Valu paremas puusas 17.11.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on juba kuid alaseljas ja puusades (eriti paremas) tervavad valud. Ei ole soovi perearsti juurde minna. Siit küsimus, et kui soovin minna eraarsti juurde, siis mis arsti juurde üldse pöörduma peaks?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Valud alaseljas ja puusas on tihti seoses probleemiga alumiste nimmelülide vahelistes diskides. On võimalikud ka muud põhjused. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Alaselja valu

Tere! Juba aastaid teeb valu alaselg. Nüüdseks on valu ka paremas puusas, kubemes ja kiirgub jalgadesse. Pidevalt on surin jalgades ja tuimsuse tunne. Liikumine on valulik ja pikalt ei saa paigal seista. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ravisoovituse saab teha vaid peale läbivaatust ja piltidega tutvumist. Helistage tel 6 748 591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Geopaatiline stress ja kuidas seda ravida

Olles maakera kuklapoolel ja külastades gomeopaati, sain diagnoosiks geopaatiline stress. Eriti halvasti tunnen end, kui õhtul heidan voodisse, sest tunnen nagu mingit lihaste vibratsiooni ja närivat lihase ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Selle kirja alusel mingit diagnoosi panna ega ravi soovitada ei saa. Tuleks uuringute tulemusega tulla konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

Surisev tunne jalas

Tere

Minu mure on järgmine. Mitmeid aastaid on mind kimbutanud aeg-ajalt valu, mis algab kuskilt alaselja-parema puusa piirkonnast ja kiirgub jalga, enamasti tunnengi nagu valutaks hoopis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan minna saatekirjaga neuroloogi vastuvõtule. Võimalikud lisauuringud on kallid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

seljanärv ja epiduraalanesteesia

Vabandan ette, kui küsimus ei lähe õigele arstile. Peaaegu aasta tagasi tehti mulle keisrilõige. Seljasüsti tehes ei saanud anestesioloog nõela kohe sisse ning ühe katse ajal lõi mul paremasse puusa terav ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Närvivigastus põhjustab valu koheselt, mitte pool aastat hiljem. Tõenäoline on hoopis diskiprobleem, võimalik et samas lülivahemikus kus teostati punktsioon.
Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.
Loe edasi

valud lihastes

Tere! Paluks abi! Kevadel hakkas mul valutama vasaku rinna ülemine osa, võib öelda, et peaaegu, et kaenla alt. Tehti rinnast pilti ja ka UH. Midagi pataloogilist näha pole. Ravisime vitamiinde ja diglofenaciga. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja teel sarnaseid probleeme ei lahenda. Kindlasti ei tekita ükski närvihaigus graanuleid naha alla. Üritage veel kontakteeruda perearstiga.

Loe edasi

valu paremal pool puusas

tere.

Olen 57 aastane mees .1.5 aastat tagasi tekkisid valuhood paremas puusas.Valupunkt asub puusakondist umbes 5cm sissepoole ja samapalju allapoole. Seal on nagu mingid köölused . Kui ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks kontrollida puusaliigeseid.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Pidev valu vasakus puusas ja sääres

Tervist!
Küsimus siis selline, et juba poolteist kuud on pidev valu puusas ja sääres. Vahest kaob ja mõne hetke pärast on tagasi. Hommikuti võtab umbes tunni, ennem, kui jala liikuma saab enam-vähem, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjast jääb mulje et tegemist võib olla probleemiga puusaliigeses - tuleks teha rö. pildid ja pöörduda ortopeedi poole. Päris ei saa välistada ka närvivalu.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 ...

Loe edasi

valu puusas

Tere, olen 46 aastane naine. Oktoobrikuust tekkis järsku valu paremasse puusa ja jalga, mis kuidagi järele ei andnud. Arst soovitas diclofenaki kuuri teha, sõin kuu aja jooksul tablette, kuid olulise tulemuseta. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt nimmelülidevahelise kõhrketta väljasopistusega ja närvijuure ärrituse ja vigastusega. Kui valu jalas ei ole vähenenud ja esineb ka labajala tuimus või nõrkus tuleks konsulteerida neurokirurgiga. ...

Loe edasi

valu seljas

Tere! Olen 31 nädalat rase ja juba kuu aega vaevab tugev valu paremas puusas, mis kiirgab paremasse jalga, sellele jalale toetumine väga valuline, liikuda praktiliselt ei saa. Olen v6tnud paracetamoli ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Valu võib tõesti püsida kaua, vahel raseduse lõpuni. Tuleks vältida asendeid mis tekitavad valu jalas, püüda siiski võimelda tehes puusaringe ja harjutusi kõhulihastele. Paratsetamooli ei ole vaja võtta ...

Loe edasi

Seljavalu

Tere!
Mul on juba pikemat aega valud ristluu piirkonnas ja paremas puusas. Valu on tugevam peale füüsilist pingutust, näiteks peale labidaga peenramaa kaevamist. Kas see on seotud vananemisega, olen ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on tõenäoliselt alumiste nimmelülide vahelise kõhreketta kahjustuse ja osalise väljasopistusega. See haigus esineb sageli ka noortel. Tuleks mõni nädal vältida liigutusi ja asendit mis põhjustab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: