Kas närvivalu? 16.09.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Kaks nädalat on vasakul poolrinnakus olnud kerged valud ja rind kere on nagu kange. Vahepeal kaovad , siis tuleb tagasi. Valu on kord külgedel ühes kohas siis vasaku rinna all on üks valu koht natuke kiirgab ka õlga ja kätte vahepeal, siis üks koht on kahe rinna vahel, vahepeal torgib ka pähe ja kuklasse.Aasta tagasi oli nimmepiirkinnas korralik närvipõletik. Kas tegu on närvi põletikuga. Kui ringi tegutsen ei tunne suurt midagi. Sooja dužži all käies kaob ka nagu ära. Südame lasin suvel ära kontrollida. On kõrgvererõhu tõbi,rohud on peal,rohkem normis ja eelmine aasta avastati ka söögitoru põletik mis annab vahelduva eduga tunda,rohud peal ja jälgin toitumist.
Küsimus on kas tegu võib olla närvi põletiku või roietevahelise põletikuga või on ikkagi südamega tegu ?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Valude korral abaluu taga, samas küljes ja ka ees rinnaku taga on tavaliselt tegemist selgroo rinnaosast lähtuva roietevahelise närvi juure ärritusega. Kuklavalu on tavaliselt seotud kaela lihaspingega. Õla ja käevalu põhjuseks võib olla nt. kaeladisk või ka õlaliigese kõõluse venitus. Kui vaevused püsivad, tuleks pöörduda neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Alaseljavalude tulemusel MRT

Tere!
Mul on 3 aastat olnud tugevad episoodilised närvivalud alaseljas. Röntgen umbes aasta tagasi viitas kõverale seljale, kuid lahendus sellele ei olnud. Lõpuks sain neuroloogi juurde ja MRTsse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Täpsem valude põhjus selgub neuroloogi läbivaatusel. Seniks tuleks vältida liigutusi ja asendeid mis põhjustavad selja ja jalavalu, tarvitada vajadusel valuvaigisteid.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tramadoli kõrvalmõjud

Tere,

Pöördun Teie poole oma õe tervise teemal (korra varem olen ka sellest kirjutanud- tema diagnoosiks on pudential neuralgia caused by the thethered cord syndrome which is caused by lipomeningomyelocele ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna tegemist on kombineeritud ja raske tervisehäirega, on minul teadmata tema seisundit, uuringute tulemusi ja haiguse kulgu võimatu teha konkreetseid soovitusi ravi jätkumise osas. Võin vaid öelda et ...

Loe edasi

Mis võib olla minu tervisehäirete põhjuseks?

kannatan rindkere valu-, palavus - ja higistamishoogude käes hommikuti ärkamisest 6.30 kuni ca kella kümneni. Valuhood on kord pikemad, kord lühemad, kõige lühemad on siis kui masseerida tugevasti närvipunkte ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalikud on ka selgroo rinnaosast lähtuvad närvivalud. Põhjuseks sageli pidev küürus asend istumisel, aukus madrats. Kasuks võib tulla selja massaaz, pipraplaastrid mõlemapoolselt selgroo kõrvale.
Loe edasi

Kliinikud Saksamaal

Tere. Mulle on pandud diagnoos "pudential neuralgia caused by the thethered cord syndrome which is caused by lipomeningomyelocele" ehk siis pikaajaline seljaajukahjustus ja sellest tekkinud suured närvivalud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui dgn. on õige, on tegemist seljaaju ja selgroo kombineeritud arenguhäirega. Operatiivset ravi teostavad vaid neurokirurgid, nemad vast oskavad ka juhendada spetsialiseerunud kliiniku leidmiseks välismaal. ...

Loe edasi

Puuk-borrelioos

Tere! Minu lugu on selline, et eelmisel suvel juulis sain puugilt hammustuse (põlveõndlas püsis 2-3 kuud punetav laik) ja kusagil oktoobrist hakkas tervis ära minema - selja- ja põlvevalud, nüüd ka küünarnuki ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna ka seljavalud on ilmselt seoses liigestepoletikuga, tuleks pöörduda reumatoloogi vastuvotule.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Õla ja käevalu

Tere lugupeetud doktor.
Olen juba pikemat aega hädas oma õla ja käe valuga.Algas sellest,et ei saanud õlast käega teha enam teatud liigutusi.Ei võinud pöörata kätt seljataha ja ka ülespoole teatud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tundub, et probleem on siiski õlaliigeses. Tõenäoline on liigesekapsli põletik. Valu on sel korral väga pikaajaline ja vajalik on pidev ravivõimlemine õlaga. Tuleks konsulteerida ortopeediga.

Loe edasi

Valu rangluu piirkonnas

Tere!
Olen juba pikemat aega märganud enda juures valulikku piirkonda keha paremal pool rangluu juures. Hommikul ärgates kui kondid magamisest veel kanged, on eriti valus, siis lohutan end, et jumal ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Esmalt tuleks siiski põhjus selgitada. Alustage perearstist.

DR. Ain Pajos

Loe edasi

närvivalu südame piirkonnas

Tere!
Olen 22 aastane neiu ja minu mureks on närvivalu rindkeres südame piirkonnas ja ka paremal pool roiete vahel. Seda esineb tavaliselt periooditi (~kuu kuni 4 kuud) mõned korrad aastas ja juba ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline põhjus valudeks on roietevahelise närvijuure ärritus/põletik. Võimalik põhjus on muutused selgroo rinnalülides. Tuleks teha pilt rinnalülides (saab suunata ka perearst). Seejärel tulge konsultatsioonile. ...

Loe edasi

Valud

Tere!



Minu elukaaslasel (25 a. meesterahvas) on tihti kohutavad närvivalud, mis võivad kesta ca 20 tundi. Tavaliselt hakkavad need alates selja alaosast kuni varvasteni. Tavaliselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Antibiootikumide kasutamine närvivalude tõrjeks on tulutu ja ohtlik.

Kasuks tuleks visiit arsti juurde.

Dr. Ain Pajos

6 748 591

Loe edasi

närvivalud vasakpoolses rindkeres

Tere,



Sooviksin infot, kas ja millega annab leevendada/ravida juba aastaid kestnud närvivalusid vasakpoolses rindkeres.

Tekivad enamasti just külmal perioodil ja löövad ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Teie kirjeldatud korduvad lühiajalised intensiivsed valud jätavad võimaluse, et kahjustatud ei ole vaid piirdenärv, vaid mõjutatud on ka ajus asetsev valukeskus. Sel juhul tavalistest valuvaigististest ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: