Pruun eritis 01.07.22 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Sihuke probleem on et hakkasid päevade algusel tupest pruuni värvi eritst tulema.
Ei tea mida teha? kõik heledad pesud on rikkudud.
Sooviksin infot mida teha ja kuidas seda vältida.

Arst vastas:

Urve Pappa

dr Urve Pappa

Naistearst

Confido tervisekeskus

Tere

Kui teil normaalset menstruatsiooni ei ole alanud ja 2 nädalat on ainult määrinud, siis palun pöörduge günekoloogi poole kontrolli. Tegemist võib olla tsüklihäirega, munasarja tsüstiga, põletikuga vm.. Kui menstruatsioon algab ja peale seda määrimine kaob ning enam ei kordu, teil ei ole häirivaid alakõhuvalusid, rohkenenud valgevoolust, siis ei pea kohe kontrolli minema.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Rinnast erituv pruunikas vedelim

Tere.
Lõpetasin imetamise u 5 kuud tagasi.
Kuu aega tagasi käisin rindu kontrollimas ja saadeti ultrahelisse. Leiti üks kontrollimist vajav muutus ja võeti biopsia. Senini tuli rindadest vaid ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Eritis rinnast on seotud ilmselt biopsia võtmisega. Koeproovi vastus annab selgust, millise muutusega rinnas on tegemist ja kas ja milline ravi on vajalik. Papilloomiviirus ( HPV), mille osad ...

Loe edasi

Vähene pruun eritis

Tere,

Viimased 2 päeva on tulnud tupest pruunikat eritist, mitte palju kuid pesu on määrdunud.
Päevad olid umbes 2 nädalat tagasi ning võtan Harmonet/lyndinette pille, peale viimast ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 22-aastane

Korra juba vastasin samale küsimusele, aga tehnilise rikke tõttu on probleemid.
Iga patoloogilise veritsusega peaksid olema ...

Loe edasi

Voolus

Tere!
Mul päevad kestsid 09.10-13.10. Peale päevasid oli umbes 2-3 päeva vähene määrimine, seejärel 2 päeva tuli ainult peale seksi kerget pruunikat voolust. Kuna tupes oli kerge sügelus ja ebamugavustunne, ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Kui olete selle aasta jooksul läbivaatusel käinud ja PAP test on olnud korras, siis ma ei näe praegu muretsemiseks põhjust. Ilmselt Multi-Gyn geeli kasutades eritus koos sellega ka veel tuppe ...

Loe edasi

Määrdumine

Olen kasutanud rasedusvast implataati 4 aastat, alates sellest hetkest puudub menstruatsioon.
Eile õhtul ehmusin kui peale urineerinist end puhastasin ja toaletpabet oli pruun.. ennast paberiga ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Kuna Implantaat sisaldab vaid kollaskeha hormooni, siis puudub hea tsüklikontroll ning veritsused on tavapärased. Igale arstile, ...

Loe edasi

Eritis rinnast. Tupeseen.

1.Roheline + pruun eritis rinnanibust.
Millele võiks veel mõelda, kas peaks edasi uurima?
2.Tupeseen ca ovulatsiooni ajal? On see nö. normileid? Kas peaks ravima?

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Rinnaeritise suhtes soovitaks ikkagi külastada
mammoloogi. Korduv tupeseen vihjab tupe mikrofloora muutusele. Mikrofloorat mõjutab ka hügieen, stress, ravimid jne. Pesta soovitaks spetsiaalse ...

Loe edasi

Voolus ja valu alakõhus

Olen 47 a. naine.Mensis regulaarne,polüübi eemaldamine emakast eelmise aasta oktoobris.Võeti kõik analüüsid,need olid korras(pap,munasarja markerid)Nüüd tekkis enne mensest 6päeva jooksul vähene roosakas ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Tere. Raske öelda millega võiks tegemist olla , aga põletikku ei saa välistada. Doxycyclin pole paha. Kui paremaks ei lähe, siis ikkagi peate minema günekologi või perearsti poole. Soovitaks veel aptegist ...

Loe edasi

pruun voolus peale mensest

Tere,

Saan mõne nädala pärast 50-aastaseks. Seni on menstruatsioonid käinud korrapäraselt ning on olnud küllalt vererohked (väike müoom). Viimane menses hakkas aga ca 10 päeva oodatust hiljem ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Kai-Riin!
Loen Teie kirjast mitmete probleemide kohta, kuid peamine on emaka müoom. Enne, kui langevad munasarja östrogeensed hormoonid, põhjustades tüüpilisi üleminekuea kaebusi, langeb ...

Loe edasi

kliimaks

Tere! Mul on mure, äkki oskate anda nõu.Nimelt olen 52 aastane ja päevi pole juba poolteist aastat (jäid ära päevapealt). Eile märkasin, et hügieenisidemel on pruun eritis ja hommikul paberiga pühkides ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! See eritus on päris normaalne ja võib Teil veel mõned korrad esineda ilma et teisi kliimaksi sümptomeid sellega kaasneks.Aga ikka soovitan Teil minna günekoloogi vastuvõtule,et kontrollida,kas ei ...

Loe edasi

Pruun eritis tupest

Tere!
Minu mure on järgmine: kolmandat päeva tuleb tupest vähest pruuni värvi eritist. Olen pikka aega tarbinud Logesti rasestumisvastaseid tablette ning probleeme pole varem esinenud. Viimane menstruatsioon ...

Ülle Kadastik

Vastas dr Ülle Kadastik

Jätkake Logesti võtmist. Kui määrimine püsib ka teise tsükli ajal, siis pöörduge erakorralisena arsti poole. Dr Kadastik

Loe edasi

spiraal

Peale spiraali Mirena panekut eritub kolmas nädal verd, kuid vähem menstruaalvere hulgast. Naistearst soovitas antibiootikumi kuuri (augmentini). mille tulemusena on nüüd eritis limajas verine, mitte aga ...

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! MIRENA on efektiivsemaid emakasiseseid vahendeid.Määrivat vereeritust esineb esialgu paljudel,kuid 3-6 kuu möödudes kaob see tavaliselt ära.Umbes20% naistest lakkavad menstruatsioonid esimese kasutusaasta ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi