Tuimus tuharatel 09.09.17 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Mulle tehti operatsioon Interlaminectomia L 5-s 1 sin. Exstirpatio prolapsus disci L 5-S 1. Enne operatsiooni tekkis tuimus ja valud tuharatel ja jalgede vahel ja põiehäired. Peale operatsiooni tuimus ei läinud üle. Sain aru, et närvid said korralikult kahjustada. Kas on mingid juhised tegevused tundlikkuse taastamiseks või tuleb lihtsalt loota, et see paraneb ise?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Tavaliselt siiski paranemine toimub, aga tuimus kaob aeglaselt - mitme kuu kuni poole aastaga. Ise siin eriti kaasa aidata ei saa.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Selja valu, jalg tuim ja sureb

Pool aastat tagasi algasid suured probleemid seljaga, kohutavad valud, mis lõpuks läksid mõõda paremat jalga varbani välja, jalg oli lõpuks nõrk ja jõuetu kuni sai terveks.
Jaanuaris oli kõik OK, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Õigem oleks kohe pöörduda EMOsse kuna valu on kiirgunud mõlemasse jalga. Tuleks kindlasti teha MRT või CT nimmelülidest. Eriline ohu tunnus oleks tuimus tuharatel ja jalgede vahel ja/või põiehäired - ...

Loe edasi

selja valud ja jalgade tuimus

Oktoobris algasid tugeved alaselja valud,hiljem ka jalgade tuimus ja suremine.Millest vöib olla see tingitud?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseid võib olla mitu. Tuleks alustada rö piltidest nimmelülidest (saadab perearst) ja neuroloogi konsultatsioonist .

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Närvijuurte kompressioon

Tere! Olen 35aastane mees, seljaprobleemid said alguse 1996. aastal diski purunemisel, mille tagajärjel oli ka opp. Peale seda seljaprobleemid sagedased, kuna töötan plaatijana siis on need ka arusaadavad. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Operatsiooni tuleb kaaluda siis kui esineb kestev piinav valu jalas ja adekvaatne ravi paranemist ei ole toonud.
Operatsioon on vajalik siis kui esineb tuimustunne tuharatel ja reite sisepindadel ...

Loe edasi

tuimus pöidlas

Tere

U. nädal tagasi l6ikasin kääridega mitu tundi paberit ja sellest ajast on parem pöial tuim. Praegu tundub, nagu hakkaks tundlikkus aegamööda taastuma. Siiski küsiksin, et kas peaks m6nd ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt sai viga nahanärvi haru. Paranemine on iseeneslik aga võib võtta aega.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Tuimus kuklas

Tere! Mis võib põhjustada tuimust kuklas, kuklakondist ülevalpool? Olen märganud, et tuimus tekib siis, kui käia külma ilmaga palja peaga. Lisaks tahaks teada, kui suur on normaalne kuklakont? Käega katsudes ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kolju kumerused on tihti erinevad. Mööduv tuimus võib olla seoses nahaveresoonte spasmiga.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Põse tuimus

Tere!

Vasak põsk on tuim, vahest jooksevad nagu sipegad mööda pead. Neuroloog ütles,et kolmiknärvi ja näonärvi põletikku ei ole. Enne oli ka tuimad valud põse eri piirkondades. Valu vaigistamiseks ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirja teel probleemi ei lahenda. Küsige ravi määranud neuroloogilt või tulge vastuvõtule.
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

jala tuimus

tere, tahaksin teada, millest võib olla tingitud 31-aastasel mehel jala tuimus alates põlvest? Kestnud on see1,5 päeva, üritasime saada neuroloogi jutule, kuid öeldi, et kuna see pole esmane mure, siis ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Täpse vastuse saab anda vaid peale läbivaatust. Võimalusi on mitmeid. Kui tuimus süveneb ja levib ka teisele jalale, tuleks pöörduda erakorralise meditsiini osakonda.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Cauda equina sündroom

Tere

Pöördusin arsti poole tugevate selga löövate (arvan, et närvi-) valude tõttu. Esmasel neuroloogi vastuvõtul sain diagnoosiks radiculopaatia. Kui õigesti aru sain, on lülide vahe ahenenud... ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui uriinipidamatus on süvenenud ja kaasub ka tuimustunne tuharatel ja lahkliha piirkonnas on olukord ilmselt tõsine ja soovitan kohe minna neurokirurgi vastuvõtule. Eelnevalt tuleks teha MRT uuring.
Loe edasi

varvaste tuimus

Tere.

Ligi nädal tagasi hakkas häirima parema jala suure varba tuimus. Tuimus tekkis algselt varba otsas, praeguseks on juba tuim terve varvas. Olen 33 aastane naine, ei põe omateada mingeid ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Jäsemete tuimus ei ole normaalne. Tegemist võib olla närvitalituse ja/või vereringehäirega.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

tuimus käes ja näos

Tervist.
Paar nädalat tagasi avastasin, et vasaku käe väikese sõrme sisekülg on tuim. Mingit traumat ei ole olnud. Tuimus ei ole nädalatega üle läinud. Hiljuti läks tuimaks vasaku õla seljapoolne ...

Katrin Kaarna

Vastas dr Katrin Kaarna

Sarnaste kaebustega peaksite pöörduma neuroloogi poole, kes vajadusel teeb lisauuringuid.
Lugupidamisega,

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: