Vasakus kehapooles (eriti käes) tuimus 02.05.07 / Neuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Viimastel nädalatel tunnen, et vasakus käes ja natukene ka jalas on õrn tuimuse ja kiheluse ("sipelgate") tunne. Otseselt pole jäsemed tuimad, kuid ebamugav on siiski. Olen viimasel 4 kuul küllaltki intensiivselt jõutrenni teinud ning toitumisest sisuliselt kõikvõimalikud rasvad välja jätnud.. Äkki on põhjus kusagil siin? Igaljuhul paneb antud olukord mind muretsema ning sooviksin infot edaspidise tegevuse suhtes.

Parimate tervitustega,
Nele

Arst vastas:

Ain Pajos

dr Ain Pajos

Neuroloog

OÜ Neurodiagnostika

Kui sipelgate tunne tekib vasakus käes jalas üheaegselt ja kestab lühikest aega, on põhjust minna neuroloogi vastuvõtule kuna vajalikud on abiuuringud.

Dr. Ain Pajos
tel 6 748 591

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Neuroloogia

surin ja tuimus paremas käes

Tere Doktor, viimasel nädalal on tekkinud (eriti hommikul) paremal käl nõrk tuimus, surin kaes. Tunnistan,et hilja aegu on olnud elu stressi rikas. Kas probleem võib olla närvisüsteemiga ?
Samas ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Öine ja hommikune surin ja tuimus sõrmedes ja käes on enamasti põhjustatud survest käenärvile randmeliigese kanalis mis on tingitud kõveras randmega magamisest. Tuleks jälgida et randmeliiges oleks magades ...

Loe edasi

Pikaaegne valu rinnus ja abaluu taga

Väljakannatamatu pikaaegne valu vasakus kehapooles. Algas valudega rinnapiirkonnas südame juures. Selline kord kõrvetav ja kord tuim valu. Tugev Valu koguaeg. Rahulikult olles ja liikudes isegi vähem tuntav. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Võimalik on selgroo rinnaosa probleemist tingitud roietevahelise närvi valu. Soovitan teha rö. ülesvõtted selgroo rinnaosast ja tulla vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Tuimus tuharatel

Tere. Mulle tehti operatsioon Interlaminectomia L 5-s 1 sin. Exstirpatio prolapsus disci L 5-S 1. Enne operatsiooni tekkis tuimus ja valud tuharatel ja jalgede vahel ja põiehäired. Peale operatsiooni tuimus ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tavaliselt siiski paranemine toimub, aga tuimus kaob aeglaselt - mitme kuu kuni poole aastaga. Ise siin eriti kaasa aidata ei saa.

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kohatine tuimus vasakus jalas ja käes.

Olen 32 aastane 4 lapse ema .Juuni aluses hakkas selg nimmepiirkonnast valutama vasakult poolt veidi, panin peale pipraplaastri ning 2-3 päevaga asi möödus, seda on ka varem olnud, kuid siiani nagu ise ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kui käe ja jala, või käe tuimus ja kohmakus esinevad üheaegselt, on võimalik ajuvereringe mööduv häire - siis tuleks tõepoolest kohe pöörduda EMOsse vajalike uuringute teostamiseks. Olge kannatlik ja küsige ...

Loe edasi

Osaline tuimus vasakus käelabas

Tere.,

Mure selles, et 2 nädalat tagasi tekkis vasakus käelabas osaline tuimus ehk siis käelaba on justkui "surnud", ei surise, kuid on ebamugav tunne käes. Millest see võib olla ja mida teha?

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist on ilmselt ühe labakäe närvi kahjustusega, sageli on põhjuseks surve närvitüvele. Käik neuroloogile selgitab milline närv, mis on põhjuseks ja kuidas kiirendada paranemist.

Tel. ...

Loe edasi

Tasakaaluhäired

Mure abikaasa pärast, kes hiljuti sai 40 aastat vanaks. 2006 aastal juhtus esimene kord, kui tekkis vasakus kehapooles tuimus ja südame pekslemine. Sel hetkel oli ta Rootsis ja kohe arsti juurde ei pöördunud, ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ainus võimalus asja selgitada ja planeerida ravi on pöörduda spetsialisti (neuroloogi) vastuvõtule ja teha vajalikud lisauuringud. Eeltoodud haigusnähud võvad esineda mitme tõsise neuroloogilise haiguse ...

Loe edasi

sclerosis multiplex?

Valulik tuimus kätes, eriti sõrmeotstes ja tihemini on paremas käes. Ka jalad nagu tõmbuksid valulikult krampi aeg ajalt- selline närvivalu, nagu öeldakse. Tuimus eriti nii paremas käes kui jalas. Nõrkusetunne. ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

SM diagnoosimine nouab spetsialisti läbivaatust ja vajalikke lisauuringuid (tosise kahtluse korral). Sarnaseid kaebusi esineb paljudel ja need ei ole reeglina selle haiguse tunnusteks.

Loe edasi

süvenevad valud vasemas kehapooles

Ca 3 nädalat tagasi algasid mul valud vasakul pool kaelas. Valud tekkisid iga kord peale ca tundi istumist töölaua taga ja kadusid kui liikusin ringi. Sellest ajast alates on valud süvenenud ja valude ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Põhjuseks on sageli lihaspinge kaelas ja närviärritus tingituna kõhrketta haigusest mida rö pilt ei näita. Asi selgub tavaliselt neuroloogi juures.

Dr. Ain Pajos
tel. 6 748 591

Loe edasi

Surve peas

Tere!

Olen 25 aastane naine. Mulle teeb muret see, et paar päeva tagasi olid mul vasakus kehapooles (rohkem oli tunda käes ja kaelas) nö 'surinad'. Vastuvõtuarst arvas, et tegu võib olla põletikuravimist ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Suure tõenäosusega ei ole.

Dr. Ain Pajos

Loe edasi

ajutine nägemishäire+vasaku käe ja näopoole tuimus

tervist.
probleem järgmine.
viimase kuu-pooleteise jooksul on juhtunud 3 korda (nii 2 nädalase vahega), et kuskil õhtupoole päeva silmanägemine hägustub, tasakaal ja orientatsioon säilib normaalsena.

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tegemist võib olla migreenihooga, aga ka mööduva ajuverevarustuse häirega.
Dr. Ain Pajos
6 748 591

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: