vertiigo, pea vati sees, kuklas sipelgate jookmise tunne jne 13.03.18 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Kas alljärgnevad sümptomid on pigem õlavöötme ja kaelapiirkonna kõõlus-lihaspingete (või nt lülisamba kaelaosa muutuste) tulemus ja sellest tulenevate ajuverevarustushäirete tulemus või pigem hoopis ärevushäire nähud? Taastusraviarstile saan alles aprilli lõpus.

Teatud asendites tekivad mul mõne minuti jooksul üheagselt järgmised nähud: pea läheb väga raskeks ja on nagu vati sees, kuklapiirkonnas hakkavad jooksma nagu sipelgad (kuid peavalusid ei teki), silmad lähevad väga raskeks, silmanägemine hakkab värelema, tekib vertiigo ja kerge peavärin, vahel kaasnevad ka tasakaaluhäired ja iiveldustunne ja vahel ka tühja kõhu tunne (kuigi süüa ei taha). Olen istuva eluviisiga (töö on arvuti taga). Alkoholi tarbin üliharva väikeses koguses ja pole kunagi suitsetanud. Hommikupoolikul aitab kaebusi vähendada 10 minutit virgutusvõimlemist ja ka 3-4 km jalutamine, kuid päeva teisel poolel need tegevused enam oluliselt ei aita. Probleemid hakkasid pihta 18.02.2018. Samas võivad (kuid ei pruugi) probleemid kaduda mõne minutiga mingite asendimuutuste järgselt ja ühel korral kadusid kõik halvad tunded peale seda kui olin mõne minuti nätsu närinud (käis justkui mingi krõps peas, mida tunnetasin). Paaril korral on peale seda kui need tundmused on kadunud, tekkinud mõne minuti pärast nagu kerge eufooriatunne (oletasin, et seetõttu, et taastus normaalne aju verevarustus). Probleem segab tugevalt igapäevast elamist, kuid mõtlemisvõime säilib probleemi esinemise ajal selge.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kindlasti ei ole tegemist mingi konkreetse ähvardava haigusega vaid pigem tõesti närvisüsteemi regulatsioonihäiretega seoses pikema ärevusseisundiga. Tõsi selgub konsultatsioonil.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Õlad-kael kanged, pea uimane

Tere

juba umbes septembri kuust on sisuliselt igapäevaselt järgmised sümptomid: kael ja õlad kanged, pea uimane nagu vati sees oleks. Pöördusin selle murega perearsti poole, kes viitena minu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Aspiriin siin ei aita. Võiks teha rö. pildid kaelalülidest ja tulla konsultatsioonile.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

6. Selgroolüli muutused

Mul juhtus ónnetus nimelt töusin püsti ja peakohal olnud Kapi uks oli lahti ja sain vastu pead, pool tundi hiljem oksendasin ja läksin esmaabisse, tehti röngen ja öeldi et on 6.lyli juures muutused, nüüd ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks uuesti pöörduda EMOsse et teha vajalikud uuringud.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Närvivalu?

Minul on tekkinud erinevates kohtades närvivalu. Kõige rohkem valutavad käed ja jalad,lisaks valule on suurenenud suremise tunne. Jalad valutavad allpool põlve, valu ei ole tugev aga magama ei saa jääda ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaebusi on palju ja asja selgitamine nõuab erinevaid lisauuringuid. Kas on tehtud ka ülesvõtted kaela ja nimmelülidest? Kui pildid on tehtud võiks tulla konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Pearinglus ja tasakaaluprobleemid

Viimased 2 nädalat on mul esinenud järgmised probleemid (enne seda mingit viirushaigust ei olnud):
Hommikul ärgates on enesetunne hea. Vahel juba enne lõunat, kuid enamasti paar tundi pärast lõunasööki ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaebused on mittespetsiifilised ja osaliselt vasturääkivad. Võimalikud on nt. kr. ärevusega seotud regulatsioonihäired. Asja täpsustamiseks on vajalik neuroloogi läbivaatus.
Tel. 6 748 591
Dr. ...

Loe edasi

Peavalu, nägemishäired

Paar päeva tagasi tabasid mind äkki nägemishäired - ma justkui nägin ainult osaliselt, olin parajasti poes ja näiteks ma ei saanud enam hinnasiltidest aru, seejärel hakkas silme ees virvendama, nägin nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjeldasite väga tüüpilist migreeni aurat. Migreenihood on küll päriliku eelsoodumusega, aga siiski on neid võimalik edukalt vaos hoida. Helistage tel 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Suitsetamisest loobumine ning pearinglus

Tere,

Olen 24-aastane ja suitsetanud 11 aastat. Eelmisel aastal novembris jätsin maha päeva pealt ilma abivahenditeta ning ei suitsetanud kolm kuud, siis seoses pingetega tööl, alustasin veebruaris ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Arvan, et tegemist ei ole abstinentsisündroomiga seoses suitsetamisest loobumisega, vaid kroonilisest depressiivsest seisundist ja ärevushäirest tingitud närvisüsteemi regulatsioonihäiretega. Soovitan ...

Loe edasi

peavalu 3 nadalat.

Tere,
Mind vaevab juba kolm nadalat karm peavalu. Umbes poolteist kuud tagasi jain peavaluga voodisse ja silmad olid ka vaga valusad. Olin nadal aega voodis ja arsti juurde ei lainud, sest tavaliselt ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Sageli on pikaajalise peavalu põhjuseks kaelalihaste pingest tingitud kuklanärvide ärritus. Lihaspinge põhjustavad aga krooniline stress ja ärevus. Soovitan kaelalihaste massazikuuri, kui ei aita, tuleb ...

Loe edasi

Pea on "paks" ja pidevalt nõrgalt valutab


Mul tihtipeale (vahel päevi järjest) on pea justkui vati sees, ja tuikav, suruv valu on. Silmad oleks kah justkui udused. Mõnikord on ka selline tunne, et kukun kokku. Samas jõudu ja energait on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on ärevusseisundist tingitud kaelalihaste toonuse tõus ja muud häired. Tavaliselt seisund ise ei möödu. Soovitan tulle konsultatsioonile.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

Peapõrutus?

Tere!

Kukkusin eile öösel voodist une pealt otse pea peale ~ 50 cm minuga kokku kõrgus (kukla ja otsmiku vaheline ala vasemal pool). Alul oli veidike aega hing ka kinni, kohe algasid külmavärinad, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan küll pöörduda kasvõi traumapunkti, kui seisund ei ole vahepeal paranenud.

Dr. Ain Pajos
tel.6 748 591

Loe edasi

pearinglus

vertiigo või hoopis ärevushäire?
Diagnoos: vertiigo ehk healoomuline pearinglus - igasugused muud kaebused puuduvad, kõikvõimalikud uuringute vastused muude haiguste osas on negatiivsed. Kestab ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kindlasti on võimalik vertigo atakk ammu möödunud(asendivertigo on iseparanev seisund). Ebamäärane tasakaalutus ja koordinatsioonihäire aga on iseloomulik ärevuse ja depressiooniseisundile. Seda ravivad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: