Vertiigo 12.11.19 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Mul diagnoositi vertiigo,mis 2 nädalaga mingit ravitulemust eriti ei ole andnud. Mind viidi ägeda atakiga EMO-sse( jalad ei kandnud,oksendasin ning tuba käis karussellina ringi. Haiglas olin nädal aega,kus tehti mitmeid uuringui-veri korras,südametöö hea, kompuuter peast näitas,et veresoontega kõik korras. Igapäevane tilguti ja muud ravimid aitasid niipalju,et nüüd peapööritusega ei teki iiveldust ning lausa karussellitunnet ei ole,. Pearinglused on ikka,nii et üksinda väljas liikuda ei julge. Täna näiteks ei julgenud üldse ka toe abil välja minna. Ainule päev oli eile kui pea nii kohutavalt ringi ei käinud. Kas vertiigo puhul ongi pidev pearinglus? Lugedes selle haiguse kohta googlest ma sain aru,et vertiigo puhul peaks pearinglustel ka vaheaeg olema või sain valesti aru? Olen iga päev võimelnud ning pearinge teinud,aga äkki on harjutused liiast?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui ei esine kurtust ühes kõrvas, on tõenäoline nn. healoomuline vertigo - põhjuseks vedeliku liigumise häire ühes sisekõrvas. Aeglane ja ettevaatlik tõusmine ja pikali heitmine võib seisundit pikendada. Vajalik on asjatundliku arsti poolt läbivaatus ja mõne spetsiaalse manöövri sooritamine paranemise kiirendamiseks.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika
6748591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Pearinglus ja kerge tasakaaluhäire

Detsembri lõpus oli mul vertiigo atakk. Kiirabi viis mind Mustamäe EMO-sse , sealt saadeti neuroloogiasse, kus olin 5 päeva. Koju tulles oli enam-vähem korras. 20 päeva võtsin Betaserci. Nüüd hakkas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Healoomulise vertiigo ataki järel võib ebamäärane tasakaalutuse tunne püsida mitu nädalat - Betaserc on siin asjakohane. Kui tasakaaluhäire algas aga ilma ägeda atakita, võib selle põhjuseks olla ka midagi ...

Loe edasi

lumbaalpunktsioon & SM

Tere, Dr.
Sooviksin teada, et kui mulle tahetakse teha lum.pun. seoses SM kahtlusega, kas siis on võimalik paluda uuringut teostavalt arstilt ka mingit tuimestust/valuvaigistit või rahustit.... ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjeldatud vaevuste alusel ei saa SM diagnoosida. Oluline on neuroloogi läbivaatus, MRT uuring. Lisainfot annab ka seljaajuvedeliku analüüs mille võtmisel saab kasutada tuimestust. Soovitan kindlasti ...

Loe edasi

pearinglus

vertiigo või hoopis ärevushäire?
Diagnoos: vertiigo ehk healoomuline pearinglus - igasugused muud kaebused puuduvad, kõikvõimalikud uuringute vastused muude haiguste osas on negatiivsed. Kestab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kindlasti on võimalik vertigo atakk ammu möödunud(asendivertigo on iseparanev seisund). Ebamäärane tasakaalutus ja koordinatsioonihäire aga on iseloomulik ärevuse ja depressiooniseisundile. Seda ravivad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: