Nimmevalu kiirgumisega istmikku - kuidas leevendada? 15.02.12 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere
Nimmepiirkonna valu kiirgab istmikku eriti istuvas asendis. Näriv valu juba 2 kuud. Valuvaigistid annavad hetkelist leevendust.
MRT uuringu leiu kirjeldus on järgmine:Lülisamba L-osas lülikehade kõrguse muutust ega lülide nihet ei esine. Lordoos tavaline.L4/L5, L5/S1 kõrgusel lõpp-plaatide poolselt Modic II signaali muutus. Kolmes alumises diskis veesisaldus ja kõrgus langenud, diskide kummumine.C3/C4diski dorsaalses osas fibroosrõnga rebendi tunnused. L5/S1 kõrgusel neuroforaamenite kerge stenoos. Närvijuurte kompressiooni ei esine. Cauda equina ja conus medullaris normaalsed.
Kuidas oleks võimalik olukorda leevendada?

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Uuringust järeldub et närvijuured on vabad - seega operatsiooni ei ole vaja. Kroonilise seljavalu ravi on tihti keeruline ja kompleksne ja sõltub läbivaatuse tulemustest.

Helistage tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Ishias

Kas istmikunärvipõletik võib kesta tõesti 5-6 nädalat? Olen juba ravinud seda päris pikalt aga aeglaselt tõmbab tagasi.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nimmevalu koosa jalavaluga kestab tihti mitu kuud. Oluline on siiski põhjus selgitada. Pöörduge neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Alaseljavalu kiirgumisega põlvedeni

Tere! 2018a oktoobris algasid sisuliselt tühja koha pealt (vähemalt ise ei suuda mingit traumat vms probleemi algusega seostada) ulmelised alaseljavalud. Mõne aja pärast läksid üle ning asi oli korras, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on siiski lülidevahelise ketta väljasopistus, mis põhjustab jalanärvide ärrituse. Vaid MRT uuring näitab kettaprobleeme täpselt. Kui muud uuringud on korras, siis ikka tõenäoliselt saadetakse ...

Loe edasi

Seljavalu ei lase pikali olla

Jaanuaris 2013 tekkisid tugevad valud alaseljas kiirgumisega reie siseküljele ja alakõhtu. Seista ja kõndida sirgelt oli võimatu, istuda lasi üsna hästi, lamada oli võimalik mõnedes asendites (jalad kõverdatud). ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on nt. uus diskiprolaps mõnes allpool olevas lülivahemikus. Samas pikk valuperiood viitab kroonilise valu võimalusele mis nõuab eriravi. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.
Tel.: 6 748 ...

Loe edasi

Nimmevalu

Tere, seljavalu hakkas mul 4. septembrist (on esinenud ka varem valusid), kuna läks väga hulluks, pöördusin arstile. Tehti röntgen ja saadeti närviarstile, kus avastati, et nimmelüli paigast ära (arst ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Arvamust saab avalda peale läbivaatust ja uuringutega tutvumist.
Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Nimmevalu

Valu seljas, mis süveneb liigutades, valu kiirgab vasaku reie tuharasse, reie välispinda allapoole. Tarvitasin TRAMADOLI JA DICLACI. Röntgeni ülesvõte....lülisamba lumbaalosas skolioos vasakule. Lülisamba ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Operatsioon tuleb kõneks, kui labajalg on jäänud nõrgaks (ei saa käia kandadel või varvastel), on tekkinud põiehäired, või jalavalu on väljakannatamatu.
Soovitan vältida asendeid mil valu kiirgub ...

Loe edasi

nimevalu ja huppeliigese ning paka tundlikkus

Assata tagasi tundsin agedat nimmevalu. Parast seda valutab selg aegajal.Aga jalad hakkasid valutama alates ulevalt ja nuud on huppeliigesed ja pakad tundlikud. Pool aastat tagasi jooksid nagu noorid jalgadel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks võib olla näiteks lampjalgsus. Tuleks külastada ortopeedi.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Kestev nimmevalu

Kannatan juba kolmandat kuud väga tugeva nimmevalu all, mis kiirgab reide, säärde, kaela ja kuklasse. Haiglasse uuringutele pääsen alles kahe nädala pärast (järjekord nii pikk). Olen perearsti soovitusel ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Nimmevalu saab kiirguda vaid jalga. Kaela ja kuklavalul on teine põhjus. Valud seljas ja jalas võivad olla väga tugevad ja mitte alluda mingitele ravimitele. Kui valud on väga intensiivsed ja tekkinud ...

Loe edasi

valu õlas

Töötan iga päev arvutiga. Perearsti soovitusel magan padjata juba mõnda aega- kaela radikuliidi kahtluse tõttu.
Viimased kaks nädalat oli tüütu pakitsus kaelas, hommikuti kuulevad ka minu lähedased, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaelaradikuliit algab tihti valu kiirgumisega õlga ja abaluu taha ja hiljem kätte seoses pea sirutamise ja painutamisega. Kui on nii siis tuleks magades kasutada rulli kaela all ja päeval kanda kaela ...

Loe edasi

äge seljavalu

Pojal 16.a. tekkisid 1.a. tagasi tugevad seljavalud,kiirgumisega jalga,puusa.On sportlik ja nüüd oleme suure probleemi ees.Röntgenograafial diagnoos:M.Scheuermann,i partis lumbalis L1-2-3. Spina bifida ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Paranemine haigusest on osaline, muutused selgroos jäävad näha eluaeg. Aitab regulaarne võimlemine. Konkreetse juhu kohta saab otsuse öelda vaid peale läbivaatust.

Dr. Ain Pajos
6748591

Loe edasi

....vasak käsi ja selja valu

Tere .Olen 44.a-ne naine.Mulle teeb muret vasaku käe nn. suremine öösiti,mitte ainult,ta lausa valutab ja ei toibu niipea.Olen öösel sellepärast ülesse tulnud ja siis võtab pool tundi aega kui asi kuidagi ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Käe öine suremine on ilmselt tingitud käenärvi pidevast kompressioonist randmeliigese piirkonnas. tuleks säilitada igas olukorras sirget rannet. mitte painutus ega sirutusasendit.
Nimmevalu põhjus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: