Käsi ei haara 26.04.22 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Käisin Võhandu maratonil. Parem käsi hakkas valutama juba 10 km. Keerata oli raske ja sõrmed "ei kuulanud sõna". Kolm päeva peale maratoni ei tee sõrmed endiselt tööd (mitte kuskilt ei valuta): nad ei jaksa pigistada, pole võimelised nööpe kinni panema. Sõrmed liiguvad ja kui rusikasse raske asja võtan, siis seda suudavad kanda. Peenmotoorika on häiritud.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Asja selgitamine nõuab lisauuringuid - soovitan pöörduda EMOsse.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

tervis

olin 3 päeva stressis ja ärevuses ja paanikas abikaasa alkoholi tarbimise pärast. Äkki tundsin et parem näopool läheb tuimaks, samuti käsi ja natuke jalg.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui korraga lähevad tuimaks nii näopool, käsi ja jalg tuleb minna EMOsse uuringutele võimaliku ajuvereringehäire tõttu.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kas on lootust?

Kui inimesel olnud 2 insulti ja käed mõlemad nõrgad ja ei haara esemeid. Olnud siis ajus tromb. Mõistus selge aga jalad ka töntsid. Järjest süvenev nõrkus aga inimesel endal suur tahtejõud. Olen teinud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Rohud siin ei aita. Aitab vaid igapäevane korduv ja regulaarne füüsiline aktiivsus, ka abivahenditega või teise inimese abiga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Vasak käsi suriseb ja aevastades parem käsi imelik

Tere,
Iga päev vasak käsi suriseb mõned korrad ja aevastades tekkib vahest selline nõrk tunne kogu kehas mis möödub mõne minutiga ja tekkib ka valu paremas käes.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna aevastades ajuvedeliku rõhk tõuseb, võib valu käes viidata võimalikule kaeladiski haigusseisundile.Vasaku käe suremine on tõenäoliselt seoses käenärvi kompressiooniga kitsas närvikanalis.

Loe edasi

käsi ei tööta

Tere, äkki oskate Teie nõu anda, kuidas edasi käituda. Mure järgmine: (jutt käib 26 a meesterahvast) 3 nädalat tagasi ärkas hommikul ja oli arvatavasti parema käe ära maganud. Käsi oli tuim ja pildus pinde ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt tekib käenärvi kahjustus kui käsi jääb rippu üle kõva voodiserva ja on pikk ja sügav uni. Närv kahjustub surve tõttu vastu õlavarreluud. Paranemine on iseeneslik, kuid võtab aega mitu kuud. ...

Loe edasi

kui käsi on tuim ja nõrk

viimasel ajal on valud südamepiirkonnas ja siis muutub käsi ka tuimaks ja nõrgaks,üldse on nüüd vasak käsi nagu nõrk ja raske.Olen väga mures,on see närvidest,või südamest?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esmalt tuleks minna kardioloogi juurde.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Parem käsi

Tere! Küsimus siis selline, et mõned päevad tagasi sai sõbraga kätt surutud noja ikka sai pingutatud kõvasti, et mitte kaotajaks jääda. Peale seda nüüd käsi randmest ei liigu korralikult. Kui käsi ette ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on käenärvi kahjustusega. Tavaliselt paranemine on iseeneslik ja jõud aeglaselt (nädalaid või kuid hiljem) taastub. Vältige uusi pingutusi ja teostage käelaba tõstmistreeningut. teha võib ka massaazi. ...

Loe edasi

Seljaaju turse...

10-kuune poiss kukkus aknalaualt mähkimisaluselt (umbes 1m. kõrguselt) põrandale ja on praegu lastehaigla intensiivis. Esialgsed analüüsid on näidanud, et luud-kondid on terved ja ajutegevus on ka korras. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik, et tegemist on seljaaju põrutusega. Paranemise ulatust ei saa ette ennustada.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: