdemist paremas reies lihaste surinad,lihased nagu kuumavad,see kestnud 5 päeva.Hiljuti oli ka parema säärel veenikomude lõikus.Kas see on mööduv nähe või peab spetsialisti ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sipelgate tunne jäsemetes on seoses survega närvitüvedele ja ka võimaliku algava närvikahjustusega. Covid i põdemine jätab alati jälje ka närvisüsteemile, sel juhul on siiski tõenäoline iseeneslik paranemine, ...

Loe edasi

Surin jäsemetes (korduv küsimus)

Tere. Vastasite minu küsimusele täna nii:
Surin jäsemetes viitab siiski närviregulatsiooni häiretele. See võib kaasuda nt. paanikahäiretega, igapäevaselt esinedes tuleks kontrolloda B12 vit. ainevahetuse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

B12 vit. ja foolhappe ainevahetusest annab täpsema ülevaate homotsüsteiini sisalduse määramine veres või uriinis.
ENMG uuringule saadab neuroloog.
Surinad viitavad närvijuhtivuse häirele, ...

Loe edasi

Surinad jäsemetes!

Tere. Aasta lõpus lõi kilpnäärme ületalitluse koos türotoksikoosiga. Peale seda lõi terve keha vibreerima( vibratsioonid, surinad, värinad, tuksumised jne). Kestis päris pikalt aga kilpnäärme näidud said ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Surin jäsemetes viitab siiski närviregulatsiooni häiretele. See võib kaasuda nt. paanikahäiretega, igapäevaselt esinedes tuleks kontrolloda B12 vit. ainevahetuse korrasolekut. KUi OK, tuleks teha ENMG ...

Loe edasi

Valulikud ja kanged jalad

Tere! Viimased paar kuud jalad surisevad, valutavad ja on kanged. Igakord, kui istun või hommikul tõusen siis on jalad kanged ja lonkan, kui liikuma saan, siis läheb paremaks. Treppidest käies ja kükitades ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaebused viitavad probleemidele liigestega, mitte närvidega. Võimalikud on seisundid, kus organismi oma immuunsüsteem ründab liigeseid , kõõluseid ja liigeste sidekoelisi kapsleid mille iseloomulikuks ...

Loe edasi

jalad

Jalad valusad ja väsinud juba neli kuud, ei saa aru milles asi. Öösel magades ei puhka välja ning hommikul on juba jalad
valusad enne püsti tõusmist (nagu oleks maraotoni jooksnud). Liikudes valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

KIrjelduse järgi jääb rohkem mulje lihasprobleemidest seoses põletikuliste või ainevahetuslike häiretega selgitada aitavad rohked vereanalüüsid millele suunab reumatoloog. Kui väsivad ka näo ja silmade ...

Loe edasi

Abaluude vaheline närvivalu, kõht, peenis, tundlik nahk

2017 jaanuar algasid selja abaluude vahel närvivalu mis kiirgab parema abaluu alla ja parema rinna paremasse külge, lisaks kaenla alla.
2017 juuli 2 ööd kõvad ülakõhu valud, peale seda väjaheide ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

3nda ja 4nda rinnalülidevahelise kõhrketta väljasopistus võib komprimeerida roietevahelise närvi juurt ja põhjustada valusid abaluu taga, küljes ja rindkere ees.Vajalik on neuroloogi läbivaatus. Küll ei ...

Loe edasi

herpesviirus

2 aastat uroinfektsioonid, ravitud korduvalt nii haiglas kui kodus iga kuu mitme antibiootikumiga, kuid ilma antibiootikumita kolibakter ja enterokokk nädalaga tagasi ja lõputu emo ja haiglaravi õudus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Herepesviirus kahjustab närvitüvesid mis võib tekitada põletavat valu veel kaua ka peale põletiku lõppemist.
Tavalised valuvaigistid siis ei aita. Helistage peale 5 septembrit.

Dr. ...

Loe edasi

Ärevushäire?

Tere!

Eelmisest nädalavahetusest saadik imelik ja lakkamatu surin vasakus käes ja jalas.

Kuna EMOs kõikvõimalikud proovid olid korras, aga surinad jätkuvad, siis...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui hootised surinad on mõlemas käes ja/ või jalas, on ärevushäire tõenäoline põhjus (krooniline ärevus põhjustab aju regulatsioonihäireid kogu organismis). Kui aga hootised surinad on vaid samapoolsetes ...

Loe edasi

imelikud surinad südame piirkonnas

üle päeva viimasel nädalal imelik surin nagu miski närv tõmbleks ja vahest terve päev jutti.Kas võib olla tegemist närvi valuga või süda või kops?Või närveerin ilma asjata?Aitäh!

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Külastage perearsti

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: