Määrdumine 27.03.20 / Naistehaigused

Külastaja küsib:

Olen kasutanud rasedusvast implataati 4 aastat, alates sellest hetkest puudub menstruatsioon.
Eile õhtul ehmusin kui peale urineerinist end puhastasin ja toaletpabet oli pruun.. ennast paberiga seestpoolt katsudes jäi paberi külge pruunid ollused. Uriin ise on normaalse värvusega Pruun eritis kestab ka täna!

Arst vastas:

Galina Litter

dr Galina Litter

Günekoloog


Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 29-aastane

Kuna Implantaat sisaldab vaid kollaskeha hormooni, siis puudub hea tsüklikontroll ning veritsused on tavapärased. Igale arstile, kuhu pöördute, esitage implantaadi pass, siis on arusaamine ja otsused õiged.
30. aastastele on ette nähtud PAP sõeluuring, kindlasti minge/tulge, sõeluuringud on kohustuslikud.
Iga veritsusega peavad olema välistatud sugulisel teel levivad infektsioonid.
Kindlasti vaktsineerige end HPV viiruste vastu:
http://www.esid.ee/cms/tl_files/failid/failid/HPV%20ohutus%202018.pdf
Papilloomiviiruse (HPV) vaktsiinid on ohutud

G.Litter M.D.
naistearst.ee, veebiregistratuur.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Naistehaigused

Tsüklihäire

Alustasin beebpillide võtmis aasta alguses, viimasel kolmel korra on veritsus/määrdumine alanud nädal enne pillikuuri lõppu ja vahpealsel ajal (7 p jooksul) veritsust ei ole. Mis võiks olla probleem, kas ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere!
Igakuised veritsused pillide võtmise 7 päevase pausi ajal tekivad peale viimase pilli võtmist ja on seotud 21+7 skeemi järgi võttes tekkiva hormoonide taseme muutustega. Veritsus tekib enne ...

Loe edasi

Pärast Nuvaringi lõpetamist on tekkinud määrimine ja kerge valu alakõhus

Peale eelmise menstruatsiooni lõppu otsustasin teha Nuvaringist pausi, kuna tundsin et keha vajab seda. Nüüd on sellest 2 nädalat möödas ning vähemalt 1,5 nädalat on mul iga päev määrdumine ja vahelduvalt ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 25-aastane.

Kirjutage üles NuvaRingi väljutamise kuupäev. Sellele järgneb 7 päeva, kui on olemas rasedusvastane kaitse, ka need kirjutage ...

Loe edasi

Päevad

Tere,

olen kasutanud u. poolteist aastat Yasminelle pille. Praegusest pakist on mul terve rida veel võtta- selle nädala lõpuni, kuid eile tuli pisut juba verd. Täna oli määrdumine. Varem sellist ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
kõige sagedamini on pillide võtmise ajal tekkivad vaheveritsused seotud kas pilli ununemisega või on pilli võtmine hilinenud. Põhjuseks võivad olla ka pillide normaalset imendumist ja toimet ...

Loe edasi

küsimused pillide kohta ja põieprobleem

Tere
Olen 19 aastane neiu ja alustasin just esimest korda rasestumisvastaste pillide Diane 35 võtmist. Pillide võtmise ajal esines määrdumist ja veidike verejooksu. Tean, et nii ei tohiks olla, aga ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillidega alustamisel esineb sageli paari kuu jooksul ebakorrapäraseid veritsusi, see on normaalne reaktsioon. Kui veritsused on pidevad ka peale 2 kuud pillide kasutamist, tuleb pille vahetada. ...

Loe edasi

määrdumine

Tere!
Olen 20. a neiu. Ja minu probleem seisneb selles, et 3 kuud tagasi hakkasid probleemid. Nimelt umbes kolm kuud tagasi hakkasin võtma ka Mercilon ( ma loodan et ma mäletan õieti) antibeebi ...

Katrin Seidelberg

Vastas dr Katrin Seidelberg

Tere,
pillide võtmisega alustamisel on sageli esimese kahe kuu jooksul ebakorrapäraseid määrimisi, seda enam, et hakkasite võtma ja siis katkestasite ja alustasite uuesti. Sellisel juhul on enamasti ...

Loe edasi

tere!

Selline küsimus, kas Logestit võib hakata võtma ka siis, kui päevi pole hakanud ja nad ei kesta ka? Kui suur on oht siis rasestuda?
PS. (Nimelt, mul oli viimane kord oktoobri keskel päevad ja kuni ...

Vastas dr Aire Sekavin

Tere.
Te ei kirjuta kui vana olete ja millal algas Teie esimene menstruatsioon. Kui esimesest mensesest on möödas 2 aastat, peab tsükkel olema reguleerunud. Kui Teie tsükkel on ebaregulaarne, oleks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi