Pidev uimasus, energiapuudus 20.07.21 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere! Sünnitusjärgse depressiooni tõttu 14 aastat tagasi määrati andidepressandid (erinevad SSRI-d ja ka bupropiooni lühemat aega), mida võtan siiani (hetkel escitalopraam). Olles 7 aastat pidevalt AD võtnud, proovisin arstiga eelnevalt kooskõlastades neist loobuda nendega kaasnevate kõrvalmõjude tõttu, järk-järgult kogust vähendades, kuid 4 kuu pärast olid ärevus, unetus, käte värisemine, südamekloppmine ja vererõhu tõus nii hullud, et pidin taas raviga alustama. Juba nädalaga oli ärevus jm kadunud. Aasta pärast proovisin uuesti võõrutada, siis juba aeglasemalt (2 kuu jooksul), kuid kahjuks kõik kordus taas, ärevus jne. Kui uuesti ravi alustasin, ei aidanud ravimid enam. Viimased 5 aastat on hommikuti ärgates on pidev uimasus, mis ka kohvi juues ei muutu, lisaks keskendumisraskused, aeglus, apaatia, jõuetus. Ei saa enam oma tööga hakkama. Tänaseks oleme proovinud koos raviarstiga ära kõikvõimalikud AD variandid, ka erinevates kombinatsioonides, kuid ükski ei ole olukorda parandanud. 1,5 aastat tagasi määrati ka osaline töövõime. Töövõime hindamisel on sõltumatu ekspert töövõime languse põhjusena märkinud akti ajukahjustuse, (mida pole ei psühhiaater ega perearst mul kunagi diagnoosinud ega sellest ka mulle rääkinud). Kas see tähendab, et ajukahjustus ongi põhjuseks pidevale uimasusele ja polegi enam võimalik taastada olukorda, kus hommikuti ärgates oleksin värske, virge ja puhanud, nagu varem, kui aastaid pidevalt AD võtsin ja need veel toimisid? Olen käinud hiljuti ka neuroloogi vastuvõtul ja teinud ajust MRT, mis ei näidanud midagi halba. Neuroloog oli ajukahjustuse diagnoosi üle imestunud ja ütles, et sellist diagnoosi pole võimalik ilma uuringuteta panna. Kas sellest seisundist üldse on veel väljapääsu?

Tänan vastuse eest

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tuleks konsulteerida psühhiaatriga.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pea pidev uimasus ja ringlus, vahest sellega kaasnedes ka see, et on süda paha

Olen mures oma tervise pärast, käisin umbes kaks kuud tagasi perearstil pea tugeva ringluse ja uimasusega ja sel aeg veel puperdas süda(oli selline tunne, et hüppab rinnust välja, soovitas võtta südame ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kuna kaebused on üldist laadi ja esinevad paljude haigusseisundite korral, tuleks täpse vastuse saamiseks tulle neuroloogi vastuvõtule.

Tel. 6748591 (peale 30. aug.)

Dr. Ain ...

Loe edasi

Pidev purjus tunne

Probleem on selline, et esineb pidev uimasus, purjus tunne. Kõik ümber oleks nagu hägune või aeglane. Töötan arvuti taga ja sellel ajal probleemi ei tunne ehk ei häiri, kuid nii kui tõusen või liigun ringi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on siiski kroonilisest ärevusest tingitud närvisüsteemi regulatsioonihäire. EEG uuring oleks siiski kasuks. Helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

pingepeavalu?

mureks on tihedad pingepeavalud. avaldub eeskätt otsmikul ja kaelapiirkonnas, aga ka põsesarnadel. valus otseselt ei ole, aga häirib: kogu aeg peab kulmu nagu kipras hoidma või sõrmedega masseerima. siis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Pidev pinge ja valu peas süvendavad stressi ja depressiooni ja vastupidi. Õigem on põhjus kohe selgitada ja saada vastav ravi. Helistage tel. 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Ajuingfart ja uimasus

Tere!

Olen 66.a mees, on olnud raskekujuline ingfart, südame eessein seisab.
Aastate mõõdumisega tekkis ka ajuingfart, peale seda on tasakaaluhäired muutunud segavaks faktoriks.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tasakaaluhäired vähenevad aja möödudes, aitab pidev harjutamine.
Uimasus ei pruugi olla tingitud ajuinfarktist. Võib olla tingitud mõnedest ravimitest või depressioonist.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: