Vasak käsi suriseb ja aevastades parem käsi imelik 24.05.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere,
Iga päev vasak käsi suriseb mõned korrad ja aevastades tekkib vahest selline nõrk tunne kogu kehas mis möödub mõne minutiga ja tekkib ka valu paremas käes.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kuna aevastades ajuvedeliku rõhk tõuseb, võib valu käes viidata võimalikule kaeladiski haigusseisundile.Vasaku käe suremine on tõenäoliselt seoses käenärvi kompressiooniga kitsas närvikanalis.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Peale rattasõitu käed surnud.

Peale 4 päevast rattamatka on käed surnud randmest kuni sõrmedeni. Surisevad, tundetud ja nõrgad, sama effekt kui oled käe ära maganud.
Nüüd 1,5 nädalat hiljem on parem käsi niipalju taastunud et ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt käenärvide kompressiooniga kitsas kanalis randmeliigese piirkonnas - põhjuseks kauaaegne labakäte kõverdus või sirutus. Tuleks püüda säilitada randmeliigeste neutraalset asendit (tervisepoodides ...

Loe edasi

Parem käsi suriseb

Tere!
Olen hiljuti tundnud kohati, et käsi sureb ära ja käsi on olnud veidi nõrk, kuid see on möödunud. Nüüd, alates eile õhtust on paremas käes pidevalt tunne, et kohe nagu sureks ära ja suriseb. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik, et põhjus on käenärvi kompressioon randmekanalis seoses käelaba painutus või sirutusasendiga, tuleks fikseerida randmeliiges otseasendis. Kui aga sureb ka samapoolne näopool ja /või jalg, tuleks ...

Loe edasi

Käsi sureb või viga närvis

Tere

Mõned päevad tagasi hakkas mul päeval parem käsi sees surisema(nagu sipelgad käiksid naha all),lisaks tunne nagu etapp enne käe "suremist" ja nüüd siiamaani on selline tunne nagu parem ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selles eas ei ole vereringehäired iseloomulikud. Soovitan asja selgitamiseks pöörduda neuroloogi vastuvõtule. Kui aga käe kohmakus ja nõrkus on süvenenud, siis mõne suure haigla EMO osakonda ööpäevaringselt. ...

Loe edasi

peauimasus

Käisin kaela veresoonte ultraheliuuringul ja pea kompuuteruuringul /ühel hommikul läks äkki vasak käsi nõrgaks ja korraks oli keel ka imelik/.Raviks-aspiriini päevas ja liikumine.Igal hommikul on pea nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ajuvereringehäiretest tingitud mõningase ajukoe kahjustusega. Aspiriin ja vererõhuravi on edasise kahjustuse ärahoidmiseks.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Käte suremine

Tere!
Olen praegu puhkusel ja kuna jala süvaveenipõletiku tõttu pidin mõned päevad lamama,siis ei ole liigutanud ennast,nüüd,aga hakkas äkki parem käsi "ära surema",see algab nagu rangluust,kulgeb ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui pea painutusel või sirutusel tekib valu kaela ja kätte, on põhjuseks kaelaradikuliit. Kui valu ei ole, on võimalik käenärvi kompressioon rangluu all. Igal juhul tuleb pöörduda neuroloogi poole - võimalik ...

Loe edasi

Käte suremine

Olen 35a naine, istuv töö arvutiga. Muret teeb, et juba 4 kuud surevad öösiti mõlemad käed ära, rohkem küll vasak. Paar päeva suriseb vasak käsi ka päeval. Algas see peale mandlite op-i. Kas on võimalik, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline põhjus on närvikompressioon randmeliigese piirkonnas mis on seoses labakäte vale asendiga tööl. Tuleks säilitada sirget randmeliigest-mitte painutus ega sirutusasendit.

Dr. Ain ...

Loe edasi

Käe tuimus

Olen 31 aastane mees, ametilt ehitaja. Käsi on alates õlast imelik ja käelaba suriseb (e. on surnud või torgib pinde). See on juba kestnud kaks nädalat. Oma arust pole venitanud ega löönud kätt ära. Valu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käelaba surin viitab närviärritusele randmeliigese piirkonnas(käe krooniline ülekoormus). Õlavalu korral võib probleem olla ka kaelas. Vajate spetsialisti läbivaatust.

Dr. Ain Pajos
tel. ...

Loe edasi

kui käsi on tuim ja nõrk

viimasel ajal on valud südamepiirkonnas ja siis muutub käsi ka tuimaks ja nõrgaks,üldse on nüüd vasak käsi nagu nõrk ja raske.Olen väga mures,on see närvidest,või südamest?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esmalt tuleks minna kardioloogi juurde.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Surisevad parem käsi ja jalg

Tere. Olen 27a naine. Probleem järmine: 10 päeva tagasi ärkasin suriseva parema käega, arvasin et lihtsalt magasin käe ära. Järgmise päeva õhtuks surisesid terve parem käsi ja parem jalg puusast alates.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Probleem võib olla tingitud stressiseisundist, muutustest kaelalülides või ka seoses algava ajukahjustusega.
Kui seisund püsib on kindlasti vajalik minna neuroloogi vastuvõtule, kuna on vaja lisauuringuid.
Loe edasi

käsi valutab

Tere,

Olen 30 a. naine.
Nii 1 kuu tagasi hakkas mul vasak käsi kummaliselt valutama. Ilma igasuguse pohjuseta ja arvasin, et see on ajutine ning laheb paari paevaga yle. Siiani pole ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks minna arsti vastuvõtule. Alustage perearstist.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: