jõuetus 30.03.09 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on selline mure, et ei tea, millise arsti juurde pöörduda. Meesterahvas, eluaeg sporti teinud, 35-aastane, kurdab pidevat nõrkust, pearinglust, pea valutab harva. Asi kestab juba poolteist kuud. Kiiraabis on ka tehtud EKG, mis oli ka korras. Paha on olla nii hommikul tõustes kui ka õhtul. Kui pikali olla, siis ei ole midagi viga, aga kui püsti tõusta, siis läheb asi hulluks. Perearsti juures on tehtud vereproov (hemoglobiin, veresuhkur, põletik) kõik on korras, ainult maksas oli mingi näitaja halb, aga selle peale öeldi, et sellega pole midagi teha - tuleb lihtsalt läbipõdeda.
Millest see kõik võiks tingitud olla? Kas depressioon või mingi muu tõsisem haigus? Milliseid uuringuid peaks tegema?
Ette tänades, E.

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Ka depressioon ja krooniline ärevus võivad põhjustada pidevat nõrkust, väsimust, apaatiat ja koordinatsioonihäireid. Siiski tuleks välistada teised võimalikud põhjused. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

Kaelavalu, peavalu, väsimus

Tere,
mis võib olla diagnoosiks, kui mitu nädalat on palavik 37-37,1. Valu ja oinge kaels/kuklas, mis kiirgab pähe, õlgadesse, selga, kätesse. Nii liigeste kui lihasvalu. Kätes surin. Pidev väsimus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

vastatud

Loe edasi

Käevärin/jõuetus

Tere,

Mõnda aega on parema käe värin ja jõuetus. Kohvitassi tõstmisel või khvli ja noaga söömisel, teatud asendis hakkab käsi värisema kõige rohkem. Vahel ei jõua käega purki või lihtsamat ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui värin ja nõrkus käes on vähehaaval süvenenud, on kindlasti vajalik neuroloogi läbivaatus et selgitada põhjus.

Dr. Ain Pajos
6 748 591
Neurodiagnostika

Loe edasi

nõu sajale sümptomile

Tere. Endal kaebusi pole kuid see eest naisel.
Lugu järgmine.
Sümptomid: väsimus, tuju kõikumine, hajameelsus, jõuetus, ärevus. Kuus päeva magamatta. Maksimum 3,h öö jooksul. Uni pinna pealne. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.
Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos

Loe edasi

Tuimad jalatallad,raske hingamine,valgevereliblede näit 3,05

Juba pikemat aega(paar kuud )on raske hingata,väsimus ,jõuetus,lihaspinged-valud,tihti ka liigesvalud ja tagatipuks ja vereproovi näit valgevereliblede % alla normi.Käinud südamearstil,perearstil,tehtud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kaebused on väga üldised ja neist konkreetseid järeldusi teha ei saa. Ka vere valgeliblede vähene langus alla normi on üsna tavaline. Tuleks uuesti rääkida perearstiga, kes saab teha veel kilpnäärme ja ...

Loe edasi

Peavalu

Tere!
Olen 35.a. naine, viimasel paaril kuul on enesetunne halb: tihti läheb silmade eest mustaks (vaatan kuidas tuge saada), kõrvus on kohin, peavalud (vahel väga ägedad), suu kuivab, väsimus-jõuetus, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Helistage tel 6 748 591

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

häired ja jõuetus käe sõrmedes

Millest võib olla tingitud käe väikeses sõrmes ja jätkuvalt käelaba alaosas tuimus. Sõrm on tuim ning on mitmendat päeva tunne nagu oleks "surnud, kohati väike surin sõrmes", on ka temperatuurilt jahedam. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist käenärvide kroonilise kompressiooniga kas küünarliigese piirkonnas või randmeliigese kohal. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi

sklerosis multipexis

Tere päevast Doktor!

Minu mureks on küsimus kuskohast saada põhjalikumat informatsiooni haiguse kohta Sklerosis Multiplexis. Kuidas seda ära tunda? Kas pidev nõrkus põlvedes ,käte-jalgade suremine,jõuetus, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kirjeldatud kaebused ei viita polüskleroosile. Kindlasti ei aita teid iseseisvalt meditsiinikirjanduse uurimine. Soovitan neuroloogi konsultatsiooni.

Dr. Ain Pajos

6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: